2014. december 13., szombat

A Jobbik csak Ócsán hallgatag - országos Jobbik: a delegációs teremben is szedjék le az EU zászlaját ( - és itt)

A Jobbik Magyarországért Mozgalom üdvözli, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke a képviselői irodaházról is eltávolíttatta az Európai Unió (EU) lobogóját.

Erről a párt szombaton tájékoztatta az MTI-t. Közleményükben azt írták: az Országgyűlés a nemzeti szuverenitást megtestesítő legfőbb népképviseleti szerv, így ott különösen indokolatlan egy idegen zászló, pláne egy olyan "birodalomé", amely "a nemzetállamok felszámolására törekszik".

Kiemelték: a Jobbik javaslatára cserélték le az uniós zászlót az Országház homlokzatán székely zászlóra, a plenáris ülésteremben és most az irodaházon magyar lobogóra. A Jobbik azonban továbbmegy: a párt a Parlament legrangosabb tárgyalóterméből, a delegációs teremből is szeretné eltávolíttatni az EU zászlaját és javasolják, hogy címeres magyar zászlóra cseréljék a mostani trikolórokat.

Ahogyan a Hír24.hu már tegnap megírta: Szél Bernadett, az LMP társelnöke Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a képviselői irodaházról eltávolították az uniós lobogót. Kövér László házelnök ugyanis csak olyan helyeken engedi az EU-s zászló kifüggesztését, ahol unióval kapcsolatos tevékenység folyik.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTUxl6mMVf3NcewBAbMMav3O8P8hU30eQw3V2f8eIPma-ji3rVm 
Ócsán a Városházán köztudottan nem folyik ilyen tevékenység. A helyi városvezetés inkább a szocializmusból átmentett behódoltsági alapon, vagy szolgalelkűségből fakadóan ragaszkodik a liberális "birodalmi" kék zászlóhoz. Nem véletlen a mondás, miszerint gyáva népnek nincs hazája.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése