2013. március 31., vasárnap

Szűcs Lajos láthatatlan képviselői tojásai - ezt tojta a nyuszi ( - Ócsán nincs ilyen esemény)

Ózdon a Bolyky Tamás általános iskolában a gyermekek mindennap megkapják az iskolatejet, kakaót vagy a Túró Rudit. Ezen felül kapnak egy almát. Március 27-én, vagyis most szerdán az alma helyett a képen látható tojások voltak, amit megkapott minden gyerek. Tehát az almásvödrökben minden osztály megkapta a tojásokat. Nem kézbe osztogatták ugyan, de mindenki elvette a vödörből, bár volt, ahol a tanár osztotta ki, mint minden más csemegét.

 

A tojások feliratán szereplő Riz Gábor nem más, mint a körzet parlamenti képviselője. Minden információnk szerint, de Riz személyes közlése alapján is újból ő lesz a következő választásokon a Fidesz jelöltje. Nem nehéz kitalálni, hogy ez az előzmények nélküli hirtelen csokitojás-osztogatás, pláne így névvel már maga a kampány. Több mint egy évvel a 2014. évi választások előtt.

Nyilván nem a gyermekek az igazi célpont, hiszen ők nem szavaznak, és általános iskolásokról lévén szó, nem is lépik át egyhamar a szavazásra jogosultság korhatárát. A célpont, a megcélzott réteg a szülők. Már persze ha egyáltalán ezt így racionálisan végiggondolták, hiszen tapasztalhattuk már, hogy a kampányolás lelkesedésében milyen elképesztő töketlenkedésekre képesek a sok esetben szerény képességű, botcsinálta pártaktivisták is, a buta, de erőszakos „szakértői”, „menedzseri” slepp tagjai is.

Ha azonban csupán a gesztus értékét tekintjük, akkor lehet ez akár egy kedves, és boldogsággal teli jó érzés. Legalábbis a gyerekek számára a hideg márciusi télben.

Mindezt magunkra vetítve azonban láthatjuk, hogy itt Ócsán és a köztes választókörzetekben mindez másként van. 

Itt az érintett országgyűlési képviselő fideszes körökben Szűcs Lajos. Ő csokit csak az Azori-szigetekre való kiruccanás után osztott, (vezeklés gyanánt adományozott) amikor balhé lett a télből a nyárba utazásának.  Ez akkor egy amolyan kompenzáció volt, jelezvén, hogy közpénzből finanszírozott utazás költségeit édes szájjal fogadják. Mondhatni, befogják.

Ez amolyan kényszeredett cselekedett volt. Riz Gábor azonban Szűcs úrral szemben önként és jótékonyan, ( - még ha kicsit öncélúan is - ) cselekedett. 

Szűcs Lajos vonatkozásában ilyenről nem tudunk. Ő inkább a választókerületében a nagy átadások híveként jelenik meg és prezentál. A saját pénzből való osztogatás nem jellemző rá, ebbéli cselekedete nem ismert előttünk.

Ezért az elmarasztalások ellenére Riz Gábor cselekedetét még mindig szívesebben veszi ki magát a köznép, előtt, mint a magamutogatós, semmi közöm hozzá, Szűcs Lajos-féle átadásokbéli közszereplést. Ezek valahogy mindig valami kesernyés ízetlenséget hagynak maguk után, míg a nevesített (névvel felcímkézett)  csokitojás mégis csak édesebb érzés. 

Mert úgy így húsvét táján nagyon nem mindegy, kinek mit tojik a nyuszi. Még akkor is, ha vannak ennek egy bizonyos cukros-bácsi zamata, de hát hadd kapjanak a gyerekek csokitojást. Kétségtelen, hogy nem okoz bennük lelki törést. 
Az is eléggé világos, hogy a kedves szülők pusztán csak egy ilyen nyuszitojás hatására nem fognak majd hanyatt-homlok rohanni, hogy Riz Gáborra és a Fideszre szavazzanak. 

Gondolom ezzel Szűcs Lajos is tisztában van. Talán ezért nem is áldozott ilyenre. Ő inkább a nyilvános, sajtó előtti átadásokban, és a lakossági célzatos  megjelenésekben hisz. A gyerekek meg ahogy írva vagyon, még nem szavazó állampolgárok, s, így nem is annyira érdekesek. Ezt talán az Azori-szigetek tájékán történt utazások alkalmával tapasztalhatta meg mindenki, amikor ők a fűtetlen padsorokban vágytak egy kis melegségre. A csoki tojás azonban ehhez édeskevés.

A kétharmadot nem a nyuszi tojja... Vagy igen? 
Ki tudja. 
Kellemes, politikamentes húsvéti ünnepeket.
Radical Puzzle nyomán
*

5 megjegyzés:

  1. Tojik ez Ócsára, csak nem gondolod, hogy pont csokitojást?

    VálaszTörlés
  2. 19:48! Te mit tettél/teszel Ócsáért?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem vagyok itt élősködő tisztségviselő. Ezért azt kérdem Te, vagy anyád mit tett a városért, ha már ezt nem érzed Szűcs Lajos egyik alapvető kötelességének?

      Törlés
  3. Miért lenne kötelessége? Kérdem ezt úgy, hogy jó magam sem szívlelem Lexus lajost.Ti mindenkit a felelősségről kérdeztek, de vajon te mennyire teljesíted a saját felelősségedet?

    VálaszTörlés