2013. szeptember 9., hétfő

Vége a lazsálásnak, indul a munka ( - a csaptnak hányingere volt)

Kicsit sürgőbb volt mostanában a programom, mint általában és a munka is beindult, így eléggé lekötött voltam. Ráadásul jól esett kikerülnöm abból a mocsokból, amit a szennyes ócsai réteg folyamatosan igyekszik rákenni másokra.  Megnyugvás volt számomra az ettől való távolságtartás.

Mára azonban ismét munkába hívtak az események és az emberek. Ezért kénytelen, kelletlen bele kell vetnem magam Ócsa közéletének láposába.

A nyár végét hírközlési szempontból uborkaszezonnak nevezik. Ócsán ezt különböző eseményekkel igyekeznek áthidalni.  Helyi partikat, közösségi összejöveteleket szerveznek többnyire önkormányzati szinten, ami rendszerint közös ivászattal végződik. Ilyen volt a városi vigasság, a szüreti mulatság és a focipálya-avató események sora.  A palásti "testvérek" megismerhették egy kisvárosi klikk szokásait, ami természetesen nem azonos az Ócsán élő többség szokásaival.  A lakosság többsége nem is értesül ezekről a belső történésekről.   Olyan ez, mint a zugivászat. Mindig csak az látja, aki éppen belebotlik.

De Ócsa önkormányzata által koordinált közösség illetve a kapcsolt közösségi élet már csak ilyen. Ehhez asszisztálnak némelyek egyesületi és társadalmi szinten.  A népnek meg kell a cirkusz ebben az ellaposodott népi világban. Ócsa önkormányzatának prominense ezt biztosítják. 

Mindeközben meg ismét nem emlékeztek meg hivatalosan október hatodikáról, mert ez az esemény soha nem volt fontos az önkormányzat Kulturális Bizottságának és a városvezetésnek sem, hiszen évről évre elmarad a központi ünnepség.

Ma az előző polgármester nevéhez köthető várossá válást nagyobb becsben ápolják a "bukodista" pártszolgálatosok, mint a nemzeti eseményeket. A trianoni emléknapok és az október hatodikai események el lehet felejteni. A focipálya avatón történ csapást, azt az óriási verést azonban nem.  A focisták enerváltak voltak. Az előzőnapi palásti kiruccanás megtette hatását.  A busz a és a városi közönség látta kárát. A helyi közélet és a hozzá kapcsolódó sportélet már csak ilyen. Legalábbis Ócsát és az abban érintetteket illetően.

Szóval ne legyen senkinek hiányérzete a blog kapcsán.  Nélkülünk is zajlanak az események.

"Tisztelt ócsaiak!

Kedves futball rajongók! Néhány gondolatot szeretnék megosztani az ócsai felnőtt futball csapat nevében a vasárnapi mérkőzésünkről. Első körben minden ócsaitól szeretnénk elnézést kérni. Nem az eredmény miatt, hanem a dekoncentrált, bátortalan és lélektelen játékunk miatt! Magyarázkodhatnánk, hogy az előző napi Paláston 4-2-re megnyert mérkőzés kivette az energiánkat, hogy hajnali 2-re érkeztünk meg a testvér településről vagy Felsőpakony magasabb osztályban játszik, de ezt most nem tesszük! Mindannyian jóval valós tudásunk alatt játszottunk, nem pörögtünk fel a hazai környezettől sem, holott több tucatnyian buzdítottak minket! Nem tudom az okát, megmagyarázhatatlan, miért így történt! Egy dolgot viszont megígérhetek a csapat nevében: a következő hazai mérkőzésen megmutatjuk, mire vagyunk képesek, hiszen nem a vasárnapi teljesítményt várja el az edzőnk, az egyesületi elnök, a támogatóink és főleg az ócsaiak, a szurkolóink! Arra kérek mindenkit, felejtse el a vasárnapi mérkőzést, a megfelelő konzekvenciát levonva mi is ezt tesszük, és már a mai edzésen gőz erővel készülünk az előttünk álló feladatokra!

Sportbaráti tisztelettel: az Ócsa Se felnőtt csapata
."


Munka van bőven. A csapat készen áll. Előre hát a győzelemért. Hajrá Ócsa. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése