2017. január 13., péntek

Mennie kell a polgármesternek - vége a "leventés" kornak ( - jogerős korszakváltás a városvezetés terén)

Mindenki tudta, és maga a polgármester is tisztában volt vele, hogy nem töltheti be a tisztséget, ahogy a választópolgárok is, de hát a közpénz nagy úr, a polgármesterség hatalom és az ősszófonódás meg egy olyan szövődmény, mely nem csak bűnt, hanem a politikai hatalomgyakorlást is összeköti. 

http://hirosveny.hu/sites/default/files/field/image/iraskepek/gyeneske.jpg

Közismert dolog, hogy olyan előélettel, és ténykedéssel a háta mögött, mint amit Gyenes Levente is bemutatott, nem lehet tisztességgel polgármester az ember.  Bár köztudott volt, hogy törvénytelen a ténykedése, és időhúzás az állapot fenntartása, de ott ahol a közvagyon, a közpénz számít a legkevésbé, ott ezt is meg lehet tenni. 
Ilyen hely Magyarország. 

Az a hely, ahol nem fizettetik vissza az így - tisztességtelenül - fel vett pénzeket. Ahol például a  helyi bíróság képes nem eltiltani a közügyektől az adócsalásban érintett polgármestert. 

Egy joghézagnak, netán a hivatalok teszetoszaságának, vagy éppen az illetékes minisztériumnak köszönhetően egészen néhány nappal ezelőttig Magyarországon két települést is olyan polgármester vezethetett, akit szándékos bűncselekmény miatt szabadságvesztésre – legyen az letöltendő vagy felfüggesztett – ítéltek.

http://hirosveny.hu/sites/default/files/styles/newspicture/public/field/image/iraskepek/k-bigpic.jpgA fehér poros nőügyek meg már szinte senkit nem érdekelnek. Mert ilyen a hazai közélet.

Itt lehet alpolgármester és középiskolai tanár, vagyis kettő az egyben a közhatalomban és közügyekben érintett közszereplő úgy, hogy nem csak a közvagyont feji meg, hanem az államháztartást is, mivel nincs ember, aki megállapítsa, no meg kimondja az összeférhetetlenséget.  Gyenes nyomán talán elég jól kirajzolódik az a tétova böszmeség, amit ez esetben is elénk tártak.

Ezek láttán ki foglalkozik a szipós (és egyéb polgármesteri) nőügyekkel?

Ez az a hely, ahol az egypárti közigazgatás, a városvezetés, a közterület-felügyelet, a polgárőrség egyhúron pendül a korrupciógyanús vállalkozó környezetszennyező tevékenységével, pusztán azért, hogy az ugyanazon párthoz tartozó vezetőtisztséget betöltőjét fedezze mondván az önkormányzat nevében járt el. Mi más ez, ha nem politika? Amikor a csalás, a vagyoni hátrány okozása, a hűtlen kezelés, a megtévesztés, a hivatali hatalommal visszaélés ügyében nem indul eljárás, mert nincs egy szerv, mely hivatalból eljárva, nyomozna a kormánypárt választott és védett megszemélyesítője ellen? Mi más ez, mint politika, hiszen más színtévesztő esetében akkor is eljárást indítanak, ha az szinte teljesen megalapozatlan dolgokat tartalmaz.  

http://www.gyomroi-hirhatar.hu/images/newspic/e5a07cb42c02b5a94f9a30ebea5c8e87.jpgMa a közhatalom ugyanolyan korrupt, mint a benne ténykedő közszolgák, akik a párt és a maguk önző (önös)érdekein túl senki mást nem szolgálnak. 

Ma a bíróságok ma legalább annyira politikailag befolyásoltak, mint ahogy azt a hozott ítéleteik mutatják. 

Kevés és ritka az olyan határozathozatal, mely az igazsághoz vezet. Ez a kitaposatlan út annyira rögös és hosszú, mint Gyenes Levente tündöklése és bukása közt eltelt idő bejárása.

A Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kollégiuma másodfokon is méltatlannak minősítette és ítéletével annak ismét annak mondta ki Gyenes Leventét a polgármesteri tisztsége betöltésére. Hiába volt a mögöttes választók szavazatainak többsége, a bűnben bemocskolódott személy iránt, a hazai közéletben csak nem válhat rendszerszerűvé az ilyen személyek elfogadása és beszavazása. 

Már tudjuk, hogy a bíróság miként döntött, és hogy Gyenes Levente méltatlan a polgármesteri tisztségre. Jogerősen és jogilag Gyenes Levente nem polgármester. Ez immár hivatalos, csupán a ítélet írásos kézbesítését kell visszaigazoltatni. 

http://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/fNMktkpTURBXy9mYjVjZjlhMmJkNjBlNzBmOThiN2JjYWQxY2RhZTI5NS5qcGeRkwXNAxTNAbw 

A bíróság elsőfokon tavaly december 23-án állapította meg Gyömrő polgármesterének méltatlanságát. Tette ezt amiatt, mert a város polgármesterét 2016 áprilisában ítélték jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre folytatólagosan elkövetett adócsalásért és magánokirat-hamisításért. 
A város vezetője törvényi határidőn belül lemondott, hogy azzal megelőzze azt, hogy méltatlansági eljárás indulhasson ellene. Az augusztusra kiírt időközi választáson viszont újraindult, annak ellenére, hogy több helyen is megerősítették, miszerint újraválasztása esetén ismét le kell majd mondania. Az erről szóló hírek dacára Gyenes Levente polgármester és Varga Ernő, a város jegyzője következetesen állította mindezek ellenkezőjét.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTsZJCYQFxXE6Wx0AJBei83mUBD2Pc1Z5uRAOjs-Hwxv69790XjBár az időközi választást 76%-al megnyerte Gyenes, azonban az öröm nem tartott sokáig, ugyanis a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzati törvényre hivatkozva azonnal lemondásra szólította fel a frissen megválasztott városvezetőt.

A Kormányhivatal felszólításának a megválasztott városvezető nem tett eleget, sőt, a képviselők sem mondatták le Gyenest, így munkaügyi bíróságra került az ügy.

Korábban magunk is arról számoltunk be, hogy Gyenes Leventével is ugyanaz történik majd, ami a kislétai polgármesterrel. Az időközi választás előtt jeleztük, hogy Gyenes pontosan tudhatja, hogy megválasztása esetén hivatalból el fog ellene indulni a méltatlansági eljárás, és rövidesen újabb polgármester-választást kell majd kiírni több millió forintból. 

Ezzel a pénzszórással persze senki sem törődött, és még a városban élőket sem gondolkodtatta el a történet.
Az emberi közönyösséget nem lehet jobban meglovagolni, mint úgy, hogy az ilyen személyek hatalomra kerülése érdekében ezt a bárgyú népet a képmutató jelölt mögé sorakoztassák választóként. 

Gyenes Levente és annyi más hasonszőrű polgármester társa esetében végig ezt látjuk.

http://magyarnarancs.hu/data/cikk/10/22/3/cikk_102203/gyenes4.jpg
A mostani ócsai képviselőtestület sem lehet jobb a gyömrőinél

Most a Helyi Választási Bizottságnak új polgármester-választást kell kiírnia. Tehát újra több milliónyi közpénzből, újabb kampányt indítanak. Gyenes már nem lehet polgármester, de ezzel is csak a pénzt viszi el a lakosságtól. 

A Gyömrői Hírhatár még 2016 augusztusában előrevetítette, hogy komoly eséllyel várható, hogy sokan azzal fogják magyarázni a történteket, hogy a „fideszes hatalom”, vagy helyi riválisai erőszakkal próbálja őt eltávolítani, mivel a szavazófülkében nem tudták legyőzni.
Szerkesztőségünknek láthatóan ebben is igaza lett.

http://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2016/08/gyenes-levente-koko.jpg

Tehát nagyon drága mulatság ez a népnek, még akkor is, ha ezt nem közvetlenül érzik meg, hanem bizonyos fejlesztések elmaradásában. 

Ugyanúgy, ahogy másutt. 

Példaként vehetjük Ócsát is, ahol ki tudja megmondani, miért maradtak el az útfejlesztések, miért nincs máig világítás a vasút menti kamion parkolóban, miért nem épült még egyetlen kilométer kerékpárút, hova lett a vasúti átjáró kiépítésének pénze és így tovább?

Ezért ajánlatos kétszer is megfontolni, hogy miként döntenek a választások során. Segítségül annyit elárulhatok, hogy az a legrosszabb választás, ha otthon maradnak. A szavazataik leadása előtt azonban próbáljanak olyan személyt kiválasztani, aki képes tartani a szavát, nem hazudtolja meg önmagát, és majdan a választót, nyílt, őszinte és képes a városért, az itt élőket előtérbe helyezve ténykedni az önös érdekei ellenére. 

Ma ez a legnagyobb hiányossága a városi polgármesterségnek. 
Háttér: Hírhatár/Internet
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése