2014. március 30., vasárnap

A rezsicsökkentés után vérnyomáscsökkentést ígér a Fidesz - vakkomondor ( - humor)

 Persze csak akkor, ha a választók ismét bizalmat szavaznak a pártnak.
 

„Elfogadhatatlan, hogy Európában a magyar emberek vérnyomása a legmagasabb”, - mondta Németh Szilárd rezsicsökkentési főfelelős azon a sajtótájékoztatón, ahol a kormány legújabb intézkedéseiről tett bejelentést.

http://m.cdn.blog.hu/av/avakkomondor/image/vak11.jpg
vak, és komondor - vakkomondor
Miközben egy átlagos francia vagy német állampolgár 125/85-ös vérnyomással él, a magyar embereknél ez az érték 140/90 higanymilliméter, és ez hosszútávon kihat az érrendszerre, a szívműködésre, magyarázta Németh a szikár adatokra támaszkodva.

Éppen ezért a Fidesz vérnyomáscsökkentő programot indít, ha ismét bizalmat kap az emberektől a kormányzásra. „Több lépésben csökkentjük a vérnyomást: júniusban 5 higanymilliméterrel lejjebb visszük a szisztolés értékeket, majd szeptemberben a diasztolés nyomást csökkentjük átlagosan 10 higanymilliméterrel” - ígérte Németh.

cékla1111.jpg
céklalé - és céklamaffia
Arra a kérdésre, hogy mit terveznek, ha a magas vérnyomásban érdekelt kardiovaszkulásris lobbi keresztbe fekszik a kormánynak, Németh Szilárd elmondta: az MNB devizatartalékából minden magyar család számára biztosítható két liter céklalé, ami addig is alacsonyan tartja az emberek vérnyomását, míg törvényi szinten nem sikerül megnyugtatóan rendezni a kérdést. 

Az ellenzék szerint álságos a Fidesz terve, hiszen a lakosság jelentős része alacsony vérnyomással küzd, másrészt, köztudott, hogy a céklamaffia mögött Fidesz-közeli vállalkozók állnak. A baloldali összefogás ezért inkább az emberek dioptriaszámát csökkentené. 


 Biztosítva a jó rálátást a helyi ügyekre.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése