2014. november 1., szombat

Halottak napja, vagy halloween - töklámpás és gyertyagyújtás ( - maradjunk a keresztény megemlékezésnél)

Többen is úgy vélik, hogy a holtak napja a Halloween mexikói megfelelője, hiszen ezen a napon ők is a halállal és a félelmetes kosztümökkel foglalkoznak, ám a mexikóiak más szemszögből közelítik meg a témát.

http://hir.ma/wp-content/uploads/2014/10/Halloween.jpg

A Halloween megünneplése a haláltól és a lélektől való félelmet jelenti, míg a holtak napja inkább ünnepli és magasztalja a halált. A mexikóiak úgy gondolják, hogy ilyenkor visszatérnek a holtak lelkei a földre, és ezt muszáj megünnepelni. Ezen az éjjelen sok családtag úgy dönt, hogy kivándorol a temetőbe és ott tölti az estét.

Nem meglepő, hogy Halloween környékén megnő a kísértetjárta házak népszerűsége, ugyanis valamiért megnövekszik bennünk a borzongás iránti vágy, és ezt hol lehetne a legjobban kihasználni, mint egy-egy ilyen épületben, ahol biztos, hogy megijedünk, pedig tudjuk, hogy csak a szervezők rendezték meg a riogatást. (Egyszer egy lány kómába esett egy ilyen kísértetjárta házban, annyira megijedt.)

http://hir.ma/wp-content/uploads/2014/10/haunted-house.jpg

Salem a világ Halloween fővárosa, éppen ezért itt található a legtöbb dekoráció, rémisztő jelmez, és kísérteties látványosság. Halloween napján igazán különleges élményt nyújt Salem, hiszen az utca tömve van kosztümös emberekkel, és életre kell a város boszorkányos múltja.

Nagyon sok keresztényt felzaklat a Halloween, mert ők úgy gondolják, hogy az ördög az ellenség, ezért bizarr felvenni az ő ruháját. Ha azonban utánajárunk a Halloween történetének, akkor rájövünk, hogy régen az emberek hittek az ördögben, és úgy gondolták, hogy a legjobb fegyver ellene az, ha a büszkeségét támadják, ezért elkezdték kigúnyolni őt azzal, hogy felvették a ruháját.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése