2023. augusztus 15., kedd

Továbbra is gyerekekkel promóztatja magát közpénzen Ócsa fideszes polgármestere - visszataszító (+18)

 Már évekkel korábban szót emeltünk azon polgármesteri gyakorlattal szemben, amit Bukodi Károly, Ócsa fideszes polgármesterként a gyerekkel űz a népszerűsítése érdekében.

Bukodi évek óta az újszülött kisdedeket, a bölcsődébe, óvodába járókat és az iskolát kezdő gyerekeket veszi elő és/hogy fotóztathassa magát velük, miközben a városi közvagyonból vett ajándékok átadásával próbálja népszerűsíteni személyét polgármesteri mivoltában.  

Így a kisgyerekeket egyfajta mögöttes díszletként használja fel alantas politikai céljai érdekében úgy, hogy azt a látszatot kelti, - mint az a bizonyos cukrosbácsi, aki az édességgel igyekszik magához dédelgetni a célközönséget, vagy éppen vonzóvá tenni önmagát, - hogy kedveljék. Itt ez a szavazatokért megy. Ez a politikai célra fordított közpénzes szereplés, maga az öncélú promó.

Bukodi Károly polgármesterként ugyanazt az alantas taktikát űzi, amikor a városi közpénzt felhasználva keresi meg az ifjú gyerekes szülőket és marketing célzatú fotómegjelenítésekkel adja át a város ajándékát úgy, mintha azt neki köszönhetnék; - akár a cukros bácsi. 

Aztán valóban neki köszönik meg, holott nem is az ő adománya, hanem az itt élő városlakók pénze az, amit átpántlikázva úgy ad oda, hogy a fotózott emlékben a polgármester és a szimpátiát keltő gyerek képe ég be az erre alkalmas és ezt látó, átélő személy emlékezetébe. Ez pedig nem más, mint egy közönséges csalás, egy olyan haszonszerzés, amit más pénzéből nyer ki Károly a politikai céljai érdekében. Nem más ez, mint a közhatalommal való visszaélés egy mocskos formája, a közpénzzel való visszaélés olyan öncélú reklámtevékenysége aminek során a védtelen gyerekek kijátszása, a szülők és a városlakók megtévesztése valósul meg. Az esemény mögöttes közpénzes jellege sehol nem kerül megadásra. Csupán a megajándékoztuk és az ajándékot adunk szavakat használja a gyerekek arcképe mellett látható pakkokkal. Történik mindez napjainkban a városi infrastruktúrát használva.

Ócsán a polgármester amolyan "kisvárosi hangulat"-ot kelt, amikor a gyerekeket használja fel céljaira

 Igazából a szülőknek kéne ellenállni az ajándékosztó polgármesteri csábításnak, de valójában a képviselőknek kéne megzabolázni a lassan már pedofíliába hajló polgármesteri visszaélést. Azt a közpénzes bűvészkedést, amit a gyerekek megjelenítésével, és a közzétett szövegelésével, a megjelenített képi háttérrel közzétesz. Mindez disszonáns.

Ócsa polgármesteri érzelmeket fejez ki, arról nyilatkozik a gyerekek (közpénzes) megajándékozása kapcsán

 Arról a kinyilatkozásról nem is beszélve, amikor a polgármester izgatott állapotáról tesz önvallomás annak kapcsán, hogy az óvodát kezdő kisgyermekekkel készül találkozni.  Mi ez a szivárványos kicsengés a bűbájoskodás árnyékában? 

Pont akkor, amikor a Helsinki Bizottság kivénhedt Kőszeg Ference arról elmélkedik, „hogy nem kell feltétlenül a büntetőjog szigorát elővenni olyan eseteknél, amikor felnőtt és gyermek szexuális kapcsolatáról van szó”. Kőszeg Ferenc a libsi Helsinki Bizottság egykori SZDSZ alapítója amolyan önvallomásként a pedofíliát próbálta népszerűsíteni és elfogadhatóvá tenni. Erről nyilatkozott egy Soros György alapítványa által is támogatott, baloldalhoz köthető beszélgetős műsorban.  Ez olyan erős és devianciát kifejező megnyilatkozás, hogy ettől még az igen csak liberálisan-toleráns Helsinki Bizottság is elhatárolódott.

Ezért és az ilyen-olyan ma már nem elszigetelt jelenségek okán is megengedhetetlen, hogy városunk polgármester éppen mostanság, ebben a kritikus helyzetben pózoljon fiatalkorúakkal amolyan megélhetési politikusi célzatként közpénzből.  Ezt a visszaélést Ócsa közélete sem viseli el. 

A képviselőknek már rég fel kellett volna szólalniuk a polgármesteri visszásságok okán. Rég el kellett volna határolódniuk, ahogy a Helsinki Bizottság is tette ezt, kiköpve a régi alapító tag mostanra felszínre kerülő elferdült elveit.  

Az ócsai képviselőknek lett volna és van is megnyilatkozási lehetőségük. Kijelenthették volna már rég, hogy a városi adomány nem a polgármester ajándéka, hogy a gyerekekkel való megjelenés, a közös fotók szociál-média felületen történő nagy nyilvánosság elé tárása komoly visszaélés a gyermek képmásával, még akkor is, ha ezt a megvesztegetett, vagy megtévesztett szülő által és hozzájáruló közreműködésével valósítja meg.  Mindez megengedhetetlen és a kormánypárt számára is káros.  

A gyerek meg nem tud tiltakozni.  Ezért szükséges magunknak szót emelni mindezzel szemben. A polgármester ezen tevékenysége nem megengedhető. 

Bukodi polgármester a gyermekeket és a sajtósát összecsődítve kreált egy "jótékonykodásnak" tűnő promóciót maga számára - a gyerek csak eszköz, a közpénz pedig szükséglet alantas céljai érdekében

Ezt Pánczél Károly is beláthatja, hiszen mindez a számára is kínos lehet és visszaüthet a pártjára. 

Bukodi és a mögöttes Fidesz Ócsán amúgy sem az emberek kedvence, hiszen a pártot az itt lakó Szűcs Lajos is rendesen terheli.  Bukodi 10 éves polgármesteri munkássága eddig is sokba volt a helyi közösségnek. A jelenlegi kártékony tevékenysége, a gyerekek médiaszerepeltetése olyan, mint az ártatlanságuk elvétele.  

Az ártatlan kicsikkel való visszaélés, nagyobb bűn annál a közpénzes tolvajlásnál is, ami mindezt a polgármesteri munkásságot kíséri.   

*

 Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése