2014. március 12., szerda

A Simon ügy haszna - a milla nyomán együtt a szegénységben ( - béke veled)

Simon Gábor nem tett mást, csak ő is megfogadta azt, amit Lázár János fejtegetett még 2008-ban Hódmezővásárhely város közgyűlésén. 
 
„Az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen, kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben az annyit is ér. Ezt tudom mondani.”

Szóval ezeket tartotta szem előtt bizonyára az MSZP alelnök úr is, amikor sikeresen összekapirgált néhány százmilliót, amit aztán vesztére nem otthon a párnacihában, hanem egy osztrák bankban helyezett el.
 
http://mno.hu/data/cikk/1/21/49/81/cikk_1214981/simon_mesterhazy2_nbb_ujfekvo.jpg
Együtt az MSZP elnöke (Mesteházy) és elnök-helyettese (Simon) - susmuss
 
Ami persze önmagában még nem is lett volna feltétlenül nagy baj, csak hát ezt sehol nem vallotta be. Állítása szerint megfeledkezett róla, meg hát nem is találta a megfelelő rubrikákat.
 
A közvélemény kutatások szerint a DK csatlakozása a baloldali összefogáson nem sokat lendített. Ráadásul Fletó olyanokból is biztos Fidesz szavazót csinált, akiknek eddig tán eszükben sem volt a választásokon részt venni. Most pedig Simon Gábor  az eltitkolt vagyonának váratlan napvilágra kerülésével, és az azt követő elképesztően cinikus és pofátlan viselkedésével még erre is rátett egy lapáttal.
 
Szóval, amit már eddig is sejtettünk, az kezd egyre bizonyosabbá válni. A Fidesz megint magabiztosan fogja nyerni a választásokat. Magabiztosan, egy olyan silány kampánnyal is, ami jóformán Németh Szilárd és Rogán Antal rezsisüketelésében merül ki.
 
Ráadásul az összefogás elkövette még azt a bornírtságot is, hogy a választásokat egyfajta népszavazásnak is megpróbálja beállítani Paks ügyében. Ami egyértelműen azt eredményezi, hogy ha bukják a választásokat, bukják Paksot is. Ez egy eszement dupla vagy semmi játék a részükről. Vagy még inkább orosz rulett.
 
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/t_ku-xlarge/19erdgox8sy6wjpg.jpg
Simon Gábor MSZP politikus az inség- (éhinség) menet élén - képmutatás

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRVE2oL7nx3Hwn-J62ZDZgZI5NV6x_1bNOyksp5FUN-HuNFNE66EgDe azért Simon Gábor lebukása nem várt haszonnal is jár. Lesz legalább magyarázat a nagy ruhára. Ki lehet majd nevezni a választási vereség fő okának az ex-választmányi elnök urat, valami természeti csapás gyanánt. Egy be nem kalkulálható vis maior. Amiről ugye az összefogás résztvevői cseppet sem tehetnek.
 
Ezért aztán nem is kell majd magyarázkodnia és lemondania Mesterházynak, s együtt maradhat az a régi csapat is, Bajnaitól Gyurcsányon keresztül Kunczéig bezárólag, akiket Schiffer András némi alappal nevezett 2010 előtti panoptikumnak.

Ha pedig ez tényleg így lesz, akkor jó az esélyük a 2018-as választások elbukására is.
*

1 megjegyzés: