2020. június 30., kedd

A DK-val a nácik már a spejzban vannak - ezt Gyurcsány is visszaigazolhatja ( - ők is Hitler méltattják)

A DK a Harmadik Birodalom führerével van.  Az egykori náci Németország vezérét méltatta a Dobrev-Gyurcsány koalíció polgármestere Újbudán, egy testületi ülésen.   

http://img.timeinc.net/time/magazine/archive/covers/1936/1101360413_400.jpgAdolf Hitler osztrák születésű német politikus, a 20. századi történelem meghatározó alakja, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezetője, kancellár 1933-tól és 1934-től Führer elnevezéssel diktátor.  

A Nermzetiszocialista Német Munkáspárt, pedig, ahogy a nevéből is kiderül, egy olyan baloldali szocialista-munkáspárt, ami a népi közösségre hatva politizál.

A Nemzetiszocialista Német Munkáspárt német politikai párt, amely 1933 és 1945 között vezette Németországot. A náci kifejezés a német „Nationalsozialist” szó rövidített alakjából származik.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/NSDAP-Logo.svg/100px-NSDAP-Logo.svg.pngAz NSDAP hatalomra jutása után totális diktatúrát vezetett be, és megalapította a Harmadik Birodalmat. A NSDAP volt az egyetlen legális politikai erő a náci Németországban a weimari köztársaság bukása után 1933-tól a második világháború végéig, 1945-ig. 

Az NSDAP elveiből és tetteiből egy új politikai ideológia, a nácizmus alakult ki. A világháború után a pártot betiltották, vezetőit pedig perek – köztük a fő nürnbergi per – keretében emberiségellenes bűntettekért ítélték el.  

A Gyurcsányék (Dobrev) nevéhez köthető (családi) párt-koalíció a DK polgármestere László Imre, Újbuda testületi ülésén vette elő példaként Hitlert és a Time magazinra valóhivatkozással méltatta:

„‘36-ban vagy ’37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejetett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az már nem igazán fér ebbe a képbe bele”.

 László Imre mindezt múlt csütörtöki önkormányzati ülésen mondta, mégpedig egy közterület-elnevezési vita után. 
A DK-s politikus ezt követően ismét kellemetlen helyzetbe került, amikor Josef Mengelét és Nelson Mandelát véletlenül összekeverte a Heti TV reggeli műsorában.

Akaratlanul is felmerül a kérdés, hogy mi járhat ennek az embernek a fejében és miként járhat az agya, ha állandóan a nácik jutnak az eszébe.  Miféle gondolatmenete, észjárása lehet a DK-nak, ha ez a jelenség időről időre visszatér és megütközik a közvéleménnyel? 

Gyurcsány Ferenc 2008-ban a Hollán Ernő utcában a Jobbik ellen állt ki tüntetni.

A Magyar Narancs még így számolt be az eseményről:  "Náci és antináci demonstráció a Hollán Ernő utcában"
 
A "Nem kérünk a nácikból!" traszparens megjelenését nagy taps fogadta. A résztvevők megtöltik a Hollán Ernő utcát a Katona József utca és a Raoul Wallenberg utca közötti szakaszon. A Hollán Ernő utcában felállított kordon belső oldalán rendőrök, a külsőn pedig a Magyar Gárda tagjai állnak sorfalat.

 Az ellentüntetésen, a Hollán Ernő utcában Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét hallgatják az egybegyűltek, köztük Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Gerhard Schröder volt német kancellár.
Gyurcsány akkor még azt hangoztatta a baloldal és a konzervatívok az antifasizmus ügyében közös platformon vannak.  Vagyis ebben a Fidesz mellett volt jelen. 

Úgy fogalmazott: ez nem egyszerűen egy magánemberként tett gesztus, hanem azt akarja, hogy az emberek tudják, melyik oldalon áll.

https://m.blog.hu/ma/mandiner/image/gpb_h05.jpg

Mint ismert, a Fidesz akkor, és azóta sem állt össze a Jobbikkal. 

A Jobbik ebbe most nem rég bele is rokkant, amikor a Simicska-féle fordulattal átállt a volt kommunisták, a későbbi szocialistákhoz, majd a Gyurcsány-féle koalícióba sorolt.
    
A távozó Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arcába közvetlen közelről belekiabálta valaki: "Hazaáruló, fasiszta!". A testőrök megragadták a férfit és eltávolították a kormányfő közeléből.

A Fidesz Ifjúsági Tagozata a leghatározottabban elítél minden rasszista és kirekesztő megnyilvánulást - áll a szervezet közleményében, amely nyílt provokációnak minősíti a miniszterelnök részvételét a péntek délutáni újlipótvárosi tüntetésen.

Gyurcsány 2009-ben még rá is erősített, amikor kijelentette:  a Jobbik náci párt
Az akkor még szocialista politikus blogjában kijelentette: nem szabad pipogyának lenni a Jobbikkal szemben.
      
“Itt van egy náci karakterű, antiszemita szövegeket mondó párt, egyszerűbben náci, antiszemita párt, és mi (na nem személyesen, hanem a magyar alkotmányos intézmények, de tegyem hozzá, a magyar nyilvánosság és közélet nagyobbik fele is) úgy teszünk, mintha ez beférne a magyar alkotmányosság keretei közé.
Ez abszurd és szégyen. A mi közös szégyenünk, erőtlenségünk bizonyítéka, a magyar demokrácia sebezhetőségének, gyengeségének kiáltó példája” – írta a volt miniszterelnök.

Gyurcsány 2012-ben már a DK színeiben még mindig azt hangoztatta: "a Jobbikot be kell tiltani"!
      
A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy kezdeményezze a Jobbik betiltását, a többi parlamenti erőt pedig arra szólítja fel, hogy zárják "politikai karanténba" a pártot - közölte Molnár Csaba, a DK alelnöke keddi sajtótájékoztatóján. 
"Ne becézzük a Jobbikot szélsőségesnek, és radikálisnak, mondjuk ki, hogy a Jobbik náci párt, a Jobbik fasiszta párt, a Jobbik nyilas párt, a képviselői fasiszták, a képviselői nyilasok, a képviselő nácik"
 https://mandiner.hu/gallery/2019/d%C3%ADszn%C3%A1cik.png

2012-ben óriási botrányt kavart Gyöngyösi Márton jelenlegi Jobbik-frakcióvezető erre vonatkozó parlamenti felvetése, amely ellen a teljes balliberális oldal mellett a Fidesz is felemelte a szavát. Akkoriban a Karácsonyt támogató Bajnai Gordon és Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnöke is kijelentette, a nácikkal, azaz a Jobbikkal semmilyen körülmények között nem lehet összefogni, a Fidesznek pedig el kell határolódnia a Vona-párttól.

2014-ben egy idősebb férfi megfenyegette Vona Gábort, a Jobbik elnökét, amikor belépett a volt zsinagógába. "Takarodj, te náci gyilkos a zsinagógából!" - üvöltötte, és megindult a pártelnök felé. A rendezvényt biztosító, "Kampánycsapat" feliratú kabátot viselő jobbikosok a férfit lefogták, és kilökdösték a bejáraton. Korábban egy idősebb, zavartnak tűnő nőt vezettek ki az előcsarnokból, aki hangosan szidalmazta a művelődési ház vezetőjét, amiért helyet adott a Jobbiknak az épületben.

Drelyó Ágnes, a Facebookon szerveződött tüntető csoport tagja az MTI-nek előzőleg azt mondta, "perverz cselekedet a Jobbiktól, hogy egy volt zsinagógában szervez fórumot, melyen olyan mondatok hangozhatnak el, melyek sértik az áldozatok emlékét és a hely szellemét".

2018-ban Kertészné Kormos Noémi még kijelenti: A Jobbik fasiszta párt.

A Jobbikon kívüli, „demokratikus ellenzék” melletti szavazásra szólította fel a választópolgárokat Kertészné Kormos Noémi, a DK és az MSZP egri képviselőjelöltje. Szerinte a Jobbik fasiszta párt, amelynek nem számít a választók akarata, csak taktikázik a hatalom érdekében.

2019-ben azonban már nem nacizták a Jobbikot, hanem összeálltak vele a baloldali liberál-szocialisták.  

Azok, akik korábban betiltani akarták a Jobbikot, most összeborulnak vele - Az elmúlt három évben az MSZP szavazótáborában közel 20 %-al növekedett az antiszemita nézeteket vallók aránya.
A Jobbik akkori két társelnöke egy volt skinhead és egy zsidók listázására agitáló antiszemita.

Erre Karácsony Gergely meggondolatlan magyarázkodása, csakúgy mint a demokratikus ellenzék más vezetőinek és véleményformálóinak kettős beszéde, végtelenül kínos és káros, mert akarva-akaratlanul olyan közszereplőket, nyilatkozatokat és nézeteket legitimálnak, amelyek a történelem legsötétebb időszakait idézik – kommentálta lapunknak nyilatkozva Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára a zuglói polgármester Hír TV-s nyilatkozatát.  

Manapság már, 2020-ban ott tartunk, hogy a baloldal együtt áll a Jobbikkal és a magát demokratikusnak, meg liberálisnak tituláló közös ellenzék a korábban nacinak kiáltottakkal tart együtt. De nem csak együtt állnak, és közösen politizálnak, hanem még túl is licitálják azt a korábbi Jobbikot, amit szélsőségesnek és elfogadhatatlannak tartottak.  Volt időszak, amikor még sárga csillagot is magukra öltöttek a Jobbikkal szembeni tiltakozásuk kifejezéseként.  

Ez volt az a Gyöngyösi-ügy, aminek okán demonstrációt is tartottak a Parlament épülete előtt. A tiltakozók többsége sárga csillagot tűzött a ruhájára. Ezzel kapcsolatosan ma már Karácsony Gergely főpolgármesterként és a Jobbik partnereként nem tartja elfogadhatatlannak a zsidók listázását, amiért korábban még a sárga csillagot is magukra tűzték azok, akik akkoriban még igen csak ellenszenvesnek vélték mindezt.

Ma a DK és a közös ellenzék vette át a Jobbikot és annak antiszemita arculatát, vagyis a rasszista és náci felütéseket. Azokat, amiket korábban a másikra róttak. 

Mi ez, ha nem az eleven nácizmus ismétlése és újra teremtése a DK részéről?

Ma ott tartunk, hogy a DK-sok, akár László Imre, vagy Niedermüller Péter az ATV-n, vagy más csatornákon, náci kinyilatkozások tesz: a fehér heteró keresztények „rémisztő képződmények”


A DK mentegetni próbálja a menthetetlent, de sajnos csúsztatással teszi. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Erzsébetváros polgármestere az ATV műsorában súlyos, kirekesztő kijelentésekre ragadtatta magát.  Az ATV ennek is ellenvetés nélkül szabad utat engedett, mint a korábbiakban, akár a Bangóné patkányozásakor.

László Imre megszólalásai közül Hitler dicsőítése, vagy Mengele szóba hozatala sem a véletlen műve, hanem egy eszmeiség része. Azé amit a DK a szövetségeseivel manapság megjelenít és képvisel.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7co1wyGcMnCNF_bANsMVbPF4Tw-nUmFzyrY-B6cSenjNv1aONyFbQDqr8-AK7-leeW8XC-3Rx6BjcJjL27JJen9Nco2BzBvh4ynR_DheBTawRDQuh9BND-C6mYZklZP5ahmAITTz6O8I/s640/B.+meinkapf.png

Persze, hogy tagadják ezt és kellemetlen számukra amikor szembesítik ezzel őket. Karácsony sem véletlenül nem hajlandó ezt tisztáznia a HírTv-ben. A sértődöttség álcája mögé bújva továbbra is a náci szólamokat védik.

László Imre is magyarázkodásba kényszerült: „Akaratomon kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésemmel ellentétesen fogalmaztam”.

De ki hisz már nekik, amikor Gyurcsány is csak a hazugságát ismerte be a lebukása után.


https://m.blog.hu/ri/ritkanlathatotortenelem/image/Emberek/01/350x461px-LL-992bb3c6_hitler-Time-man-of-the-year.jpegA Time magazin sem külön azonban náluk. Ők is csak a mundér "becsületét" igyekeznek megvédeni.

A Time magazin leghíresebb sajátossága az évente megjelenő „Az év embere” címlapsztori, amiben a magazin elismeri azt a személyt vagy személyek csoportját, akiknek a legnagyobb hatásuk volt az elmúlt 12 hónap főcímeire. A címet az az ember kapja meg aki a legtöbbet változtatott az év menetén; ez azonban nem feltétlenül egy kitüntetés vagy megtiszteltetés. A múltban olyan emberek is megkapták a címet mint Adolf Hitler vagy Joszif Sztálin.

 Mert milyen indoklást közölt minderről 1939. január 2-i számában: 

https://m.media-amazon.com/images/I/41KJK2M1weL.jpg„Az 1938-as év legnagyobb érdeklődéssel kísért eseményére szeptember 29-én került sor, amikor négy államférfi találkozott a müncheni Führerhausban, hogy újrarajzolják Európa térképét. (…) az kétségtelen, hogy a messze legmeghatározóbb figurának a német házigazda, Adolf Hitler bizonyult” — idézi saját fordításában a lapot a portál.

„A német nép Führere, a német hadsereg, a haditengerészet és a légierő főparancsnoka, a Harmadik Birodalom kancellára, Herr Hitler aznap Münchenben learatta az elmúlt öt és félévben folytatott vakmerő, kihívó és könyörtelen külpolitikájának gyümölcseit. Felszámolta a versailles-i békeszerződést. Tetőtől talpig felfegyverezte Németországot. Bekebelezte Ausztriát a rémült és tehetetlen világ szeme láttára.

Mindez valódi sokként érte azokat a nemzeteket, amelyek mindössze 20 évvel korábban még térdre kényszerítették a csatatéren Németországot. A közvéleményt azonban még ennél is jobban megrémítette a nácik  könyörtelen, szisztematikus törekvése, amely Csehszlovákia megszerzésére irányult, és amely egy újabb világháború kitörésével fenyegette a világot nyár végén-ősz elején.

Azzal, hogy vérveszteség nélkül német bábállammá süllyesztette Csehszlovákiát, kierőszakolta az európai védelmi szövetségek felülvizsgálatát és szabad kezet kapott Kelet-Európában Anglia és Franciaország támogatásával, Hitler vitán felül az 1938-as év embere lett.”

Hitler érdemeinek baloldali elismerése nem véletlen elszólás. Mindezt erősíti a hozzájuk köthető "sztártörténész" hirdetése is. Tavaly egy horogkeresztes karszalaggal ellátott náci egyenruhát árult és adott el több mint százezer forintért az interneten Ungváry Krisztián, a balliberális oldal futtatott történésze.

https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/07/+otf/1200x630/ungvaryesanaciegyenruha-e1594104565556.png

Szóval, mese nincs a baloldali szocialistákból kapitalizálódottak ma a liberálnácik, akik már nem csak a spajzban, hanem a közéletben is köztünk vannak. 
Jobb, ha odafigyelünk rájuk. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése