2014. november 12., szerda

Üzenet Örkényből - Örkényi Sanyi újra töltve ( - Ócsán sem másabb a helyzet)

Kedves Barátaim, Támogatóim, Örkényiek.

Eltelt egy kis idő a választások óta. Ez a kis idő elég volt, hogy átgondoljuk a történteket. Elég volt arra is, hogy az új/régi képviselői csapat elkezdje a munkát, és hozzáfogjon a sürgős teendőihez. Később meglátjuk, mekkora sikerrel.

Először is szeretném kijelenteni, hogy tudomásul veszem és tiszteletben tartom a választások eredményét. Még akkor is, amikor tisztában vagyok azzal, hogy ilyen különbség csak is úgy jöhetett létre, hogy „valaki(k) erőteljesen motiváltak” néhány száz szavazót. Tudomásul veszem, hogy a ma érvényes törvények alapján mindez lehetséges. Elfogadom mindazt, hogy a 4-5 száz „erősen motivált szavazó” véleménye fogja meghatározni közösségünk jövőjét a következő öt évben. Elfogadom, hogy a többség nem a változás mellett szavazott. Ez is a demokrácia. Tudom, hogy a testület néhány tagjának, és a város vezetőjének szinte az élete függött ettől a választástól. Ha veszítenek, sok minden azonnal kiderült volna, ami nekik nagyon nagy bajt hozott volna. De ami késik. nem múlik.

Azért Örkény érdekében kívánok az új/régi testületnek sok sikert, és kívánom. hogy a választási ígéreteiket be tudják tartani minden Örkényi polgár megelégedésére. Erőt, egészséget kívánok nekik!
De szeretném, ha egy dolgot nem felejtenének el. Mostantól egy kicsit más világ lesz. A szavazók több mint negyede „másképpen gondolkodó”. Van egy lényeges kisebbség, aki mostantól kezdve bátran, határozottan kiáll a jogai mellett. Ahogy a demokráciában szokás, tudomásul veszi a többség akaratát, de megköveteli magának a kisebbségnek kijáró jogokat. A hatalom feletti civil kontrollt, törvényességet, a törvények betartását, nyíltságot, és mindazt, amit az alaptörvény a számukra biztosít. Szeretnénk, elvárjuk, hogy az önkormányzat a jövőben értünk, Örkényiekért működjön, tevékenykedjen. Rajta leszünk, hogy ez így legyen. Minden lépését figyeljük a döntéshozóknak. Mert kell a civil kontroll.

És most a barátaimhoz beszélek.

Elmúlt a választás úgy, ahogy. Tudomásul vettük az eredményeket. Tudomásul vettük, hogy a régi hatalomnak minden pénzt megér a maradás. Mindent megtettek, minden ”mézes madzagot”, minden „olcsó ígéretet bedobtak”, csakhogy a hatalomba maradjanak. hangsúlyozom, minden törvényes volt. Az etikusságot nem mérik ilyenkor.

De lépjünk tovább!

A választók több mint egy negyede másképpen gondolkozik, mint a régi hatalom. Ez már egy komoly ellenzék. Bátorságuk meggyőzött arról. hogy folytatnom kell. Képviselnem kell őket, ki kell tartanom mellettük, segítenem kell mindenkit, hangot kell adnom a problémáiknak, és ki kell állnom a jogaikért.
A hatalomnak tudomásul kell venni a jelenlétünket, tiszteletben kell tartania a jogainkat. Többé nem dönthetnek a hátunk mögött, a mi pénzünkről az Ő boldogulásukra. Nagyobb nyilvánosságot, demokráciát és a törvények betartását követeljük tőlük! Ott leszünk mindig, mindenhol. Keményebben, komolyabban. Folytatjuk!

Nemsokára egy civil egyesület keretében várjuk a másképpen gondolkodókat. Hamarosan megalakulunk!


ps: Nemsokára beszámolok arról, mitől fél a "nagy csapat". Egy érdekes vállalkozás kérdései. Figyelj a Facebook-on!
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése