2017. december 8., péntek

Alig kész a 25 millás utca, máris megosztotta a lakosságot - van ki a mögöttes párttitkárra, más korrupcióra utal

Ócsán az útfelújításokat mindig valami különös utórezgés veszi körül.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSboUAjV0KEtLloTKU6Zz0oo_Wb01rkEiKIhMZm0CqpZgUpLZEc
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18198647_1550920794919016_5396610752627376950_n.jpg?oh=8d51a36e7834762708e50955888edc20&oe=5AC961B1
A Székesi utca vasúti átjáró előtti és további foltozgatási is szószolásra bírta a helyieket - gyalogút azóta sem vezet ár a síneken

Így volt ez akkor is amikor a város honlapján jelentették be az útfelújítást, majd a Damjanich - Széchenyi kereszteződésében a lakosok fogtak lapátot a tűrhetetlen állapotok okán.  

Ez sem volt igaz, mert a Damjanich burkolatát nem erősítették meg és nem húzták újra  - a városi környezetet azonban leszennyezték

Lakossági útjavítás Ócsán - kalákában
Aztán amikor a P+R parkoló kialakítása során a Kölcsey utca egy szakaszát sikerült rendbe tenni, akkor az ott élő vállalkozó jelentette be, hogy kizárták a telephelyéről, ezért birtokba veszi a lakossági parkolót. Tiltakozása jeléül az Eu-s pénzek felhasználásával épült parkoló közepét fogalja ki napjában. Igaz, a telephelyéül szolgáló ingatlanra valóban nem fér be a több tonnás nyerges vontató, de nem az útfelújítás hiányosságai, hanem a bejelentett telephely kamion tárolásra alkalmatlan mivoltából, mivel tele van a saját használatú vagy éppenséggel lepukkant járművekkel.

Lakossági parkolóból vállalkozói telephely - mindez szabálytalanul
Aztán ott van a Martinovics és az Üllői toldozott-foltozott kereszteződése, ahol az év csapadékosabb részében egy kisebb kráterben áll a víz, elvezetlenül. 

Majd amikor a Székesit kátyúzták ismét kérdésként merült fel az elvégzett munka minősége.

Mindezeket a problémákat eddig hiába tették szóvá,  nem orvosolta senki.

Most azonban egy újabb kritikus pont ütött szemet a polgármestert követő baráti körben.


Ez a nap is úgy indult, mint a polgármesterek hasonló, nagyon unalmas Facebook-posztja. Valami épül, a fejlesztéseket gondosan követő településvezető bejárja és megtekinti a munkálatokat, jöhetnek a like-ok, jó esetben a köszönjük, polgármester úr jellegű hálálkodó kommentek.

Természetesen nem mindenkinél, mert mindig van, aki a hálájáról biztosítja mestert, és hűségét kifejezve köszöni az útfelújítást. Igaz ebben burkoltan az is benne van, hogy mindez évek óta megnehezítette a környéken élők mindennapjait. Most ez, - az érvelése szerint - hála a polginak, megszűnt.

Seggnyalás helyett megfelelő embert a megfelelő helyre - a többi csak nyafogás, vagy álom

A benyalós dicséret után a helyi szírének viszont kéjes éneklésbe kezdtek. Most azt a régi pártállami nótát dalolásszák amit akkor fújtak, mikor a párttitkár utcáját aszfaltozták le, és a többit pedig hagyták rendezetlenül.  

Aztán az is előjött, hogy mi lesz a többi lepukkant utcával? 

A 25,4 milliós Vadvirág utcai útjavítás bejárása után egyesek a beígért új tűzcsapokat keresték, mások az ivóvízhálózat rekonstrukcióját hiányolták, de volt aki a kihagyott vízelvezető árkokat panaszolták, aztán pedig azt a hiányzó fél métert, amit már "egy budakalászi nő" is kifogásolt, - egy mérőszalaggal megmérte egy politikus ígéretét, - amitől rendesen kiakadt a polgármester. Mások pedig egyenesen azt kérdezték, hogy mi ez a sandám-bundám a DPMV-vel útügyben, amikor a vízszolgáltató semmit nem csinált a területen. A lakók semmiféle vízhálózati rekonstrukcióról nem tapasztaltak és ezzel kapcsolatos munkavégzésről sem tudnak. Nem véletlen hát a pénzmosás, azaz a korrupció képzete. Aktuális tehát a kérdés, hogy a pénznyelő ember hol lakik?

Érdekes momentum a DPMV bevonása, mikor semmit nem végeztek - a mögöttes pénz és az elszámolás a lényeg

A Vadvirág utca új szélessége 5 méter, de „a belterületi közutak méretezése szerint a kétirányú autós forgalomhoz legalább 5,5 méter kellene”, hogy legyen az út szélessége. Ez a fél méter nálunk is hiánycikk. Vagyis Ócsán hiába költöttek 25,4 milliót erre a beruházásra, a megfelelő ember híján ez is eltér a szabványtól.  

Nagy kár, hogy a jelentős összegű felújításba a régi és megalapozatlan nyomvonal rosszabbik sávja továbbra sem kapott biztos alapot, mivel a kivitelező a régi megsüppedt, valamint töredezett aszfaltcsíkra beton alapzat nélkül húzott egy másikat. A látszat kedvéért ezt betonszegélykövekkel övezve tette. Igaz, azt is kissé csámpásan. Aztán a környező lakóházak vízelvezetése, egyszerű  megoldása, egyszerű árkolással történő megoldása sem fért bele ebbe az összegbe, holott a több napja álló markolónak talán 8 órájába sem telne ez a feladat. De mit is várhat az ócsai ember ennyi pénzért? Az ócsai ember meg ismét úgy érezheti, hogy "dögölj, paraszt, jó neked ez is" alapon egyfajta kapott is meg nem is valamit a pénzéért. 

Azonban valakinek mégis csak jó buli lehet ez az egész, ha már ennyit fordítottak erre a "semmiségre".

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése