2023. augusztus 20., vasárnap

Körmenet helyett zsíroskenyeres tekerés - olcsó ünnepi rendezvény Ócsán a polgármester jóvoltából ( - nívó)

 Ajándék zsírós-kenyérrel és ingyen pólóval hirdetik az ünnepi kerekezést Ócsán.

A városi művelődésszervező, aki egyben a közpénzes városi újság szerkesztője és a polgármester propagandistája is a helyi Egressy Gábor Szabadidőközpont igazgatójaként ajándékozgatja a zsíros kenyeret a nép egyszerű gyermekeinek amennyiben részt vesznek a programon. Micsoda motiváció!

Igaz a hasonmód meghirdetett ingyenes városi sétát nem sikerült lebonyolítani az időjárásra hivatkozva, de más visszajelzések szerint az érdeklődés hiánya volt a fiaskó oka. 

Elmaradt a program, pedig még pénzt sem kértek érte - ingyen sétálhattunk volna Ócsán

A mostani kerékpározásra a polgármester az asszonykájával szokott kitekerni, akit az utóbbi években hozott be a közélet nyilvánossága elé, mint, társat.  Erről képeket, és választások alkalmával szavazatokat leadó biztatást is közzé tett, de tekertek már együtt is a polgárőrség védelme alatt.

Minderre a polgárőri mozgósításra azért van szükség, mert a városvezető a képletes megkoronázása, azaz megválasztása óta eltelt egy tizednyi év során sem volt képes Ócsán a kerékpárosok számára önálló, elkülönített utat építeni. Bár Bukodi pajtás azt ígérte, hazudta, hogy Ócsa hatalmasat fejlődik az elkövetkező évek során és Alsópakonyt védett kerékpárút fogja összekapcsolni a vasút állomással, de mint tudjuk, ez sem valósult meg. Így Ócsán nincs olyan biztonsággal bekerekezhető, kerékpárosok számára épített közlekedési útvonal, ahova egyszerre, vagy együtt, biztonsággal eltekerhetnének. Ezért kell a polgárőrök forgalomterelése, irányítása és védőőrizete a lebonyolításhoz. És nem ég le a polgármester arcáról a rávastagodott bőr, hogy ilyen áldatlan körülmények közt hívja és küldi ki az embereket kerékpározni amolyan ünnepi mulatság, vagy inkább károlysági körmenet (latinul processio;) gyanánt. Ez amolyan polgármester iránti eucharisztia, úgy is mint a polgármester szentsége iránti „kegyelem” kifejezése, egyfajta „kegyelmi adomány” Ennek a viszonzása a résztvevők számára készülő "ajándék" zsíros kenyér. 

Zsíros ajándékkal várják a körmenet résztvevőit - Ócsán ünnepileg a zsíros kenyeret ajándékozzák

Elvégre augusztus huszadikán mi mást is lehetne bálványozni és körbevezetni Ócsán, mint a Károlyt, a polgármestert a nyájával.  Ezt a célt tűzte ki és teljesíti be a meghirdetett közös kerékpározás, aminek amúgy semmi értelme az úttalan kisvárosi környezetben. Mert ha legalább a szomszédos Alsónémedibe vagy Bugyi községbe mennének át látogatóba, akkor ott több kilométernyi kerékpárutat biciglizhetnének végig biztonságosan és polgárőri felvezetés nélkül. Annak legalább lenne annyi értelme, hogy bemutassák az ócsaiaknak, hogy lám, így is lehet falun élni.  

Poló, frissítő és zsíros kenyér a programban - a mögöttes biztonságot a kerekezéshez a polgárőrség ingyen a támogatásból adja

Ócsa azonban egy város, aminek egy nem jó polgármestert választottak. Ez az alakalom is azt bizonyítja, hogy Ócsa a városi rangjához képest egy fejletlen, elmaradott település, amit a környék községei is elhagytak, túlszárnyaltak.  

Ócsán kerékpározni elkülönített és erre a célra épített utak hiányában egy olyan életveszélyes mutatvány, aminek kihívását a polgármester sem vállalja a biztonságot jelentő polgárőri támogatás nélkül. A nép  gyermeke csak azt nem veszi észre, hogy a hétköznapok során a polgármestere még a Sparba is azzal a több milliós szolgálati autóval jár, amit a közvagyonból vásároltatott magának, míg a bárgyú választó jobb esetben gyalog, netán az életét kockáztatva polgárőrök segítsége nélkül kerékpárral jut el a céljához. (Már ha eljut és nem jár úgy, mint az, aki a munkába menet kerékpározva halt meg az úton.)

Igaz, ehhez már nem jár "ajándék" zsíros kenyér, ahogy azt Paksi Zita szervező, helyi közpénzből fizetett ügyvezető előadja. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése