2014. november 13., csütörtök

Figyeljünk egymásra - a láthatóság életet menthet ( - Ócsán azonban a helyzet változatlan)

November vége felé közeledve az éjszakák egyre hidegebbek lesznek, valahol már most megjelent a hajnali fagy, nemsokára beköszönt a tél. 
A Monori Rendőrkapitányság felhívása,hogy tegyünk együtt azért, hogy senki ne essen a hideg idő áldozatául.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q77/s720x720/1450828_1488700591356084_485428333_n.jpgÓcsán közismert, hogy nincs kerékpárút, és hogy ennek következtében a drótszamarasok az amúgy is keskeny, helyi  közutakra szorulnak. 

Az ócsai városvezetés jóvoltából Ócsa egyik jellegzetessége, hogy a gyalogosok az összefüggő járdahálózat hiányában többnyire az úttesten közlekedik. Különösen igaz ez a vasúti átjárókra. Ott, ahol a busz, a mezőgazdasági vontató, a kamion, a rokkantkocsi és a kerékpáros is egy nyomsávon halad. Elkülönítés, felfestés, gyalogjárda nincs.  Ez évek óta  változatlan.  Ami viszont ciklikusan megváltozik, és visszatér, az nem más, mint az ősz, majd a tél. Ez pedig a négy évszakos időjárás-változással jár.

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2014/11/11.11.latni_es_latszanikem-lead_0.jpgMost a megváltozott látási és útviszonyokra figyelmeztetik a rendőrök a járművezetőket, kerékpárosokat. Ennek keretében Vecsésen ellenőrzik, hogy a kerékpárok fel vannak-e szerelve valamennyi kötelező tartozékkal és a kerékpárosnak van-e láthatósági mellénye.  

Ócsán erről azonban sem hang, sem kép nincs, csak a sötétben kivilágítás nélkül zavartalanul közlekedő drótszamarosokkal lehet találkozni. 

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2014/11/bring%C3%A1s-ellen%C5%91rz%C3%A9s-3-280x210.jpgVecsésen azonban a korai sötétedés miatt újra kerékpáros ellenőrző akciók vannak és lesznek. 

Erről nem a helyi Kisbíró, hanem a Vecsés Hírek számol be.

Elsősorban a világítás meglétét és használatát ellenőrzik a rendőrök, a városi közlekedés biztonsága érdekében.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRq8WqoHwPt0LZayOox9qX7TkHNhrnsb_6ssLAu8kCtfYLCABN9Vecsés Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztálya a vecsési rendőrőrssel közösen szervezi az ellenőrző akciót melynek keretén belül igazoltatják a kerékpárosokat és ellenőrzik a bringák kötelező tartozékait, esetleg a bukósisak használatát, valamint ki hajt ittas vagy bódult állapotban.

Ócsa Polgármesteri Hivatala köszöni jól van, és ilyenekkel valószínűleg nem foglalkozik, hiszen tyukodi pajtás havi interjúja során (önriportjaiban) sem említi.  

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése