2014. március 2., vasárnap

A Jobbik is országos listás - Török Lászlónak az LMP szineiben egyénileg összejött Monoron ( - körzeti indulók)

Alig egy napjuk maradt a pártoknak és a független indulóknak arra, hogy összegyűjtsék az áprilisi országgyűlési képviselő-választáson induláshoz szükséges legalább 500 érvényes ajánlást.

Holnap, vagyis hétfő délután 16 óráig kell leadniuk a jelölteknek az országgyűlési egyéni választókerületi bizottságoknál (oevb) az összegyűjtött ajánlásokat tartalmazó ajánlóíveket, és eddig lehet bejelenteni az indulási szándékot is. A határidőn túl beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell.

A Jobbik országos listáját is nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szombati ülésén.
A Jobbik, a Fidesz és az Összefogás 2014 csoportosulás állított eddig országos listát.
A 11-es sz.-ú dabasi körzetben jelenleg négy biztos induló van.


A hét utolsó munkanapjára frissítették a jelöltek listáját. A 7-es, 10-es és 11-es választókerületben péntek késő délutánig összesen 28 lehetséges képviselő-jelölt adta le az ajánlóíveket. A listán olyan nevek is szerepelnek, akikről ezidáig nem is hallottunk. 

http://dabasregio.hu/wp-content/uploads/2014/03/tl-113x150.jpgA helyben ismert Török László jelenleg az ócsai önkormányzatnál képviselő. Ő az LMP színeit képviseli.  A Nemzeti Választási Irodánál február 28.-án először elutasították a nyilvántartásba vételét, majd aztán ismét felvették a listára. Egy kis ideig úgy tűnt, nem indulhat az április 6.-ai választásokon. Azonban rendeződött az eset. Most a Monorhoz tartozó 10. sz. (OEVK) körzet egyik érvényes jelöltje, akinek közben sikerült a 500 ajánló aláírás összegyűjtése. Így nagy valószínűséggel ott lesz az indulók között. Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak még ellenőrizniük kell. Hivatalos határozatot holnapra ígértek az ajánlásokkal kapcsolatban.

*

9 megjegyzés:

  1. ha ez sikerül neki, akkor az elkövetkező négy évre ismét meg van a megélhetés

    VálaszTörlés
  2. Ezzel a Lacival is törököt fogtunk. Korábban polgármesteri álmokat szőtt, nem jött össze. Most a Parlamenttel próbálkozik. ha ez sem jön össze, akkor meg visszatér az önkormányzathoz? Mert a kettő együtt nem fog menni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valamiből meg kell élni.

      Törlés
    2. És mi van, ha ez sem jön össze? Akkor őszre megrázza magát, lerázza az LMP-t, és újra függetlenként indul az önkormányzati választáson? Most akkor LMP-s vagy független? Lényeg, hogy valami forrás legyen!!!

      Törlés
    3. Már kinézte az új Nissant. Tetszik neki, és ha minden összejön, akkor a kocsit is cseréli. Mert a márkához és a bérlakáshoz hű marad.

      Törlés
  3. Ha sokat ficánkol, a bajszos boroshordó a fejére koppint.

    VálaszTörlés
  4. Akkor nézzük a választási esélyeket. Lászlónak szüksége van a közéletre. Ezért valahol szerepelnie kell, különben a léte kerül veszélybe.
    Török Laci az LMP színeiben bekerülhet a nagy falusi gyűlésbe a kupolás házba, ha az LMP jól szerepel és a lista kitart a T betűig.
    Ha nem, akkor marad az önkormányzat. A legutóbbi megmérettetésen csúfosan leszerepelt Bukodi Károly polgármesterrel szemben. Azonban jóval megelőzte az ifjú Magyar Péter. Mindketten függetlenként indultak. Azóta nagyon fordult a világ. MP a Jobbik zászlaját lobogtatva nagyobb eséllyel áll csatasorba. Ha a Jobbik jól szerepel, akkor biztos képviselő lesz. Márpedig a Jobbik a második, vagy a harmadik meghatározó erő a politikában. TL vonatkozásában ez annyit jelent, hogy MP behozhatja a korábbi hátrányt, és tiszta lappal indulva nagyobb eséllyel bírhat, mint a régóta képviselő TL. TL nagy hátránya pont a képviselősége. Az elmúlt évek langyos semmittevése nem válik dicsőségére. Az átlapított ciklus csak a saját fenntartására szolgált. A mostani helyzetben ez már kevés lehet a jövő szempontjából. Azonban ő is egy párt szárnyai alatt lépett színre. Ez adhat némi muníciót, de sok jóra továbbra sem számíthat helyi szinten, mert itt inkább van szükség a tettekre, mint sem a politizálásra. TL azonban nem egy nagy egyéniség. Így egyéni képviselőként nem tudni hogy fog szerepelni. Ebben MP sem jobb, de a mögöttes Jobbik szimpátia bejuttathatja a testületbe őt. TL esetleges sikertelensége azzal járna, hogy közéleti jelentősége megszűnne, és visszaesne a szürke emberek felejthető homályába. Nem sokan vennék észre ezt az apró változás rajta kívül. MP bekerülése sem sok vizet zavarna, csupán a mellény lenne nagyobb. Ez esetben is csak egy árny és egy báb váltaná egymást. TL és MP szempontjából van csak jelentősége az egésznek. Ócsának ebkutya.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áprilisban LMP, majd októberben független? Jah, még közbe van egy EU, hátha ott is indul, kérdés, milyen színekben? A szivárvány kutya-füle.

      Törlés
  5. Semmi nem számít. A lényeg, hogy ne keljen munkahelyet keresni.

    VálaszTörlés