2014. december 13., szombat

Romló megítélés, ellenszenves hangulat - visszaeső népszerűség ( - politikai körkép)

Ócsa közélete csendes. Újra csendes, mióta egyre inkább zárt üléseken tárgyalják meg a fideszes képviselők a várost és a lakosságot is érintő olyan ügyeket, mint az iskolák energetikai pályázatával kapcsolatos döntések.

Horváth Zoltán városi építész is visszavett a lendületből és már az egykori képviselők sem adnak hátteret a kitöréshez. Ez a látszólagos nyugalom abban is megnyilvánul, hogy a levették az önkormányzat napirendjéről a megbízott főépítész szerződésének tárgyalását.
http://keyframe.nava.hu/service/gallery/keyframe/2012/10/15/m1-47168/m1-47168-02062300.jpg 
Úgy látszik mindenki visszafogja magát és inkább kussol, nehogy baja essék, vagy úgy járjon, mint azon lakosok, akiket sorra bepereltek. 

Most ők is elhallgattak. Bukodi Károly és egyzászlós csapata mélyen beágyazottan bonyolítja ügyeit.

Az országos viszonyok azonban nem képezik a helyi némaságot. 

A közmegítélés máris sokat romlott.

Az elmúlt hetekben több közvélemény-kutató is azt mérte, hogy a Fidesz jelentősen veszített a népszerűségéből. A Medián szerdán közölt elemzése szerint egy hónap alatt 12 százalékot zuhant a kormánypárt támogatottsága. A Medián ilyen mértékű zuhanást a rendszerváltás óta a eddig egyszer sem mért. Az Ipsos csütörtökön közzétett elemzése szerint is 800 ezer szavazót vesztett a Fidesz.
 
A Fidesz támogatottsága azután kezdett zuhanni, hogy októberben kirobbant az amerikai kitiltási botrány. A párt népszerűségének nem tett jót az internetadó bevezetésének terve, de a közvéleményt megosztotta a vasárnapi zárva tartás, illetve a diákok kötelező drogtesztje is. A szavazók elpártolásához hozzájárulhatott Giró-Szász András vagyonosodása, Kósa Lajos ausztráliai útja, illetve az is, hogy Szijjártó Péter több futsalos csapattársát is alkalmazta a Külügyminisztériumban. 
 
http://alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2013/12/fidesz_1.JPGA kormánypárt egyik vezető politikusa információink szerint nehezményezte, hogy a kormánypárt korábbi magas támogatottságát olyan előkészítetlen ötletekre pazarolta el, mint az internetadó. A politikus szerint érdemesebb lett volna a népszerűség egy részét akkor felélni, amikor a valóban fontos szerkezeti reformokba vágnak bele.

A helyzettel múlt héten a Fidesz elnöksége is foglalkozott, a párt vezetése a tanácskozáson arra jutott, hogy már nem eredményes a rezsicsökkentésre épített kommunikáció, a Fidesznek ezért új stratégiát kell kitalálnia. Az új terv kidolgozásban valószínűleg meghatározó szerepe lesz Habony Árpádnak, Orbán főtanácsadójának.

De mi lesz Ócsával, ahol a kátyúk és azok foltozása teszi tarkává az amúgy is felújításra szoruló utakat.

Miként áll lábra a városka, az elmúlt évek és a jelenleg is zajló pénzköltekezésekből úgy, hogy végre a kilábalás jelei, vagy a fejlődés is látható legyen?

A Bukodi-Horváth alkotta kettős erre aligha lesz képes, annak ellenére, hogy jelen ciklusban teljesen szabad az út előttük, mivel a testületben a Fidesz az egyen uralkodó politikai erő, és a városban gyakorlatilag megszűnt az ellenzék.
 
Ha mi nem írunk, akkor nincs a városon belül, vagy azon túl egyetlen olyan forrás ahonnan a másként gondolkodó frissítő utántöltést nyerne. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése