2019. április 13., szombat

A semmittevést követően minden apró dologból politikai eseményt kreálnak - úgy tesznek, mintha jók lennének

Évek óta mondjuk a magunkét, miszerint alkalmatlan kezekben a városvezetés.

Hiába is tapasztaljuk más helyek fejlődését, ha a helyi röghöz-kötöttség képtelen átlátni a szitán kialakult helyzetet.  Ők azok, akik még mindig azt a korrupt vezetést támogatják, aminek folytán a többség kénytelen nélkülözni mindazt amit másutt megadatik az ott élőknek.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ-dXzE0JlcFr3EHpmDxZl3-pmTkPUqPbUDNdYi479L2GHmNRpNvipDGSOa7rFTP6pFWFHw3cncWH_lfoZlMc3fXyeSnuscHCpq06lvZIrXfjp13FrkHMvEw1eBaqACCgAfnmzdSDXya5f/s400/seggnyal%25C3%25A1s+20120607-400.jpg
Ismert a gyurcsányi mondat, miszerint "el lehet menni" és ezt már nem csak a karácsonyi no meg a charlieboy-féle hátsófertálytisztitók hangoztatják a narancsosok táborából, hanem egyre több gyurcsányista stílusú fidesz-fan is. Ők azok itt Ócsán, akiknek jó az amit ez a vezetés művel. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJTrxMe8Bqijebn6WFrb0DPz4H7ziNtY84IvTdyS8uFfGHtOuT4g2mIRYnrwludtqXU6OqTsfi0gPQWQpqgvs4_NT4_bC4JJlKOGuaQnsHOEcrDo8U-oalwVpRBahGYmpIKG_tYqqU9ys/s640/SSA40356.JPGNekik nem kell kiszélesíteni és biztonságossá a két roppant korszerűtlen és balesetveszélyes vasúti átjárót. Nekik jó minden, ahogy vagy, és ők azok, akik végett nem válik soha vonzóvá ez a város. Ezek a cimborák miatt nem szívesen jönnek a városlakok, mert ők azok, akik gyütt-menteznek, és nem lehet kertváros Ócsa. Végettük képtelen elérni itt bárki is a fejlődés azon szintjét, hogy vonzóvá és kedvelt agglomerációs környezetté, amolyan igazi elővárossá fejlődhessen jobb sorsra érdemes városkánk.

Persze mindez nem lenne igaz a főkolompos polgármester és társtettes alpolgármestere nélkül, akik képtelen(ek) az itteni emberek javát szolgálni a magukéval szemben.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj79ZIMEpjdgVb8PcwILpL45rYQmhhTXhDGu7H5dh7llGyJ-Ran9vHf8C6ZdAkRK28U32EO56anruvUDUgt1G-u-mD5CGALtZe0f4psN4ZrlaplFGI-eT_4rlPjV7s1s76Yxl08STXNwp0/s1600/%25C3%25A1gh6.jpg
Bukodi és Horváth intézte hagyaték, hogy műemléki környezetben lerombolták az egyik korhű lakóházat

Nem szívesen emlékszik vissza az ember arra a magasztos korra, amikor még alpolgármesterként nyalogathatta Bukodi Karcsi a tejszínhabot Dönti Károly árnyoldalán. Elvégre Dönti volt az, aki városi rangra emelte Ócsát. Neki köszönheti  mindaz a fejlődési színt, amit a város akkor elért, és amiből a hónalja alól kibújó Karcsi máig felélt. A mostanra elöregedett, kikátyúzott utak Dönti alatt  voltak utoljára jó állapotban. A járdázottság sem javult és kerékpárút azóta sem épült, hogy a régi polgármester visszavonult. Bukodi csak csak éves emléknapok parádéját üli meg a hős városvezető felett, aminek tortáját is valójában a városlakókkal fizetteti meg.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/14480471_522691591261025_5690108656287458662_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=d3306f69e3ec9d7e2770ee73db29c045&oe=5D3AE16E
11. Ócsai Vigasság 2016 szeptember - a tortára, amit az OPKE-s Pappné Hajdu Katalin "biztosít" 200 ezret a közösségünk áll a közvagyonból ( - többe sincs)

Az eltel évek nyomán csak az elhibázott beruházások emléke maradt ránk.  A templomtól-templomig néven nevezett járdafelújítási program során átszabott szakasz ma sem éri el a műemlék premontrei kolostor épületét, vagyis a mai református templomot.

Ez is csak egy torzó lett - se járda a templomig, se pedig fák ( - hűlt hely mindennek, csak a rendezetlenség uralkodik)

A Dönti alatt átadott Egészségház is kinőtte magát, de egy új szakellátást biztosító rendelőt sem volt képes összehozni a jelenleg Ócsát ellenzékiek nélkül habzsoló Fidesz. 

Bukodiék alatt betelepített devizahitelesek lakóparkja ugyanolyan torzó maradt, mint az összes többi általa érintett dolog. Valójában a Bukodi-Horváth páros nevéhez kötheti sikertörténetek nem ismertek, csak az elfuseráltak.  Ilyen lett a bölcsődeépítés, amit sikerült beszorítani a kisebbik ingatlannal rendelkező óvoda árnyékába, miközben azt is bővítették. Így az egy gyerekre jutó zöldterület nagysága a felére, vagy az alá csökkent az előzményekhez és a másik óvodához viszonyítottan. Aztán a bölcsőde építészeti kialakítása és kapcsolódása nem került összehangolásra az óvodával, így az ott készült ételt csak a szabad ég alatt "szállítással" lehet biztosítani a kisdedek számára. Mindez jelentős tervezési probléma, amit a városvezetés és az önkormányzat jóváhagyott. (A korábban említett Egészségház kialakítása és elhelyezkedése is ugyanazokat a terheket viseli, mint amit a bölcsőde és a felújított óvoda esetében észrevételezünk. Ott is az elhelyezkedés, a kialakítás és az előzetes elképzelések, a megvalósított terv-beruház közötti különbségek hozzák ki a negatívumok összességét.)

Nem érhető el leírás a fényképhez.
Kívülről már becsomagolták, belül előzetesen kifestették, majd nekiálltak szétverni, mondván felújítják - Ócsán így a jó

A Nefelejcs óvoda felújítása is egy kifordult elképzelés mentén valósult meg. Elsőként hőszigetelték azt a felújításra szoruló épületegyüttest, amiről tudva ismert volt, hogy minden porcikájában elavult és felújításra szoruló.  Tették ezt úgy, hogy volt lehetőség erre ingyen is.  Aztán a méregdrágán és hitelből lecserélték a már beburkolt épületen a tetetőszerkezetet, megbontva ezzel a szigetelés egy részét. Majd belülről is szétszedték az épületet, egészen a belső talajig és a külső falakig, amit már hőszigeteltetek korábban.  Így álltak neki kidobálni a nemrég beépített vécéket, amit az igazgató asszony a Facebookon ötezerért árult, majd szétverni azt is, hogy új alzatbetont rakjanak le a belső falak mentén. Így nem csoda, hogy Luca széke lassúsággal és a mesebeli kifordítottsággal átszabott intézmény semmivel sem lett lett világosabb, jobb és élhetőbb, még akkor sem, ha a korszerűbb technika mutat némi fejlődést.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, álló emberek és öltöny
A Dózsa-telepi óvoda felújítása utáni ceremóniához már kellett Szűcs Lajos személye is - érdekes, hogy mikor és miben tűnik fel Ócsán az, aki máshol és másnak szerez érdemet


Mindezek befejeztével két fideszes országgyűlési képviselővel erősítve adták át ezt a visszájával felújított létesítmény.

Ez a kettősség azonban nem csak itt és ebben mutatkozik meg. Az óvoda előtti rövid útszakasz aszfaltozása és annak mentén futó árok vízelvezetésének átszabása is olyan lezárt esemény volt, amihez Pánczél Károly és Bukodi Károly együttes posztolására volt szükség.

Képtalálat a következőre: „óvoda felújítás ócsa”
Nem ez az utca volt a legrosszabb állapotban akkor - mégis ez vált kiemelten fontossá pedig itt busz sem igen jár

A képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, álló emberek, fa, cipők és túra/szabadtéri
Hárman biztos ott voltak a fényképésszel együtt - tíz év után ennyire tellett ( - ehhez kellett Pánczél Karesz pózolása is)

Ugyancsak ez érhető tetten, a korábbi okmányiroda Kormányablakká alakításával. Azt is úgy adták vissza az átszabás után, mint valami nagy nemzeti esemény, ahova nem csak a helyileg illetékes országgyűlési képviselő, hanem az Ócsán már leszerepelt Szűcs Lajos (helyi lakos) a másik (7 számú) körzet képviselője és Tarnai Richárd a Kormányhivatal, no meg számos más statiszta jelenlétével kerül szimbolizálva megnyitásra.

A képen a következők lehetnek: 4 ember, álló emberek, öltöny és túra/szabadtéri
Több "fejes" volt kormánypártból az újranyitáson - Szűcs Lajos számára is fontos ilyenkor Ócsa ( - közös sajtómegjelenés)
Mindez azt mutatja, hogy a helyi képtelenségekből kreálnak propagandát. Azt próbálják politikailag előadni, és beetetni, hogy itt a fejlődés nem állt meg, hogy a politikusaink aktívak és értünk dolgoznak. Holott nagy szart. Mindez csak egy maszlagolás. A valóság elfedése és a kudarcból fakadó apró szemétfecnik felkapása és bemutatása, mint valami nagy fogás. Ebből  is csak annyi a maradandó, mint a polgárőség lovastagozatának bemutatóján hátrahagyott lószar. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/54255304_780771022297883_3829222670214365184_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=6d21dd00e33d2a77b3ff141dd3d25cfb&oe=5D415EBF
Sokan, sokszor mondták már, a városi aszfaltot egészségtelen és felesleges trágyázni - a lovak külterületre valók

A valós beruházások, az igazi fejlődések másutt, más településeken zajlanak. Ócsán csak az elmaradottság sallangjai kerülnek elő. A városvezetés és a mögöttes politikai elit ehhez biztsoít szerepjátékot a fennmaradás reményében.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése