2021. június 7., hétfő

Veled vagyunk Vietnám, vagy netán vissza a Don-kanyarba - korhű komunnisták a kommunizmus ellen

 Most, amikor a baloldali ellenzék a kommunista Kínával azonosított világhírű és színvonalú egyetem, valamint annak magyarországi honosítása ellen a választókat felhergelve állnak neki tüntetni, akkor nagyon sok minden eszébe jut a józanabbul gondolkodóknak.

 https://hang.hu/wp-content/uploads/2021/06/fudan18.jpg

Érdekes mindazt megtapasztalni, amit a mostani baloldal produkál.  Az, az MSZ(M)P-ből induló szerveződés, mely még a gyilkos kádári-diktatúra idejéből származtatható és vezethető vissza. A mostani tüntetés alapvető szervezői az ismert a szovjetbarát moszkovita elvtársi tömbből eredő kommunista elveket valló szocialisták, akik közt nem csak beszervezett titkosszolgálati ügynökök, hanem maguk a beszervezők is fellelhetők.  Most éppen ők azok, akik ismét meghazudtolva önmagukat, a korábban nácinak tartottakkal karöltve közösen lépnek fel a korábbi kenyéradó gazdáikkal szemközt.

Ők azok, akik egykoron a vietnámi balzsammal kenve magukat léptek fel az imperialista Amerika és a vele szövetséges baráti nyugattal szemben, amikor  a Vietnami-öböl nemzetközi vizein a `Maddox` nevű amerikai torpedórombolót három észak-vietnami torpedónaszád támadta meg, és ezek után kitört a háború. 

Erre  az amerikaiak augusztus 4-én légitámadást intéztek Észak-Vietnam ellen. Ezzel megkezdődött a több mint tíz évig tartó háború. Magyarország "baráti ország", és az unió tagjaként lépett fel.  Az akkori unió a szovjetekkel alkotott egységet, elvtársi alapon.  Ma is ezek az elvtársak szúrják hátba a sajátjaikat, amikor az egykori Szovjetunió baráti szövetségeiként elismert kumminista államok ellen lép fel. 

A régi hazai kommunistáktól ez az árulás nem idegen. Árulták el és akasztották már ők a sajátjaikat a történelem során jó párszor.  A hazai életben Kádár is csak egy olyan puccsista áruló volt, mint a jelenkor Gyurcsányja, aki annak a szocialista gulyáskommunizmusnak a szüleménye, ami Kádár alatt épült fel. 

 Az akkori szocialista és az ún. el nem kötelezett országok hivatalosan tiltakoztak az amerikai agresszió ellen.  Az amerikaiak vietnami háborúját elítélő mozgalmak alakultak. Jól szervezett üzemi gyűléseken, KISZ-értekezleteken, szakszervezeti aktívákon, béketanácskozásokon tiltakozó beszédek, a vietnamiakkal együttérző, illetve az amerikai imperializmust elítélő táviratok születtek. A `Veled vagyunk, Vietnam!` jelmondat szállóigévé vált a politikai életben, Magyarországon is.

 https://m.blog.hu/to/toriklub/image/vietnam_helikopterek.jpg

Gyurcsány már ebbe az idő született bele. Gyurcsány a jelentősebb tüntetéseket a Zalka Máté Általános Iskolában az úttörőmozgalom keretében élte meg. Felsős korában az úttörő-csapattanács elnöke lett.  Többek szerint ezzel alakult és erősödött szocialista jelleme. A Vietnámi háború befejezésének évében szocialista alapon az osztályfőnöke és a pártmozgalom segítségével a rossz családi helyzetű vidéki diákoknak nyújtotta szocialista lehetőséget egyikével nyert felvételt az ország egyik legjobb fővárosi gimnáziumába. (Valójában ez volt az első, amikor a kádári-szocializmus pártkegyeltjeként léphetett előre. A fővárosban aztán konfliktusa támadt a kollégium igazgatójával a második idegen nyelv tanulásának kötelezettségéről, így a neves iskolát el kellett hagynia.) 

Mindeközben a hivatalos megmozdulások mellett önszerveződő radikális antiimperialista mozgalmak is jelentkeztek a kommunista Vietnám mellett.  A budapesti Tudományegyetemen Vietnami Szolidaritási Bizottság alakult. A külön tüntetés a látványos antiimperialista fellépés (a budapesti amerikai nagykövetség ablakainak bezúzása) mellett a hatalommal való szemben állást is jelentett. 

Olyasmi-féle volt ez akkoriban mint mostanság Fekete-Győr András fűst gránátos támadása az Országházánál. Csupán az indíttatás és a polaritás változott. No meg a mozgalom. 

http://mindenszo.hu/wp-content/uploads/2018/12/fegy%C3%B6r-bandi-758x506.jpg

  Az akkori egységes ifjúsági szervezethez ragaszkodó hatalom elítélte, majd adminisztratív módszerekkel is akadályozta az elkülönülő tiltakozást, illetve ennek szervezeti szintű kialakulását, amely legalább akkora kiszolgáltatottsággal és hűséggel szolgálta azt a rendszert, amit a mostani tüntetéssel mindezek elítélni próbálnak.

Az első látásra igen különböző kontextusok (a KISZ-támogatása, baloldali ellenzéki fiatalok) közötti közvetítő elsősorban Haraszti Miklós volt, akit – Szőnyei Tamás kutatásaiból tudhatóan – a belügyi szervek afféle spiritus rectorként könyveltek el. Közismert, hogy Haraszti ekkor már újbalos költőként többé-kevésbé ismertté vált.

Kétségtelen, hogy Haraszti Miklós – Pór Györggyel, Dalos Györggyel és másokkal – valóban részese volt egy sajátos maoista történetnek, melynek az intézményes szála kapcsolódott a KISZ égisze alatt létrehozott Vietnami Szolidaritási Bizottsághoz. A szervezet 1966. május 1-jén tüntetést szervezett az Egyesült Államok nagykövetsége elé a vietnami események miatt.
 
Nyilván nem kell részletesen tárgyalni, hogy az említettek többsége milyen más pályát futott be.

 https://m.blog.hu/be/beatkorszak/image/pol-beat.jpg

 A mostani tüntetők persze nem a vietnámi, hanem a kínai állam oktatási intézménye ellen tüntetnek,, hangoztatva, hogy ők nem akarnak kommunista egyetemet, miközben a Vietnámban készülő Adidas és más textiltermékeket használva, jórészt kínai vagy orosz oltással beoltva tüntetnek az ellen, amit maguk is nem csak napjában, hanem a demonstráció során is használnak.  

Vagyis magukat meghazudtolva az ellen lépnek fel és demonstrálnak, ami a mindennapjaink része.  Nem csak a kínai oltás, a kínai piac, vagy kínai ételek, vagy gyógymódok azok amiket nem utasítunk vissza, hanem sok más ottani terméket, szolgáltatást sem. 

Nemzeti ünnepeink során tömegek által megcsodált tűzijáték is Kínából származik, mégsem utasítja el senki. Miért hát akkor az oktatás egyik magas szintű képzése az, amit a kommunizmus kapcsán utasítanak vissza azok, akik azért sem szóltak, hogy Ikarus gyárat építettünk a szintén kommunista Kubában. Sőt az sem okozott eddig problémát, hogy a "rendszerváltást" követően a demokratizálódott szocialisták (D 209-s számon nyilvántartott korábbi ügynöke,) Medgyessy Péter miniszterelnökként abba a Kubába  ment nyaralni, ami megmaradt ugyanolyan kommunistaként, mint ahogy Kína is. 

De az sem zavarja a mostani ellenzéket, hogy az egyik társuk, a szintén kormányellenes Kónya Péter a saját bevallása szerint is jó elvtársként a Szovjetunióban tanult mint pártkatona.  Esküt is annak a kommunista  rendszernek tett és ma is azon egykori kommunisták mellett áll ki, akik mostanság éppen ez ellen a kommunista szövegezés ellen, mint valami rossz Ómen, mennek az utcára.  


Gyurcsány és a felesége lánykori nevének kezdőbetűit (DK) viselő egykori kommunistákból formálódott pártalakzat, is abból  a múltból merít, amit most a kommunista országmeghatározás alapján visszautasítani látszik.

Pedig eddig a korábban KISZ-titkár, majd a kommunista utódpártként ismert Gyurcsány elnökölte MSZP és a bolgár születésű 3. felesége a szintén kommunista haszonélvezőként ma is egy zsidóüldözés áldozatának egykoron a kommunisták által kiutalt villa lakójaként ismert Dobrev mostanság azt az ideológiai múltat akarja letagadni magáról, aminek eddig is jeles képviselői voltak.  Nem is akárhogy.  Gyurcsány és Dobrev amikor még a kormányon voltak, olyan szoros és baráti kapcsolatot ápoltak azzal az orosz elnökkel, akit ma úgy utasítanak el és hoznak össze gyalázatos mód a moszkovita múlt  szellemiségével, mint egy láthatatlan vak-vörös foltot a múltjukból. Azaz,  a maguk részéről ezt láthatatlanná téve szinte eltörölni és feledni szándékozzák, és másra testálnák, holott addig maguk bálványozták. 

És lássunk csodát, ezek azok a gyurcsányisták, akik most ennek a családi pártkoalíció (DK) kapcsán az utcára vonulnak kommunista-ellenes jelszavakat hangoztatni. 

Érdekes látni, ahogy ezek az exkommunisták magukat kárhoztatva kiáltanak kommunistát azokra, akik ma is azok, akik nem fordultak ki önmagukból.  

Dobrev érdekes mód nem tüntetett a kommunista Kína ellen, amikor a Tienanmen téri vérengzés történt. Akkor még ezek a mostani tüntetők Kína mellett szocialista tömb részeként a kommunistákkal voltak. Akkor csupán a Fidesz tüntetett a Kínával szemközt a nagykövetségük előtt a kommunista diktatúra ellen.  

https://archivum.mtva.hu/images/medium/MTI-FOTO-V1o4WktvRHJqRVBVc2JaVWF0Qlh5dz09.jpg

A mostani tüntetők 32 év lemaradásban vannak.   1989. június 3.-ai történésekkel szemben most nekiállni demonstrálni olyan hülyeség, amihez normálisan gondolkodó nem adja magát.   

A liberálissá lett kommunista-baloldal jelentős fáziskésésben van.

Gyurcsány nem véletlenül maradt ki és küldte a nyájba  a maga birkáit.  Karácsony pedig nyakába vette a  kolompot, és színpadra állt.  


https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2014/04/cm25.jpg

Ezektől még az is kitelik, hogy újra az oroszok ellen a Don-kanyarba küldik ismét a népet, mert ahogy most állnak a dolgok, úgy képesek ismét a nyugat seggét nyalva szembeállni az orosz téllel. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése