2021. június 26., szombat

Megtörtént a csoda Ócsán - végre sikerült ( - pedig ej' ráértünk volna arra még)

Az Eu-s támogatásból megvalósult, de valójában a társult környezetszennyezés és lenyúlások okán 2015-ben hivatalos ceremóniával át sem adott ócsai MÁV parkoló első kéretlen vendége az a helyi fuvaros volt, aki kihasználva a városvezetés érzékeny pontját, ingyenes használtba vette azt.

Mint elátkozott királyfi
Túl az Óperencián,
Él magában falujában

Bár a létesítmény, nem a vállalkozók hiányos telephelyeinek pótlásra készült, mégis voltak itt olyanok, akik a polgármester cimboraságát kihasználva vették igénybe szabálytalanul a közpénzből épített közterületet.

Blogunk az évek során többször is beszámolt róla és jelezte, hogy micsoda kárt okoznak azok a nehézgépjárművekkel az út közepén leállított nyerges szerelvényeikkel, valamint a térkövezett rész beroppantásával, de hiába, mert ahogy az érintett vállalkozó előadta, a polgármester különleges elbírálása alapján ő ezt megengedheti magának.

Így nincs mit csodálkozni azon, hogy a már rég hengerfejesé hajtott, majd lecserélt gépes szerelvényt nélkülöző félpótkocsi is elvesztette forgalmi érvényességét és enyészetnek indult.

Közben múltak az évek, és a helyi hivatalban senkit nem érdekelt a városképet is csúfító, a rozsdásodásban magára hagyott rendszám nélküli vontatmány.  

Jöttek-mentek a közterületesek, csak a jegyző és a polgármester nem változott, ahogy az ócsai látlelet is ugyanazt a trehány nemtörődömséget mutatta, amit a városvezetés mutyizása ránk hagyott. 

 Öt évnyi leakasztást követően azonban a héten csoda történt.  A 2016 óta elhagyott és lelohasztott szerelvény szabálytalanul hátrahagyott félpótkocsija Ócsa 2021. évében végre eltűnt a város egyik legforgalmasabbnak számító frekventált közterületéről, a vasútállomáshoz kapcsolódó parkolóból.

Életét így tengi által;
Bár apái nékie
Mindent oly bőven hagyának,
Soha sincsen semmije.
De ez nem az ő hibája;
Ő magyarnak születék,
S hazájában ősi jelszó:
„Ej, ráérünk arra még!”
 (Petőfi Sándor -1847. november - Pató Pál)

 Mindezért hálával és köszönettel tartozunk a városunk vagy 10 éve regnáló Pató Páljának. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése