2019. április 12., péntek

Ócsán továbbra sem változik semmi - (nem) történések

Ócsa városának vezetése rengeteg lehetőséget, időt és pénzt kapott arra, hogy jobbá szebbé és virágzóvá tegye azt a városkát, amire felhatalmazást kapott az évekkel korábbi választásokon.

Ócsa igazán nem lehet büszke erre a sikertelenségre

 "DPMV-től éves szinten 1,8 millió Ft üti a markát"
A polgármesteri meghatalmazással bíró Bukodi Károly azonban nem, hogy élt volna a lehetőséggel és a választói bizalommal, inkább visszaélt azzal. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy azt a megosztó és az ócsaiak által kiselejtezett Horváth Tamást hívta és rendelte maga mellé alpolgármesternek, aki amúgy nem sok érdemmel büszkélkedhet Ócsa vonatkozásában. Neve inkább az elhíresült laptop-üzelmekkel, az ócsai vízmű DPMV-be integrálásával, és a gimnáziumi lyukasórákkal kapcsolatosan kerül előtérbe.

"Lap-top" - Tamás ebből is gyarapszik
Munkásságát jellemzően Szűcs Lajos egykori kampányfőnökeként, majd a megyei közgyűlés tagjaként és bizottsági javadalmazottakén tárhatjuk fel. Ugyanakkor a DPMV tagságával is csak a maga gyarapodását szolgálta, mintsem a várost segítette volna. Középiskolai tanárként sem tündökölt hiszen főállású polgármestersége mellett az összeférhetetlenséget is felvállalva a gimnáziumból is úgy veszi fel a pénzt, hogy arra valójában nem jogosult, hiszen nem adjunktus, nem kutató és nem is egyetemi oktatói státusszal rendelkező tudományos munkatárs Horváth, hanem egyszerű középszintű tanár. Így pedig jogszabály szerint nem jogosult a két állás egyidejű betöltésére.
 Igaz ezt senki nem vizsgálta és a képviselő-testület kollektív bűnössége mellett tehette zsebre hosszú évek alatt azt a több milliónyit, amit ezáltal jogosulatlanul felvett, de sebaj, mert az adófizetők névtelensége mindezt állja. 


Ahol a szálak összeérnek - egyéni jólét
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3jorqmVAEAfHbSzUMufEeES_sGbnAe0mikr539AHa82UgPTH0hWi_kbwcoGveHjRStpmGZoCdVb-Yc6UwKOnhsfN1J7WIZ5O8zd03lYEOjCvEzNlJrDLgMT-lr2JYTIRyc9oBzeyILyo/s1600/Tsz-iroda+bont%25C3%25A1sa.png
Funkcionálisan leromlott és hasznavehetetlen - 27 milláért
Mindez persze Bukodit is minősíti. Ahogy az elmúlt évek sorozatos tettei, a 10 milliós működésképtelen kamera rendszertől a szintúgy 10 milliós automata pályaöntöző berendezésen át a hatalmas vagyonvesztésekkel járó ügyletekig. Emlékezetes, hogy az egykori TSZ-Iroda megvásárlásával 27 milliónyi veszteséget okozott a városnak, mivel azt nem csak méregdrágán, de önmag által bizonyítottan céltalanul vásároltatta fel a városlakók pénzéből. Majd ugyanezt hanyag és nem törődőm mód gondozatlanul hagyta leromlani úgy, hogy azt önmag elleni bizonyítékul bontásra ítéltették, és végül 10 millió feletti összegért elhantolták. Persze ezzel is csak mások gazdagodtak, miközben a városlakót vagy 40 milliós kár érte. Ez közel annyi, amennyivel a város a banki adósságcsapda fogságában szenved. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQwIEFVHTks8oAa2ge6oHWiJrLbF2TPW1WVZfLihK5gp1xMVNoA7uLnyS9uY8sPwHuDs2MfHm5V6md8oN3DDxztevjkDLWUXOUeGmcEtEowTqKXn8Uso2Gz5eF51ngp8aD8wCmSgkoRMw/s640/SSA40018.JPG
Vagy 27 millióért megvették, hagyták tovább pusztulni és úgy 12 milliért eltüntették - mi ez csalás, a vagyonvesztés hűtlen kezelés, hagyag gazdálkodás, vagy mi ( - összességében ez mennyibe is került az itt élőknek)?

Mindez illegálisan, de önkormányzati egyezség alapján suttyomban
De Bukodi-Horváth páros nevéhez köthető az P+R parkoló amit hivatalosan máig nem adtak még át Ócsán, és aminek évek óta nincs közvilágítása, hogy sötétségbe rejtse annak közepén szabálytalanul parkoló nyergesvontatót. Ez az illegális telephelyként használt parkoló amúgy is mélyen szennyezi a városvezetői párost, hiszen még az építkezések folyamán sikerült elintézniük, hogy az itt kitermelt veszélyes hulladékszámba menő építési törmeléknek az önkormányzat biztosítson rejtekhelyet. 

A környzettudatos jó ember - csikk és hamu
Azonban ezzel is lebuktak!  Amit a közterületfelügyelők, a Boros-féle lovas, gyalogos és motorizált polgárőrök sem jelentettek, azt a Kormányhivatal szakemberei feltárták, és az önmagukat, vagy inkább a várost szennyező cselekedetben érintett önkormányzatot felszólították a mocsok tisztázására.  Hosszú idő és alattomos munka során titokban sikerült valamelyest rendezni a területet, aminek hátterében álló pénzügyi manőverekről ugyanúgy nem számoltak be, mint magáról az esetről. Egyedül Boros Tibor jól értesült polgárőr nem szavatolt bejegyzéséből értesülhettünk, hogy azt a területet már rekultiválták tehermentesítették. 

Érdekes egy polgári perről és a polgárőri hitelességről így értesülni

Mindez persze csak a polgárőrvezető szavahihetőségét és jellemét tárja fel, mintsem a valós eseményeket.  De miként is várhatnánk mást attól a bukott elnöktől, akinek közösség bejegyzéseit a bíróság ítéletében valótlannak mondotta. És miként is várhatnánk mást attól, aki a polgármester szárnysegédjeként fizetség ellenében biztosította a pajor ette Oxyfa-ültetvényeket, amivel szintén több mint 20 milliót dobtunk mások zsebébe a költségvetésből.   A polgárőrség lovas tagozata az őrzésből sokat zabrakolhatott, és még benzinre is futhatta a szegény boroslegényegnek.  Szóval, jobb ha hallgat az, aki csak a maga közösségi oldalán osztja a kormánypárti szidalmakat, vagy a kormányellenes mocskolódást, miközben a maga jussa is ebből az általa elítélt közegből termelődik.


Ilyen helyi vezeéregyéniségek és mögöttes közállapotok mentén nincs mit csodálkozni azon sem, hogy Ócsa városban a vezető tisztségviselők gyarapodásával csak a kátyúk átmérője és mélysége tart egyenesarányban lépést. 

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri és természet
Ócsa úthálózat leképezi azokat az állapotokat, amiket Bukodi évei alatt a város fejlettségi szinten elért

Mert amíg a szomszédos kistelepülés Alsónémedi önkormányzata járdahálózatot, kerékpárutak kilométereit építi és egyre jobban fejlődik, addig ebben a városban csak a leépítés és a leépülés tapasztalható.

Az ócsai fidesz közösségi oldala jól illusztrálta az a romlttságot, amit a helyi szervezet és éltető közössége kifejtett

Itt már az is nagy melegédeettségre szolgál, ha nem történik semmi.
(Valahogy így vannak/voltak a bloggal is.)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése