2014. május 27., kedd

Választási üzenet - nekünk, a nyugatnak és mindenkinek ( - kaleidoszkóp)

Az Eu-s képviselőválasztás hazai tapasztalata szerint úgy tűnik Gy. Fegyencnek sikerült széthekkelnie az egykori szocialista baloldal maradék sorait. Ehhez felhasználta - kihasználta - Bajnai Zordont, és bohóc csapatát és mint Trójában, űálcázott ajándék tálcán került az MSzP-s táboron át a Parlament falai közé. 
Most pedig már, mint egyedi csúcstartó mutatkozik eddigi törpepártjával az európének soraiban. 

http://444.hu/assets/mszp_1.jpg

Mi ez, ha nem egy politikai puccs? A baloldal szétesett a conchita szájú pártelnök és a mögöttes elit, bejelentette lemondási szándékát. A fegyencnek való lett a győztes. Ő Feri, a nagy túlélő. Az ügy céltért, az eszme beteljesedett.

http://www.skocia.hu/wp-content/uploads/2013/08/gyurcs.jpg

Ennek a választásnak, mint megmérettetésnek az volt a tétje, hogy a pártok megmutassák képességüket és erejüket, megválaszolva az országgyűlési választások ismert kimenetelére. Nem véletlenül szólt úgy a tetemre-hívós, hogy verjük be azt a szöget. Nos a Fidesznek ez sikerült. A lehető legtöbb képviselőt adja egy párton belül Európának. Csattanós rájátszás volt ez a részükről. 

http://static.168ora.hu/db/02/9D/68582-ov-oxi-d0001B29D55e243db6ae6.jpg

A Jobbik azonban nem sokat vert rá a mögöttes táborra. Igaz másodikok lettek, de nem sokkal. Egy képviselőnyi előnyük van az MSzP és a DK jelöltjeit megelőzően. Ez szerintük jelentős győzelem, mások szerint felháborító előretörés, vagy éppenséggel nem jelentős különbség. Az egész felfogás és pártállás kérdése.

http://alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2013/01/vona1.jpg

Mindez azonban homályba borul a gyurcsányi eredményesség árnyékában. Mindenki erőviszony fitogtatást várt és kapott. Végül azonban nagy tanulság lesz majd ebből.

 http://mandiner.hu/attachment/0065/64908_d__as20130422004.jpg

Az MSZP, az Együtt-PM, és a DK  egymással karöltve, majd szemben ugyanazokért a szavazatokért küzdöttek a maguk kárára. Az LMP esetében ez csak részben állítható, hiszen Ő a se nem jobb, se nem bal, de még nem éppen liberális szerepében tetszelgett. Valójában a mindenhonnan kiesőket igyekezett behálózni. Végeredményben az elértek teljesen elfogadhatónak mondható, bár némi előretörés rájuk fért volna. Szerintem korrektül vették fel a verseny, és tisztán jöttek ki küzdelemből. Egy + jutalom-képviselőt megérdemeltek volna. Amolyan  fair-díj formájában. 

Az ősszel lesz még egy forduló. A csörte az önkormányzati választás megmérettetése lesz.  Addig a pártoknak ismét fel kell állni. A posztokat, a helyeket le és fel kell osztani, ha jelentősebb szerepet akarnak vállalni a politikában. 

http://alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2011/10/mesterhazy.jpgA mostani uniós választás megmutatta, hogy a szocializmus szelleme még köztünk van, és az SzDSz is átmentette a hatalmát.  Mesterházy testében, pártszervezetében kerültek becsempészésre a nyúlványok és így voltak képesek a túlélésre. A conchita kihordta és megszülte a torzót, most pusztulhat. Mesterházyra nincs szükség. Csak egy magház, amolyan hüvely volt. Azt hitte burokban van, és kikezdhetetlen. Közben csak egy tojásszerű pete volt. Az SzDSz  öröksége él, a szocialisták vadkapitalistája pedig megerősödött és zsákmányra éhes.

Szóval kár örülni, mert ennek még nincs vége.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése