2019. július 4., csütörtök

Álmos és érdektelen polgármesteri fogadóórán vagyunk túl - szeptemberig nem is lesz már ( - választás jön)

Választási év van, muszáj a Facebookon nyomulni és szimpátiát kelteni a városvezetőnek, hogy aztán tovább zsigerelje a várost a saját jólétének fenntartása érdekében.  Valójában erről szól a visszaállított  online fogadóóra.

És hogy mennyire igazunk van a visszaállított órával,azt mi sem bizonyítja jobban, mint ugyanazok az évekkel korábbi problémák újra hasznosítása, amiket négy-őt éve is felhoztak. Mintha mi sem változott volna Bukodi polgármestersége alatt. 

Ócsán érezhetően megállt az idő.  


Valószínűleg ehhez a polgármesteri időállításhoz igazodik a MÁV és a Volán közlekedési berendezkedése, hiszen a évtizedes menetrendjük szinte változatlan. A busz ugyanúgy körjáratban jár és inkább alsónémedi lakosságát szolgálja ki, mintsem az ócsaiakat juttatná gyorsan a fővárosi úti céljuk felé.  A vasút pedig a saját lassú menetére szabott menetrendet sem képes betartani, nem hogy gyorsulna, inkább kimarad, vagy késik a közlekedésben. 

A Ócsa városvezetése sem képes felvenni a tempót más településekkel, úgy a MÁV és a Volán is csak a helyi perifériához mérten szolgálja ki a város, ahogy a polgármester is a lakosságot képviseli. Nos ez rendesen át jön a közlekedésben.

A havi közösségi felületen tartott fogadóóra szintén ezeket a közlekedési problémákat boncolgatta a semmitmondó kérdez-felelek formájában, ahogy már hosszú évek során megszoktuk a polgitól. 

A gyalogkakukk kérdez, a városatya mond rá valamit, aminek a fele sem igaz, és főleg nem jelent megoldást a felvetett problémára.

Ócsai lakos panaszolja a blogunk által már boncolgatott kérdést, hogy miért nem lép fel valaki azokkal a túlsúlyos és kitiltott járműforgalommal szemben, mely pusztán menekülő útként hajt rajtunk keresztül?   Hol van az önkormányzat, a polgármester, és a lakossági érdekképviselet ezen dolgok során?  


Lakó kifogásolja az ezzel járó forgalomterhelést és a sebességtúllépést, továbbá felhívja a polgármester figyelmét az ezzel járó fokozott balesetveszélyre.   Érdekes lehetett ezzel szembesülnie Bukodi polgármesternek, hiszen a polgárőrség éves beszámolójából ez a jelenség ugyanúgy hiányzott, mint a közterület-felügyelők beszámolójából. Ugyanakkor ismert a probléma, hiszen mi magunk is foglalkoztunk ezzel a távoli években. 

Mindebből arra következtet az ember, hogy a szakszolgálatok, ugyanolyan közömbösen viseltetnek ezzel és a lakossági gondokkal ahogy a polgármester. Olyan az egész, mintha hiányozna egy gondnok.   

Erre utal az is, hogy egy másik felvetésben ismét egy belső útszakasz rossz állapotára sikerült rávilágítani. 


A polgármester válasza megszokott, és ahogy a múlt hónapban is volt, ismét a 400 ezres fizetésért lébecoló Buzáné Icsó Zsuzsa ügyvezetőre tolta az egészet, mondván "az útjavítást a Városüzemeltetési Kft. rendelte meg, így ők ellenőrzik".  Vagyis neki és a közteresnek semmi köze ehhez és a városhoz.  Ők csak amolyan haszonélvezői lehetnek a helyzetnek, de nem a probléma orvoslói.  Így mennek a dolgok hosszú évek óta Ócsán, amióta Bukodi Károly tartja a fogadóórákat.

Itt azért nem árt megjegyezni, hogy Bukodi polgármester havi juttatása jelentősen magasabb az ügyvezető asszony díjazásánál, ráadásul Karcsi még a mi általunk fizetett autót koptatja napjában, míg a másik a sajátját. 

Aztán a közismert parlagfüves gondok, amiről megint csak a Janóéknak a közterületeseknek kéne jelentenie, de ahogy az elmúlt évek során ez rendre elmaradt, nyáron és télen a havas járdák esetében, úgy ebben, és most is az évszaknak megfelelően nem látnak. Legfőképpen a haverok kihágásai mellett néznek el. Bezzeg az öreg nénje füves területét fényképezik és jelentik. A méteres gazemberséget meg nem, legyen az szabálytalanul parkoló nyerges vonató, pótkocsi, vagy térdig érő gazos terület. Ahogy a havas járdák nem zavarták őket, úgy a parlagfű és a kátyú is Ócsa jellemzője. 


Mindez már nem csak a blogon, hanem a közösségi oldalakon is olvasható, de nem sül ki a szemük a fogadóórán sem. 

http://media.borsonline.hu/cikk/15/143351/gallery-picture/645w/1355607_ocsa-lakopark-devizhitel-toth-b0rs2456.jpgA régi pakonyt a polgármester úgy nem veszi számításba, mint egy nem létező telepet. Vagy pedig amolyan büntető táborként és koncentrál elhanyagoltságban tartottakként látja az ott élőket, annyira magára hagyja azt a településrészt. Nem tudni mit vétettek, de hogy múlt századi állapotokat tart fent a városvezetés azon a részen, az 100 %.  Talán azért van ez így, mert Ők biztos nem választanák újra polgármesternek a Karcsit.  Amennyire elfogadhatatlan állapotokat biztosít az ottaniaknak a polgármester, annyira elfogadhatatlan a személye is a további városvezetésre. 

Alsópakonyon élők ma is ivóvízgondokkal és csatornázatlansággal kénytelen élni. Ugyanakkor a belső városrészen új építési engedélyeket és rákötéseket adnak, miközben ismert, hogy a szennyvíztisztító telep túlterhelt, és nem bírja kapacitással.  Erről már anyag is készült, melyben ez ismét leírásra került. Tehát a városvezetés tisztában van a tarthatatlan helyzettel és kapacitás hiánnyal kínlódó, elavult szennyvíztisztító telep leterheltségével, valamint annak ismeretével, hogy számos esetben nem megfelelően tisztított szürke vizet, hanem bűzös szennyet engednek ki és át a rendszerből a földekre. Erre utalást a mérőkutakból vett minták is visszaigazolták, ami a jelentésben is olvasható. Jelenleg a bővítés és a csatornahálózatra való rákötés nem biztosított, mert a telep nem bírja a terhelést. Ennek ellenére hazudnak és hazardíroznak, amikor olyanokat állítanak, hogy ez belátható időn megoldható, valamint akkor amikor engedélyezik az új építésű házak bekötését. 

Mindez rövid távú harácsolás és a város kizsigerelése, az itt élők átverése, a lakosság lenézése.

Ezen a hazug fogadóórán előadott színészkedés sem segít.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése