2019. július 5., péntek

Ócsai asszonyka felderítője lehetett az itt elfogott bankrablónak - többen ismerhették nem csak a párja után

Mint ahogy beszámoltunk róla, ócsai kötődésű volt az a bankrabló, aki Üllőn és Bugyin ment fegyverrel látszó tárggyal a pénzért. A rablásnak minősülő esetek során az ózdi illetőségű férfit ócsai felesége segítette az elkövetés során a gyanú szerint. 

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/KIHktkpTURBXy9kNWE0MTQ0MTYxNmYzMzQ1YjE1YzY5NDU0YzY2Yzc2OC5qcGeRlQLNAyAAwsMAz ügyészség szerint a felesége segítette a két bankfiók kirablásával gyanúsított férfit, ezért mindkettejük letartóztatását indítványozzák – közölte a Pest Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Az ügyészség közleménye szerint a házaspár anyagi helyzete 2019 nyarára nehézzé vált, tartozásaik halmozódtak fel. A férfi elhatározta, hogy felesége segítségével kirabol egy bankfiókot Üllőn. 
Június 18-án reggel az autójukkal érkeztek a pénzintézethez, a nő ügyfélként ment be, körülnézett, majd a látottakról beszámolt a férjének. Némi várakozás után a férfi ment be, majd egy lőfegyvert vagy annak utánzatát az egyik alkalmazottra szegezte és pénzt követelt. A bankfiók dolgozói közel egymillió forintot adtak neki át ekkor. A megszerzett pénzzel ezt követően elhajtottak.

Megalapozott gyanú szerint a házaspár július 1-jén azonos módon követett el rablást Bugyi nagyközségben, ahol több mint egymillió forintot szereztek meg ezzel.

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/wYwktkpTURBXy9kYzk0NmIwNzg5OTRlNGU0NjRkOWFmMDdhOGQ0YmQ0OS5wbmeRlQLNAyAAwsMAhogy blogunkon írtuk, a  rendőrök (TEK segítségével) szerdán vették őrizetbe azt a férfit, aki a gyanú szerint két hét alatt két pénzintézetet rabolt ki Pest megyében. Ugyanakkor a Blikk megtudta, hogy a férfi, egy vidéki televízió munkatársaként dolgozott korábban. Egy esti hírműsort vezetett.

Az ügyészség közleménye szerint a házaspár anyagi helyzete 2019 nyarára nehézzé vált, tartozásaik halmozódtak fel. A férfi elhatározta, hogy felesége segítségével kirabol egy bankfiókot Üllőn.   A sikeres elkövetés után jött a következő eset. Július 1-jén azonos módon követtek el rablást Bugyi nagyközségben. A rendőrség azonban nyomon volt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói másnap elfogták és őrizetbe vették a házaspárt. Az ügyészség szerint a szökés, a bizonyítékok eltüntetésének veszélye és a bűnismétlés eshetősége miatt indokolt a házaspár letartóztatása, annak elrendelését a Monori Járási Ügyészség indítványozta.


A településen azóta is téma, mi vihette rá a fiatal férfit, hogy fegyvert rántson és kipakoljon két pénzintézetet is. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése