2014. március 31., hétfő

Bizonyságlevél Orbán Viktortól - bizonyságtétel a helyi hatalomtól ( - kíváltság és hátrány az ócsai közéletben)


"Sohasem szabad megfeledkeznünk arról, hogy felelősséggel tartozunk a hazánkért és benne minden egyes településért."

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t31.0-8/1796764_1571189536440522_77182920_o.jpgAz ország és települései drámai mértékben eladósodtak, a szakadék szélére jutottak.

Ez a bizonyságlevél tanúsítja az összefogás erejét, amellyel megmentjük az itt élők otthonát, szeretett környezetét, és amellyel mi, magyarok közös erővel fölemeljük, és sikeressé tesszük Magyarországot. 

"A döntés értelmében a magyar kormány Ócsát 2 286 728 630 Ft adósságából maradéktalanul kiváltotta."

Mindezt Orbán Viktor írja pergamenes levelében, amit mind Bukodi Károly polgármester, mind pedig Szűcs Lajos közzétett közösségi oldalán. Ezzel elméletileg abszolválták a párt- és a kormányfő szándékát. 

 A hétköznapi gyakorlatban azonban Ócsán másként mennek a dolgok. 

Arról talán a kormánypárt és Orbán Viktor sem tud, hogy amíg Ő az adósság rendezésén munkálkodik, addig a helyi hatalom képviselői máson ügyködtek. 

Ócsán milliókat dobtak és dobnak ki a költségvetésből az által hogy egyes személyeknek és vállalkozásoknak jelentős támogatást, másoknak pedig engedményt tesznek.  

http://rabbi.zsinagoga.net/files/2014/02/orban_viktor.jpegNem véletlenül érzik úgy egyesek, hogy a döntéseket "pofára hozzák"

"Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 260/2013.(XII.19.) számú határozatával döntött, mind összesen 3.074.222,- Ft összegben fennálló csatornahátralék behajtatlanság címszó alatti törléséről. A határozat 51 személyt érintett."

A határozat által érintett személyekről nem áll módjában a tájékoztatást adni az önkormányzatnak. 

"Ócsa Város Önkormányzata 2005. évben döntött a belterületeken található önkormányzati tulajdonú és kezelésű utak szilárd burkolattal történő ellátásáról. A végzett beruházás 2.183 ingatlant érintett. Az útérdekeltségi hozzájárulások befizetése kapcsán összesen 8 ügy alakult perré, ami a beruházással érintett ingatlanok számát figyelembe véve azok a,366%-a. A peresített összeg nagyságrendje 714.454 Ft."

Március 13.-án négy tisztességes helyi lakost rángattak bíróság elé ez ügyből kifolyólag, mert Bukodi Károly  úgy gondolta, hogy Ők a kiválasztottak. A négy ismert ócsai lakosok közt tanár, orvos is található. 

Mindegyikük állítja, az önkormányzat, vagy annak vezetése nem járt el vele szemben megfelelően és a jóhiszeműség minden alapján nélkülözi megpróbáltatásuk. Tisztességtelennek és rosszízűnek, rosszindulatúnak tartják az eljárást. 

Inczeffy Szabolcs települési képviselő kérte az önkormányzatot, hogy állítsa le ezeket a pereket.

Véleménye, hogy az önkormányzat felrúgta a megállapodást a lakosokkal és nem fizette azt a részt, amit fizetni kellett volna. Ezért nincs erkölcsi alapjuk a lakosoktól ezért a beszedésre. Azóta történt egy adósság konszolidáció, amivel az a kötvény rendezésre került, ami az útberuházással kapcsolatos. Ezek után nincs alapjuk a lakosok perbefogására. Volt olyan előterjesztés is az elmúlt hónapokban, hogy több személynek százezer forint feletti csatornadíj hátralékot eltörölt az önkormányzat. Ezek teljesen disszonánsak. Kéri az önkormányzatot, hogy állítsa le ezeket a pereket.

Az önkormányzat nevében a képviselők ezt a felvetést szó nélkül befogadták és mondhatni  abszolválták, de válasz és cselekvés nélkül hagyták. Ez a hozzáállás is jól példázza milyen alantas és kettős mérce szerint viszonyul a testület többsége a lakossághoz és a két vezető tisztségviselőhöz.

Bukodi Károly ezt követően átlépett az ügy felett és cseppet sem érezte magára terhelőnek az ügyet. Mindez február 26.-án a soros ülésen történt és kiolvasható a jegyzőkönyvből.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCURd6zFZkqcKHy3mcYFt2sNbUNVCyd77gnZs6H64WSWPEB0ELXiW2xJ9z6w_Bvhp_MjJBaTkUlfLlAF-jDKiA3jzW7Y2aV-k_nGf3ZQMlgSj87fVxRt2KpmP9naAFJUEhFBwmXdNvt6M/s1600/DSCF9299.JPGA Bukodi-Horváth páros vezette településen míg a kiváltságosok akár mentesülhetnek az adóteherként számon tartott befizetési kötelezettség alól addig más normális polgárt azért is meghurcolnak és eljárás alá vonnak, amiért nem kéne.  Ez nem csak azokra a vállalkozókra vagy vállalkozásokra értendő, akiket akár jegyző súlyt indokolatlanul maga bírsággal, hanem azokra a magánszemélyekre is értendő, akiket a polgármester vonat eljárás alá. 

Központi Fidesz körökben igazán meglepődnének azon, hogy helytartósági szinten mit művelnek a párt színeiben és zászlaja alatt egyes kis károlyok királyok. 

A kettős mérce és a különböző elbírálásmód ezzel megalapozott és elfogadott ténynek tekinthető Ócsán a Fidesz-érában, Orbán Viktor országlása, és Szűcs Lajos területi képviselete alatt. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEht3YI1P2Hy1n6BQHrkCqHH-yP8SZ5PDbJg0OOAdybb0lttceV01h-Hx_NfgW3KYGDBckySLCiJ0wgAX2FpQ0Sq2LrjD-zX5qZcFW-tCPZaQ6kX6GwX9NVENoNEnKo8t_vxrSj1bnBJQUM/s1600/DSCF9364.JPG

Gondolom lesz munkája a soronkövetkezőknek mindezek rendbetételére. 

 Április 6.-n egy kicsit erről is véleményt formálhat a lakosság.

*

10 megjegyzés:

  1. Második fotó!
    E.T. telefoniert nach Hause

    VálaszTörlés
  2. negyedik fotó:
    a kis korcs bátran ugat, mögötte a nagy kutya

    VálaszTörlés
  3. Ilyen bunkó hozzászóló is csak egy ilyen bunkó blogon jelenhet meg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze kell hozzá egy olyan ember is, mint Te, aki ezt leírja.

      Törlés
  4. az látszik, hogy mindegyik mögött a ugyanaz az ember áll

    VálaszTörlés
  5. Ő porondmester a bohócok közt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolod, hogy a nagy köpcös hátulról rángatja a bábokat?

      Törlés
  6. Nem tudhatom, mit csinál velük hátulról.
    Szerencsére nem kell végignéznem.

    VálaszTörlés
  7. Ott kezdődik a probléma, hogy fel sem fogjátok, hogy milyen szánalmasak ezek a hozzászólások! Sötét, buta, primitív emberek!!!
    Amennyiben a blog írója kicsit is adna magára, akkor ilyen háttérrel, le sem járatná magát. Válasz reakciókat nem kérek, mivel azok is a blogot minősítik!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább az a probléma, hogy a sok éves semmittevés után cselekvést vár a választó. Ha ez a mindennapokban nem fedezhető fel, akkor nem tud más tenni a választó, mint azt, hogy amikor összejönnek, legalább ennek az érzése járja át őket.

      Törlés