2020. június 28., vasárnap

Ettől már nem lehet lejjebb: már a sakk is rasszista játék, mert a fehér kezd - mi lesz ezután az OPKE-vel

Az ausztrál közszolgálati rádióban arról vitáztak a műsorvezetők az egyik meghívottal, hogy a sakk rasszista játék-e, vagy sem. A rádió munkatársai szerint a sakk egyértelműen rasszista, mivel a játékban a kezdő lépést a fehér bábu teszi meg, és ennek véleményük alapján, csak a rasszizmus lehet az oka.

Sakkverseny - Újratöltve!! | Ócsa Város hivatalos honlapjaAz Ausztrál Sakkszövetség tagjai próbálták cáfolni a szürreális következtetést. Az egyelőre nem világos, hogy milyen sikerrel. A V4NA nemzetközi hírügynökség összeállítása szerint egyre abszurdabb támadásokat indít a radikális baloldal a társadalom szétverésére: ez láthatóan már nem csak a szobrok vagy filmek bojkottálása területén jelentkezik, hanem olyan ősi játékok támadásában is, mint a sakk.

John Adams közgazdász, az Ausztrál Sakkszövetség egyik képviselője arról számolt be a közösségi oldalán, hogy kedden az ausztrál közszolgálati csatorna (Australian Broadcasting Corporation-ABC) műsorába meghívták, hogy beszéljen arról: a sakk rasszista játék-e, vagy sem.

Adams visszautasította, hogy részt vegyen az álvitában, szerinte ez egy felesleges dolog, és az adófizetők pénzéből fenntartott közszolgálati rádiban értekezhetnének értelmesebb dolgokról is. A közösségi oldalán azt állította, hogy vele a műsorvezetők nyíltan közölték, hogy a sakk egy rasszista játék, és az ő feladata az lett volna, hogy érvekkel támassza alá, szerinte miért nem rasszista – írja az origó.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése