2019. április 23., kedd

Már nem csak sportpark, hanem fitness parkja is lesz Ócsának - legalábbis a polgármester bejelentése szerint

Közelegnek a választások, fel kell tudni valamit mutatni a több éves léhaság, semmittevés, és leépülésben sorvadó városkáknak is.  Mire való hát a polgármester és a mögöttes önkormányzat, a városvezetés, ha még arra sem lenne képes, hogy kimozdítsa a napi pénzhajhászásból a maguk fajtáját. 

 
Ezért is jött a bejelentés, miszerint a meglévő Sportparkot egy Fitnesz-parkkal kiegészítve bővítik majd. A polgármester ezt személyesen képviselve vállalta, annak ellenére, hogy az egész egy ingyenes program keretében a mögöttes képviselő-testületi döntés alapján született meg.


Bár a Sportparkot maga Bukodi Károly mutatta be és adta át, de most már odáig jutottunk, hogy maga is elismerte, ez nem teljes, mert nincs befejezve. Tehát a torzó áll, létezik, funkcionálisan használható az összes hibájával együtt.  (Tessenek hát örülni.)


Nincs teljesség érzete? Nem erre gondolt? Lehetett volna jobb, vagy más?
Sebaj, mert jön a Fitness-park és megoldja a (rendezetlenség) problémáját. Csak a gimi körül uralkodó vitatott állapotokon, a parkolási problémákon nem segít ez.  Sőt a város levegője sem válik jobbá, vagy egészségesebbé ezzel. Ezért nem is javasoltuk a sportlétesítmény főút mellé helyezését. Ezt sokkal inkább zöldterületre, túraútvonalakra, létező parkokba szokás helyezni. A fő út füstös környezete, kitárultsága nem biztosít kedvező adottságokat az ilyen létesítményeknek. Főleg nem ott, ahol autók tucatjai kívánnak leparkolni. A létesítményhez vezető kereékpárút hiányát meg minek is említenénk, úgy sem érti/értené meg a főkolompos.

A közvilágítás nem működik, a parkoló nem az utazót szolgálja
Ezzel párhuzamosan az is igaz, hogy a létező  P+R parkoló világítása sem megoldódott még,  mert hiába állnak a kandalláberek, azok nem adnak fényt a területre. Erre az elmúlt évek is kevésnek bizonyultak, annak ellenére, hogy a reformátusok templomvilágítására közel milliós nagyságrendű önkormányzati közpénzeket áldozunk.  A parkló közvilágítására így érthetően már nem jut elég összeg, sem odafigyelés. Ezért itt nincs és nem jár nekünk a fény. Bukodiékat ez a probléma láthatóan nem foglalkoztatja. 

Ócsán minden rendezetlen -  ez is egy torzó
Még nem is kell messzire menni innen a következő stációig, mert a vasút környékének rendbetételéről mindig is csak nekünk voltak elvárásaink, a polgármester meg csak mellébeszélt, de alig, vagy inkább nem cselekedett.  A vasúti átjárók az állomás alatt és felett is rendezetlenek. Továbbra sincs megoldás és rendes összeköttetés a város vasútállomása és a Kölcsey utca, valamint az óvoda irányába. A szülök a gyerekekért csak síneken szabálytalanul átkaptatva tudnak eljutni. Az aluljárót a nemzeti dohányboltban és a Retróban ívók pöcegödörként veszik igénybe.  A felszíni közlekedés csak a két nyilvános átjárón keresztül biztosított, amit szintén nem sikerült még biztonságossá tennie a városvezetésnek. Hiába a több tízéves állapot, a felszíni viszonyok is maradnak a jövőnek.

http://budapest.imami.hu/sites/default/files/feltoltesek/budapest/be-strong-foto2.jpg
Másutt a környezetbe illesztve így néz ez ki
A rendezetlenség az egész városon látható.

De sebaj, mert a polgármester legalább felkészíti az embereket erre a viszontagságra azzal, hogy sportparknak hívott húzódzkodót és fekvőtámaszozásra kiépített helyett létesített Sportpark néven, ahol megtanulhatják az  idősebbek is kinyomni magukat, és felállni szédülés nélkül, ha elesnek a sínek közt. Ezzel nagyon sokat lehet javítani a túlélési esélyeken, és igaza lehet a poginak, ha úgy véli, ehhez már csak egy kis fitnesz hiányzik.   

A szaunát és a hideg fürdőt pedig majd biztosítja az élet, amikor valóban jön a vonat és ki kell ugrani előle az átkelés során. Elvégre ki ne izzadna le egy ilyen helyzetben, vagy kit nem ver ki a víz, mindezek átélése kapcsán?

https://i.ytimg.com/vi/xc538io7UYs/maxresdefault.jpg
Ilyen egy fitness-park Budapesten - vajon a polgármester is ilyenre gondolt, vagy csak a nevére

De legalább elmondhatjuk, hogy a polgármester minden tőle telhetőt megtett értünk. 

A túlélés(e) már csak rajtunk múlik.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése