2021. augusztus 26., csütörtök

Volt mit nyalniuk - nagy zabálással és fürdéssel ért végett az ünnepi polgárőr találkozó ( - 30 éves szövetség)

2021. augusztus 14-én Mórahalmon került megrendezésre a 27. Országos Polgárőr Nap. A Pest megyei polgárőrök majd’ egy tucat településről összesen 154 fővel vettek részt az eseményen. 
 
 
Különleges pillanatokat is tartogatott az Országos Polgárőr Nap Mórahalmon, ahol méltó módon ünnepelte 30 éves fennállását a Polgárőrség.
 
Egykori karhatalmista-pufajkás, korabeli kommunisták és görnyedt hátú párttitkárok a  30 éves vezetőség soraiban

Mindez persze nem számít jelentős erődemonstrációnak, inkább csak egy amolyan felszabadult happiness (happening) esemény számba ment. Ugyanakkor ez a rendezvény több ezer ember figyelmét keltette fel és látogatott ki a polgárőség ezen hepajára. 

 

A "Pest megyei polgárőrök nagy számú küldöttsége is, akik a hagyományokhoz hűen nem csak a maguk szórakozására és ellátására fordítottak nagy figyelmet" -írja közösségi beszámolójában maga a szövetség.

Gyönyörű fotókon elevenedik meg az Országos Polgárőr Nap
 
"Az előkészítést és szervezést követően 2500 darab ingyen jégkrémet osztottak szét az országból érkező polgárőröknek és szeretteiknek, valamint 200 adag marhalábszárpörköltet, kenyérrel és savanyúsággal kínáltak étkezésre."
 
2500 db szétosztott jégrémmel támogatta a szövetséget a Jégtrade - volt mit nyalni
 
Aztán még papot hívtak, hogy a polgárőri hitvallásba a kereszténység jelképét is beilleszthessék, mint egykoron az MSzP soraiba a hívő tagozatot. 
 
 Gyönyörű fotókon elevenedik meg az Országos Polgárőr Nap.

Már papot is hívtak a kiöregedő kommunisták, hogy igazolják keresztény hitvallásukat - sokan furcsállották ezt a régi elvtársak közül

Előtte azonban a Szigetcsépi Polgárőr Egyesület egy elektromos kerékpárt vehetett volna át a rendezvényen, ám a logisztikába hiba csúszott, így hiába utaztak közel 400 kilométert, üres kézzel kellett távozniuk. Az ígéret szerint a napokban pótlásra kerül számukra az eszköz átadása. Addig is reménykedünk, hogy a kerékpárok meglesznek.
 
 
 2021. augusztus 14-én valamennyi jelen lévő polgárőr társunkkal az országból díszvendégek voltunk Mórahalmon, az Országos Polgárőr napon, ahol a Polgárőrség fennállásának 30 éves évfordulóját és a 65000 polgárőr vállalt és teljesített feladatait ünnepeltük. Kiválóan szervezett volt a résztvevők ellátása is a hatalmas sátorban, több ételkiadó hely működtetésével, zenekísérettel.
 
Végül fáradt testünket megpihentethettük a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőben.
 
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése