2013. március 20., szerda

Ócsa polgármestere sem tűri a kritikát ( - így a Népszava)

Újabb fideszes polgármester fenyegetőzik perrel a választók véleménye miatt, ezúttal helyettese is csatlakozott hozzá. Most Ócsán kifogásolták a kommentelők megjegyzéseit, de ebben az esetben nem ellenük, hanem az ocsavaros.blogspot.hu szerkesztősége ellen indulhat per, a hozzászólások ugyanis ezen az oldalon jelentek meg.

Az olvasók a blog Valentin-napi jókívánságához kapcsolódva, de attól teljesen eltérő témában írták a megjegyzéseiket. A polgármester, Bukodi Károly állítólagos házasságon kívüli kapcsolatáról, és helyettese, Horváth Tamás ivási szokásairól "beszéltek". Az érintettek jogi képviselői a médiatörvényre és a Polgári Törvénykönyvre hivatkozva követelnek helyreigazítást egyebek között azzal a szöveggel, hogy a blog többször megalapozatlanul állította, "Bukodi Károly Úr hűtlen hitveséhez, kicsapong, erkölcstelen...", illetve szintén több ízben megalapozatlanul és valótlanul állították, hogy "Horváth Tamás alpolgármester Úr iszákos, alkoholista, négykézláb megy haza...".
 
 A blog szerkesztősége válaszlevélben fejtette ki, hogy ők soha nem közöltek valótlanságot, Bukodi Károly és Horváth Tamás sem a blog írásai, "hanem a kritikus hangot megütő lakossági bejegyzések" miatt érzik magukat sértettnek. A dolog szépséghibája, hogy a blog nem tartozik a médiatörvény hatálya alá, az ocsavaros.blogspot.hu-nak nem is kellett a médiatanács felé regisztrálnia. Polyák Gábor médiajogász szerint ebben az esetben az elektronikus kereskedelmi törvény szabályait kell alkalmazni. Eszerint viszont legfeljebb arra lehet felszólítani a blog szerkesztőit, hogy távolítsák el a kifogásolt kommenteket.

Korábban Papcsák Ferenc, Zugló szintén fideszes polgármestere a Népszava mellett a Hír24 hírportál, valamit a 168 Óra több kommentelőjét jelentette fel a rá vonatkozó vélemények miatt, sőt, néhány kritika miatt rágalmazással és becsületsértéssel vádolt hozzászólókat.
Muhari Judit / Népszava

129 megjegyzés:

  1. ezek hülyék, saját kardjukba dőlnek
    megérdemlik

    VálaszTörlés
  2. amarna lesz a következő:)

    VálaszTörlés
  3. Ezért érdemes volt megcsinálni a másik portálon a cirkuszt. Bravó!

    VálaszTörlés
  4. Érdekelne, hogy ezt a pereskedést a szentségtörő politikusok, vagy ismét Ócsa adófizető népe fogja-e fizetni?

    VálaszTörlés
  5. Szerintem nem lesz pereskedés, akárcsak Fodor László esetében aki világgá kürtölte, hogy személyes adataival történt "visszaélés" miatt beperli a hivatalt, aztán nagy csönd lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkora baromságokat tudtok írni, miközben úgy érzitek valami fantasztikus, leleplező, megsemmisítő, amit ideröfögtök.
      Egy értelmes fogást nem találtok folakon, csak bénáztok és erőlködtök folyamatosan, miközben a fél város és most már az internetes közösség is rajtatok, meg azon a két balfaszon röhög. Szánalmas, ostoba, sutyerákok gyülekezete vagytok. Egy maroknyi seggnyaló lúzer.

      Törlés
    2. Úgy rémlik, a jegyző akkor végzett valami vizsgálódást, de nem talált semmi nyomot. Aztán az is kiderült, hogy az egyik alkalmazott rendszeresen egyedül maradt bent a hivatalban aktamolyolni. Ez szintén előtérbe került, és még ma sem lefutott. Aztán a rendőrség is tudott az esetről, de és volt idézés is, de valahol ez az ügy elakadt lezáratlanul. Valaki belenyúlt, a nyomozásba, de ennek már nem jártak utána. Más belső ügyek terhelték akkoriban a hatóságot. Más rendőri álláspont szerint meg kéne panaszolni az elhaló ügyet, vagy az ombudsmanhoz kéne fordulni. Ha a mostani Népszavás kiteregetésből és a feljelentgetésekből kálvária lesz, és folakot bepörgetik, akkor valószínűleg megpiszkálja az eset elhalását. Az egészhez még annyit, hogy az önkormányzat már többször veszettként jött ki perekből. Jelenleg több pere van folyamatban, és sehol nem áll jól a szénája. Erre hatalmas összegek mennek el. Talán ezért nincs érezhető javulás itt.

      Törlés
    3. Hibázott a polgármester még ha ez a magánügye is. Bár ez is vitás mert ügye mégis csak ő a város vezetője. Na de hogy még védik is.
      Tessék már legalább elnézést kérni és nem arrogánsan viselkedni ez a minimum.

      Törlés
  6. Segítséget kérek: már több mint 30 napja írtam a helyi önkormányzatnak, de választ azóta sem kaptam. Ki tud segíteni abban, hogy 30 nap vagy 30 munkanap kell ahhoz, hogy válaszoljanak.
    Szerintetek várjak még vagy meg kell ismételnem beadványomat?
    Érdeklődő

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudtommal nem a 30 nap számít, hanem az, hogy milyen ügyben írtál. Van ahol rövidebb a határidő, van olyan ügy ahol nics is előírt határidő. Én felhívnám az ügyintézőt vagy bemennék.

      Törlés
    2. Szerintem várjál, mert mint látod, a polgármester és segédje most valami mással foglalkozik.

      Törlés
  7. Tegnap valaki beírta, hogy az Ócsaportálon nem írta alá senki a mocskolódó írást. Én átnéztem, és ott látom, hegy átjavították az írást. A javításhoz illesztett magyarázat alá azonban már oda írta Ivánka Vince a nevét. Persze ezzel sok minden nem változott, mert ezt követően pattant ki a balhé. Úgy néz ki, hogy lassan beáldozták a polgármestert és a társát. Nem hiszem, hogy ezért nagyon hálásak lesznek a Lendvay utcában. Innentől politikai ügy. Főleg, ha megremeg a székük. Ehhez a pártnak is lesz szava. Nem tudni még, hogy a helyi egyesületnél ez miként fog hatni a továbbiakban. Valaki nagyot hibázott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs kötödésem megvédeni sem ezt, sem azt az embert, de Ivánka, a polgármesterünk Bukodi Károly beszédéből kiindulva a sajtószabadság alatt hozta fel, hogy bárki bárhogyan mocskolódhat, besározhat másokat. Erre adta azt a magyarázatot, amit adott. Azt, hogy ezt sokan nem érthették a helyszínen. Ekkor húzta elő Fodor nevét. Úgy mutatta be mint valami áldozatot. Még bicskát is rántott. Ezzel az egész előhozakodással, végül Ő pattintotta ki a kőbaltát. Még akkor is, ha március ünnepét maga a polgármester sározta be. Lám ez lett az eredménye.
      Folak blogja semmi kitérőt, vagy utalást nem tett a polgármesteri viselkedésre. Az ünnepi rendezvényről szinte semmitmondó tudósítást tett közzé. Ebből nem volt semmi.
      Ezután jött az Ócsa Portál máig vitatott cikke. Valójában ebből lett az a viszály, amit festett ördögként vázolt és végül mára kialakult. Ez kinek szolgált? Mi volt a cél? Kinyírni a blogot, a másikat, egymást? Kinek állt szolgálatába? Miért volt akkor erre szükség? Ivánka mit akarhatott? Versenyre akart kelni? Népszerűségre akart törni? Ki tudja? Valójában kinek ártott bárki is? Most azonban valóban nagy a baj. A polgármester még hivatalában van. Mélyen egyetértek az előttem szólóval, miszerint valaki nagyot hibázott. Talán ezután Ócsa polgáraitól elnézést kéne kérni, és szépen elköszönni.

      Törlés
  8. Ivánkának van saját oldala amit nem nagyon látogatnak.Itt lehet kutya elásva.Támad mindenkit aki marad az lesz a haver.Egyébként mindkettő foglalkozzon a sajàt életével me máséval.A politika az egy dolog de a magánéletükhőz senkinek semmi köze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudomásom szerint beszélnek az ügyvéddel. Még nincs fejlemény.

      Törlés
    2. Nem véletlen a mondás, miszerint nem szól szám, nem fáj fejem, vagy nem szóltál volna, bölcs maradtál volna.

      Törlés
    3. Nyomd el magad te veréb.te se szólj és nem fog fájni a fejed.

      Törlés
    4. Na, felébredett egy buksifan.

      Törlés
    5. Ezeket a beszólásokat nem kéne cenzúrázni?

      Törlés
    6. Tegnap még az volt a baj, hogy moderálnak, vagy törölnek. Nem rég erre diktatúrát kiáltottatok, most pedig a cenzort hívjátok fanok?

      Törlés
    7. Újra programozzák a droidokat, ezért a csend. Ez a kosza cenzúrázós bekiabálás a próba üzemmód, de látható, hogy még nem tökéletes a softwer.

      Törlés
  9. Immár a Dabasrégión is ez a vezető hír!
    http://dabasregio.hu/?p=15791
    Moldován Ágnes tette közzé, aki korábban az Ócsai Kisbíró mára már eltávolított szerkesztője volt. Most köszöni, jól van és tudósít.

    VálaszTörlés
  10. A póni csődör alaposan kirúgott a hámból, nem kis fejfájást okozva ezzel gazdáinak.

    VálaszTörlés
  11. Ekkora baromságot; méghogy az alpolgármester kocsmázik. Ez nem igaz, mert azt mások is tanúsíthatják, hogy többnyire a szemben helyezkedő Cultur Club Caféba, azaz a CCC-be jár át.

    VálaszTörlés
  12. Miért nem szerveztek egy folak kontra ellenzék box gálát a piactéren? Az értelmi szintje némelyiknek pont annyi.Ennyit elért ez vagy a másik blog, hogy ócsai szidja az ócsait egy vagy két ember miatt.Szánalom és ezért nincs előre lépés itt. Hiszen nincs összefogás.Sajna állami szinten is ez megy mit várjon az ember egy kisvárosban.

    És én adom ehhez a hsz-hez a nevem:Hegedűs György.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen sajnálatos, ha egy blog attól lesz "népszerű" és látogatott, ha a szerkesztője állandóan provokatív és elferdített, a valóságot nélkülöző, egyes vezetőket kispéciző, indulatokat keltő bejegyzéseket közöl, majd xy törvény mögé bújva nevetségesen magyarázza felelősségre vonásának lehetőségét. Mind ezt a "nép hangja" mögé bújva, ezzel ennek a fogalomnak a megalázásával, elfelejtve, hogy én is a "nép" vagyok, aki nem ért vele egyet. Ez fo-lak, aki néhány éve ideköltözve lejáratja településünket azzal a pár hasonszőrüvel, akik semmit és senkit nem tisztelnek a befogadó többségtől.

      Törlés
    2. Hegedűs úr! Ha az ön hitvesét viszi el egy körre egy tisztségviselő ember, akkor kivel áll le boxolni? A Népszavával, az első emberrel, vagy az asszonnyal?

      Törlés
    3. 20:27 Te egy igen ritka Délkelet Ázsiai majomfaj genomjával rendelkező furcs állat lehetsz.
      Mi az hogy ,,provokatív és elferdített , a valóságot nélkülöző,...indulatokat keltő bejegyzéseket közöl,"? Ami nem a szád íze szerint íródik, az mind ilyen?! Igazi demokrata vagy. Rossz helyen jársz. Ez nem az Ócsai Kisbirka ahol fényezik, és ódákat zengenek közpénzen a semmirekellő barátaidról, és gazdáidról.Itt megtalálod azt amiről rendszerint sunyítanak és mélyen hallgatnak.
      Pl. ha a kurafi barátod kiállna, és őszintén bejelentené, hogy házassága kihült, tönkrement, új életet kezd, hidd el sok embernek szimpatikusabb lenne mint az amit most művel.A választópolgár tudomásul venné, talán meg is értené (vagy nem) és lapozna. Ilyen volt, van, és lesz is az emberek kapcsolatában, életében.
      Mi közöd hozzá, hogy Fólak hány éve költözött ide? Neked aki egy évvel előbb landoltál Ócsán mint Fólak több jogod és közöd lenne Ócsához?!Sajátos felfogás.
      Suttyókám!
      Kit fogadtatok ti be? Mindenkit aki beteszi a lábát erre a lepratelepre,- és újítani jobbítani szeretné a várost - fikáztok és ócsároltok.Nektek csak a posvány és a mocsár jó, ahol dagonyázhattok, és kurkászhatjátok egymást majmok módjára.
      Milyen tiszteletről papolsz? Tisztelet csak annak jár, aki kiérdemli, te/ti biztosan nem.

      Törlés
    4. Bicska Maxi! Te mit csinálnál?

      Törlés
    5. 20:27
      Ostoba szöveg helyett, miért nem cáfold vagy teszed helyre ezeket az elferdített és a valóságot nélkülöző bejegyzéseket?

      Törlés
  13. Öröm ebben Ócsa számára, hogy a polgármestere felelőssége fel sem merül.

    VálaszTörlés
  14. Kedves Bicska Maxi! Kéretik az én és családom magánéletét nem belekeverni.leírtam a véleményem és ennyi.Az én életem aztán végklépp nem tartozik senkire.

    H.Gy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A polgármesternek is vannak jogai. Jelentse fel a Népszavát, és a kommentelőket, de az ügyvédi költséget ne a város fizesse. Elvégre keres annyit, hogy teljen rá.

      Törlés
    2. Jogában áll alázatosan, erkölcsösen és a maximális tudásának megfelelően ellátni a rá bízott feladatot.
      Erre a feladatra ő kért felhatalmazást, nem az itt élők könyörögtek neki.
      Ha majd ezt sikerül végre megérteni és maradéktalanul ellátja a feladatát, akkor lehet visszatérni a személyes jogaihoz.

      Törlés
  15. Kit érdekel kit kit jelent fel.Kezd hasonlítani az átkos rendszerre ahol alaptalan vádak és feljelentések érték egymást. legalábbis itt nem tudok olyanról, hogy valaki a rendőrségre ment volna feljelentést tenni a polgi ellen csalás vagy bármely büncselekmény miatt.Ha ennyire jól értesült akkor miért nem.A polgi meg miért nem áll ki magáért vagy a renoméjáért? Komolyan mondom vicc ami itt folyik.

    H.GY.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Fidesz immunrendszere legyengült a „pénzharácsolás” közben, így nem tudja megválogatni, kiket tart soraiban.

      Törlés
    2. Nem erre a válaszra számítottam.Ja de az mszp,dk, együtt 2014 pedig újra erős, hogy kilopja a szemünket.

      H.GY.

      Törlés
    3. Mindegy hogyan nevezik magukat, egy kutya mind.

      Törlés
    4. György! Az emberek többsége bizalommal fogadta a Karcsit. Aztán maga mellé vette azt, akit nem kellett volna. le is züllött a szintjére. Ma már párban képviselik azt a fölényességet, amiből az emberek nagy részének elege van. Ami meg a lopást illeti, hát azért sem kell a múltba menni. Horváth vezényelte le a laptopok leselejtezéses lényúlását. Az összes korábbi volt képviselő egy laptopot kapott távozáskor. Vagy tizenketten. Ezt mindannyian nyögjük. Aztán nézz körül, hogy mit tettek ezek a vezéregyének. Hova fordították az adófizetők pénzét? haveri vállalkozásokat vesznek maguk mellé, tervezési díjakat fizetnek akár többszörösen, és milliókkal dobálóznak. Mégis első lépésük a kommunális adó bevezetése volt. Úgy tesznek, mintha szakadt lenne a város. Közben meg valóban azzá teszik.
      Fogadóórát nem tartanak, a fórumot felszámolták, a kritikát nem tűrik. E közben ők maguk kisajátítják a közintézményeket, bulizni járnak össze és alkalmi ivászatokat tartanak. A vendégmunkások után hajtóvadászatot rendeznek, de a szabályokat maguk nem tartják be. A környezetünkből kitűnünk a lepusztultságunkkal. A városban vállalkozások zárnak be, egyre többen árulják ingatlanukat.
      A vezető elit meg jól él, és nem tud mit kezdeni a hatalmával. A hivatalból embereket rostálnak ki, de baráti körnek haveri állásokat kreálnak. A gazdaságtalan városüzemeltetés vezetése milliókat áldoz a saját bérezésére, de nem sokat fordít a városra. A képviselőtestület meg elfektetőnek használja a céget, mert az alkalmazotti létszámot felduzzasztva helyez el ott semmire sem használható, nem termelő embereket. A közmunkások kifizetésére meg nem jut keret. A dolgozói juttatásokat visszavették, de a maguk javadalmazását a maximumon tartják. Külföldre járnak, ahol nagyságos urat játszanak és a város pénzét szórják. Itthon dajdajoznak paráználkodnak és közterületi tevékenységet űznek a párkapcsolatiságból. Házasságok, családok válnak érintetté a közönségességük miatt. A titulusuk mögé bújva, hatalmukat visszájára fordítva indítanak hajtóvadászatot a megszólalókkal szemben, és már az ünnepi összejöveteleket is mocskolódással töltik ki. Embereket ugrasztanak egymásra, de a hivatali palást leple alatt a háttérben szálakat mozgatnak. Ez a Fidesz vezette város kétéves munkájának gyümölcse.

      Törlés
    5. Tény, hogy nehéz lenne felsorolni, mit raktak le ezidáig az asztalra.
      Persze tudom, nincs pénz semmire és elmondásuk szerint, csak a pályázati pénzekkel fejlődhet a város, de sajnos azzal sem foglalkoznak, ami csak odafigyelést igényelne. A Bukodi hónapokon keresztül lazán elautózgatott a levágott és árokba behalyított faágak mellett a Székesiben. Érdekelte, hogy azt el kellene onnan szállítattni? Nem! A lakatosházat bezzeg napok alatt eltüntették A felújított vasúti aluljáró tisztán tartatása szintén nem érdekelte, pedig sűrűn megfordul a közelében. És lehetne tovább sorolni a nemtörődöm hozzáállásából fakadó problémákat.

      Törlés
    6. Igazad van. Ott kávézik, ott tart fórumot a vasúttal szembeni talponállóban a kocsival félig a zebrán. Az, hogy vele szemben az iszákosok a felújított aluljáróba dobálják a csikkeket, a sörös dobozokat az nem érdekli. Az, hogy telehányták a frissen festett falat, nem érdekli. Az sem, hogy ez nem normális, fel sem fogja. Persze, hogy ezek után az erre hivatott közterületist sem érdekli. Persze, hogy a városüzemeltetést sem érdekli. Aztán a helybéli belefásul, és elkerüli a helyet. Erre viszont nem lehet szervezni idegenforgalmat. Úgy meg nem fog menni, hogy a vezető azt mondja az utasoknak, csukják be a szemüket, Ócsára megyünk. A református templomhoz érve, meg azt, hogy na, most nyissák ki, megérkeztünk. Lehet fizetni a belépőket.

      Törlés
    7. Oké, de ez esetben a falutábla mellé ki kell rakni a 18-as karikát! Különös tekintettel a Bajcsy, Egressy előtti szakaszára :)

      Törlés
  16. Akkor kezdjetek el valakit felkarolni aki jövőre leválthatja ezt a vezetést.Ameddig itt névtelenül vagdalkoztok addig változás sem lesz.Vagy bátorsága nincs senkinek kiállni és azt mondani:Én megpróbálom emberek! Tegyetek az ellen ami most van ne csak itt de élőben is.Ahhoz, hogy jövőre új vezetés legyen már most fel kellene valakinek ezt vállalni. Ha nem akkor maradhattok a névtelenség mögött és pocskondiázhatjátok a mindenkori vezetés legyen az Bukodi. Horváth, Dönti vagy bárki más.Ha ekkora az ellenzék rendezzetek fórumot és válasszatok egy vezetőt mert ez itt elég kesze kusza.Rakjatok össze egy programot amivel ki lehet vezetni a várost a gödörből.Én várom a jelentkezőket akik meg tudnak győzni.

    H.GY.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elsősorban a Károlynak kéne kiállnia valamivel. Ő kapott bizalmat, és őt kapták rajta. Ha meg nem tud kiállni semmivel, akkor húzzon el. Ez esetben jössz Te Gyuri és a szerveződésed. De ne gondold, hogy itt nincs élet. Túl keveset töltöttél még köztünk, hogy megértsd. A Life, az OPKE, a Mádencia, és a többi szervezett mind biztosítja a közösségi csoportosulásokat. Szervezik az életüket, az egységüket és kiállásukat. Aztán van még itt politikai élet és kötődés más is. Mind, mind a maga egységével. Gondolod a Fidesz, most nem veszi elő a két tékozló fiúját? Szerinted Orbán hálózata nem fogja elismerését adni ennyi balféknek itt egy helyen? Nem azért, de hülyéből is túl sok van. No meg a problémákból.

      Törlés
    2. Melyik részét nem érted te bàtor névtelen?Én nem szerveződők nem politizálok, te pedig ne kostolgass.

      Törlés
    3. Ki vagy Te? Károly, György, vagy név szerint ki a naptárban a bekóstolt érintett?

      Törlés
    4. Olvass vissza megtalálod a nevem.

      Törlés
  17. Az sem semmi, amit a segédmester mível. Egyébként nagy polihisztor az ember. Mégis, hogy min kapta fel a vizet, máig nem érteni.
    Számos anonim alkoholista van. Ez köztudott. Akár Ócsán is lehet. Ebben nincs semmi különös. Abban viszont van, hogy az alpolgármester Horváth Tamás olyan helyreigazítást kér, amiben arra kér kiigazítást, hogy nem iszákos, nem anonim alkoholista, és nem négykézláb jár haza. Nonszensz.
    Olvasom a sorokat szemem előtt látom a leírt történéseket, mert valóba Számos kóbor állat, többnyire kutya kószál, csámborog a város utcáin. Erre több felhívás, sőt meg befogás, sőt ketrecezés is történt. Ilyennel elkóborlással gyalogosként, autósként sem nehéz találkozni. Ebben nincs semmi különös, ahogy abban sem, hogy vezetés közben átszól az anyósülésről a társ a vezetőnek, vigyázz ott egy ember négykézláb, de amint kimondta, mert ugye közben haladtak, máris látja, hogy az csak egy állat. Oké, nem történt baleset. Talán a kormányt sem kellett elrántani. De mindezt magára venni bárkinek is, nem más, mint felölteni egy eldobott ruhadarabot, ami nem a sajátunk. Ki hiszi el ezek után, hogy a "Józsi" ingében látott elmenő alak nem Ő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jön két elmeháborodott és kutya sétáltatás közben rájön, hogy csak a cipős dobozt húzzák maguk után!?
      de miért...

      Törlés
    2. Ekkora egoval nem csoda, hogy ráugrott a témára.

      Törlés
  18. Azért sok tanulsága volt az idei március 15-i ünnepi hétvégének. Egyik közülük, hogy az ünnep kapcsán ne prédikáljon senki mocskosan sárdobálásról.
    A másik, hogy a hosszú hétvégéken ezentúl senki ne írjon fel baromságokat a netre.
    Aztán akármennyire is utáljuk, vagy szeretjük ezt a blogot akkor is van némi alapja annak amit közölnek, ha az éppen nem is tetszik.

    VálaszTörlés
  19. Azért sok tanúsága volt az idei március 15-i ünnepi hétvégének. Egyik közülük, hogy az ünnep kapcsán ne prédikáljon senki mocskosan sárdobálásról.
    A másik, hogy a hosszú hétvégéken ezentúl senki ne írjon fel baromságokat a netre.
    Aztán akármennyire is utáljuk, vagy szeretjük ezt a blogot akkor is van némi alapja annak amit közölnek, ha az éppen nem is tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még egy szintén fontos tanulság: Bajban ismerszik meg a barát és az ellenség, valamint előbb reagált mindenki más a helyzetre, beleértve az online sajtót és a Népszavát, mint maga az érintett, valamint annak munkáltatója, a testület. Ezek azok, akik elnézően hallgatnak.

      Törlés
  20. Jött- ment vagyok. Ócsára jöttem aztán örültem, hogy mentem.Folytogatott a butaság.Régen volt,de úgy , látom, hogy semmi nem változott.Elszakadnék Ócsától, de a hivatal sokkoló iratokkal szórakoztat. Még
    lélekben maradok egy ideig és küzdök a gőg,az arogancia, a törvénytelenség ellen.Nem értem a vitát, hogy a vezető miért nem lehet ember. Emberi tulajdonság a hűtlenség, van felesége aki majd megbünteti érte,emberi tulajdonság a berugás is/Noé is megtette/, büntetése a másnaposság.Csak a hűtlen ne papoljon a hűségről,a részeges meg az antialkoholizmusról.Ettől még lehetnek nagyon jó vezetők.A vezető
    nem angyal és elfecsérelt idő a vezetőt angyallá változtatni.A közszogálati vezetőt a közszolgálat tettei alapján kell megitélni és megbüntetni.Ki ellenőrzi a munkájukat? Ki kéri számon a köz szogálatát,
    az igazságot, a tisztességet? Mig lent folyik a marakodás, addig feljebb nyugodtan halászhatnak a zavarosban. Hova jutunk, már a német gyerekeket úszitják ellenünk? Erre vagyunk csak képesek? 10 év
    múlva lesz még országunk, vagy a belső acsarkodás csicskává tesz bennünket? Ébredj értelem !!!!

    VálaszTörlés
  21. Mint a blog rendszeres olvasója szeretném megosztani gondolataimat: sokáig azt hittem, hogy a szerkesztő valóban olyan információkat oszt meg velünk, amelyeket a városvezetés nem. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy egészen másról van szó! A laptopok "lenyúlása", a lakatosház elbontása, a szemétbánya rekultivációja stb. soha, semmiféle fórumon nem nyert bizonyítékot arra nézve, hogy igazak az ezekkel kapcsolatos rágalmazó bejegyzések. Az azonban egyre inkább látszik, hogy van egy szűk kör, akik valamilyen okból mindenképpen kompromittálni akarják a városvezetőket. / Megjegyzem, van ötletem a személyükre! /. Mivel a munkájukat nem tudják évek óta kikezdeni, elkezdték a leggusztustalanabb módszert. Emberi mivoltukban próbálják lejáratni Őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szegény városvezetők, elmorzsoltam egy könycseppet annyira megérintett az irományod.

      Törlés
    2. Te egy bátor hős vagy. Jól leleplezted ezt a sok sutyerákot, aki még a sajtó munkatársait, az ügyvédet és a bíróságot is megtéveszti. Még jó, hogy az igazságos és nagyon tisztességes mini fallosz nem szeret a vénuszdombon járni, így szabadidejében a kultúrkör népművelő tagjaként erkölcsi leckéket ad az utca emberének. A lakosság meg látod, mennyire kajolja mindezt.
      Már majdnem bedőltem ezeknek. Megtévesztettek azzal a lakatosházzal is, ahogy a laptopokkal, és a többi pitiánerséggel. Hittem a fényképeknek, a dokumentumoknak, és a többieknek. Ma már tudom, hogy megtévesztettek. Szerencsére hiteles megszólalásod, igazolható mivoltod, valamint a lakatosház rekonstrukciója ráébresztet, hogy minden csak és csupán egy érzéki csalódás. Az eltűnése meg tiszta illúzió. Jó hogy jöttél, és szóltál. Köszönöm. Nagy szükség volt erre. Sok ember köszönheti ezt.

      Törlés
    3. 2013. március 22. 20:45 http://ocsavaros.blogspot.com/2013/03/ocsa-polgarmestere-sem-turi-kritikat.html?showComment=1363981554478#c610195956332606811
      Jó, ez a felvilágosítás.
      Javaslom a polgármester és az alpolgármester tegyen közzé egy nyilatkozatot, miszerint tisztességesek, józan életűek, és hűségesek. Ezt követően már csak a rájuk bízott városi vagyonnal, meg az eladósodással kell elszámolnia.

      Törlés
    4. Egyesek úgy vannak vele, hogy Ócsa annak ellenére Árpádkori település marad, ha ennek városszéli totemoszlopait az idő vasfoga megette, és a köszöntő táblák helyreállítására a sok egyéb más elfoglaltság mellet sem idő, sem pénz nem került. Az Árpádkori jelleg és viselkedés azonban nem csak a hiányzó táblák hírverése szerint és a Tájházban látható, hanem a vezetők mesteri munkásságában is felfedezhető. Mint egykoron a földesúri korban, az ismert és kedvelt első éjszaka nyomán ma is él itt ez a hagyomány csak a idő szellemének megfelelően. Ma már nem a földesúri bírtok, hanem sokkalta inkább a kultúrház és környékére esik ez a helyi szokás félidézése. Nem véletlen, hogy sokakat érdekel az esemény és nagy népszerűségnek örved a leírása. Sikerült elérni, hogy vezetők törekvései nyomán már nem az épülő szociális gettóról, hanem a felelevenített népi műveltetésű tevékenységről a hagyományőrzés ebéli formációjáról beszélnek és cikkeznek az újdonsült urak és az ócsai történések kapcsán.

      Törlés
  22. Már megszokott, hogy a jelenlegi kormánypárt egyes képviselői, köztük az itteni Bukodi, Horváth és Szűcs urak, illetve a velük szimpatizálók nem túl elragadtatva viselkednek és lépnek fel a nyilvánossággal, azaz a kritikákkal szemben. Ez látszik itt is, ott is és úgy általában minden közszereplésük, megnyilatkozásuk alakalmával. Sajnálom, hogy az elnök úr előtt elhomályosul a melegen ajánlott azori kiruccanásának ügye mellett az éhező fázó idősek és gyerek iskolások esete. A polgármester úr előtt az úttalan utakon a és a vasúton hóban átbukdácsoló lakosok sora, mert a városüzemeltetés és a vezetés nincs a helyzet magaslatán. Az alpolgármester úr előtt is feledésbe merül, hogy honnan jött, miként él és kikkel maradt távol, mert a politikai karrierje és a két előzőekben említett úrral közösen ápolt, fedett viszonya miként hat a közéletre, miközben az ócsai embereket lecserélve az elcsatolt részek egyes honpolgárainak oszt pénzügyi segélyt. A jelenkor történései hasonlóságokat mutatnak a legsötétebb korszakok ismert és kifogásolt dolgaival. Nem csak az, hogy trükkösen lenyúltak 12 nagy teljesítményű laptopot, eltiportak egy védett parasztházat kiürítve ezzel és lesilányítva az ófalu amúgy is pusztuló korhű tájrészét. Akkor is és ma is a barátok viszik el a pénzt. Ők kapnak munkát, feladatot értelmetlen, de elírható dolgokra. Ilyen volt a vasúti aluljáró 4 milliója, a pékség alapjainak 4 millás féltérkövezése, a TSZ iroda bevásárlása és még annyi pénzkidobás.
    Úgy tűnik, mára eljutottunk odáig, hogy annak a pártnak a jelenlegi emberei sem kímélik azokat akik beválasztották őket. A hatalom itt helyben is egy szűk körben koncentrálódik, és ezzel a bent lévők (pár ember) visszaél. Másról sem szól ez blog, és a fellehető összes hozzászólás, mint erről a csörtéről.
    Az igazságszolgáltatás tegye a dolgát, a jogszabálysértéseknek legyen következményük, de nem legyen kétszínű leplezés, mint más nyílt fórumokon. Ennek a blognak meg vannak az értékei. Kár lenne ezzel a most kirobbant üggyel tönkretenni. Elegen sérültek már meg eddig a vezető emberek eszetlenségei folytán. Nem kell még egymást is oltárra helyezni.
    Értsen ebből a Tamás, a Lajos, a Károly, az Edina, a Kati, az Éva, a Vince, a György és az összes névtelen, velem együtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor felbaszom az agyam valamin napközben csak felcsattanok a pelikan.hu-ra és megnézem mennyibe kerülne egy repjegy az Azori-szigetekre vagy valamilyen más kurvamesszi szép helyre, viszont hamar lehűt az eredmény és ettől rögtön megtalálom újra a helyemet a világban :((

      Törlés
    2. A "nagyteljesítményű" laptopok a legolcsóbb kategórásak, 1 gigás memóriával. Az elbontott lakatosház soha nem állt védelem alatt, még a Duna-Ipoly Nemzeti Parknak sem kellett ingyen! Ráadásul életveszélyesen megroggyant mivel évekig elhanyagolták. A térkövezés kevesebb mint a fele volt 4 millának, amúgy a többi szám stimmel.

      Törlés
    3. Ebből a jópofa olcsó térkövezésből a korábbi ciklusból ismert fideszes Balázsi képviselőtárs közel egymillióhoz jutott. A focipálya füvesítése során ennek több mint duplájához. A térkövezés az önkormányzat elszámolás aszerint is több volt, mint az említett fele. A járdák viszont nem érnek templomtól templomig, de a polgármester édesanyja pályázik a járdaprogram önkormányzati támogatására vagy 30 méter hosszan, holott kiváló járdát építettek már korábban. Lakatos ház ügyben pedig képviselői döntés nem volt, csak a bejelentés. Horváth Tamás intézte Horváth Zoltánnal, akinek cége utólag próbálta igazolni a bontást. Közben még ezt megelőzően áprilisban megnézte az örökségvédelem és jó állapotban találta. Ezt követően fizettek az ismert haveroknak a tüzépen és a benzinkútnál, hogy vállalkozásban bontsák el az épületet. A költségek vagy 2 millióba kerültek, úgy, hogy még a városüzemeltetési Ifa hordta a törmeléket a bezárt szemétdombra. Az értékes anyagokat megkapták a bontással megbízottak, ezért fizetett vállalkozók. És az városi tulajdon ebbéli vagyonvesztése révén még nem indult hivatalból eljárás az ebben részt vállalókkal szemben! Szóval jobb ha hallgatsz, mielőtt erre is rácsapnak a hírcsatornák. Hacsak nem akarsz megint alápakolni a kedvenc duónak. Amúgy majdnem minden stimmel. Nem igaz?

      Törlés
    4. Okostojás. A "nagy teljesítményt" nem a ram határozza meg. A Cfutárból és a honlap üzemeltetésből ismert KZS által leértékelt cuccon XP futott és Office volt telepítve. A gépek viszonyított beszerzési ára szerint csúcson voltak és mai is bőségesen megfelelek a képviselői munkához. Odaajándékozásuk értelmetlen rossz döntés volt, mert vagyonvesztéssel járt. Tekintve, hogy a hivatalban, az iskolában rosszabb és gyengébb gépek vannak még szolgálatban, nem csak a perifériát tekintve.

      Törlés
    5. A gépek az akkori olcsó kategóriába tartoztak. A rájuk telepített program indifferens, mivel az önkormányzat azóta is ezeket használja. Egyébként látva, hogy nálam jobban értessz a dologhoz, biztosan tudod, hogy egy 3 éves laptopnak mennyi az elavulási ideje, tehát mennyi az értéke.

      Törlés
    6. Biztosan nagyobb szüksége volt a képviselő uraknak ezekre a laptopokra, mint pár rászoruló családnak vagy intézménynek. Érzem, hogy erre is van magyarázat, csak a felelősséget ne kelljen felvállalni.

      Törlés
    7. Igen, van magyarázat a "felelősség" felvállalásával. Annak idején Horváth, mint a pénzügyi bizottság elnöke a fennálló majd egymilliárdos hiányt látva kiszámoltatta, hogy mi az olcsóbb: papír alapon eljuttatni az anyagokat a képviselőknek, vagy elektronikus úton. Egyértelműen az utóbbi volt a spórolás szempontjából a kedvezőbb. Ezért az akkori 13 képpviselő a Horváth előterjesztésére egyhangúlag megszavazta a laptopvásárlást. Három év múlva az elavult laptopok eladását a képviselőknek szintén egyhangúlag szavazta meg az akkori testület! A demagóg dumát pedig abba kellene hagyni!

      Törlés
    8. Na húzzál a halál facára ezzel a ripacs szöveggel. Három éves elavult laptopok.:) Mi a tökömre használják azokat a laptopokat, mérnöki munkára? Annyira azért nem voltak lepukkanva, hogy ne érjen meg nekik húszezret mi? Meg, hogy a Horváth spórolási szempontokat vett figyelembe. Ez a drága jó ember, miért nem számoltatott mikor az ő és a Bukodi juttatásai kerültek szóba? Még van bőr a képeden demagóg dumáról hablatyolni?

      Törlés
    9. Biztosan azt is kiszámoltatta a Horváth,hogy sporolás szempontjából egyértelműen kedvezőbb,ha ők veszik meg az "elavult" gépeket.Rászorulók,ugyan már.Abban,hol a haszon?

      Törlés
    10. Horváth és a gazdasági szempontok! Röhej. Ebben vérzik el a város. Ráadásul nem 12 laptopot, hanem 13-at, vagy annál többet érintett a lenyúlás.

      Törlés
  23. Konkrétan velem mi a problémàd?

    H GY

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te most mit veszel magadra? Lassan mindenki olyannál válik, mint a városi vezetők. Azonnal magukra kapnak valamit, ha a szél megfújja a haraszt.

      Törlés
    2. Szerintem veled nincs semmi gond, ha csak valaki másként nem gombolja.

      Törlés
  24. Jó a blog, mint Hír24, többet nem is érdemel. Az elhangzott - bármelyik hozzászólásból - melyik szolgálja Ócsa érdekét, fejlődését, konkrét példákat soroljatok!

    VálaszTörlés
  25. Tök igazad van, én is inkább a Kisbírót olvasom. Az sokkal hitelesebb bárminél. Csak azt az egyet sajnálom, hogy mióta megújult, nem tudok begyújtani vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Kisbíró soha nem fog írni a viselt dolgaikról. Kár beleölni a milliókat. Inkább virágosításra, útépítésre fordítanák, hazugságok helyett.

      Törlés
  26. többet nem is érdemel

    VálaszTörlés
  27. Abban egyértelmű igaza van a hozzászólóknak, hogy a polgármester ténykedése közügy. A viselt dolgai, meg nem lehet magánügy.
    Az eset kapcsán, ha jól tudom, egy közösségi rendezvényen vett részt, ahol a város apraja, nagyja ott volt a Szabadidőközpontban. Köztük a város első embere és sokan mások. A rendezvény még nem ért végett, amikor az épületen kívül közterületen látták meg a közszereplőt félreérthetetlen helyzetben. Ez akárhogy is vesszük, közszereplés, minden részletében. Ezt nem a blog tárta a nép elé, hanem a polgármester. És ha figyelembe vesszük, hogy ez igazán akkor lett közérthető és nyilvános, amikor a Népszavában megjelentetett helyreigazítási kérelméből visszaigazolást nyert az, amiről eddig csak egymást közt beszéltek az emberek. A mostani állapot eléréséhez nagyban közrejátszott a polgármesterünk "öszödi" beszéde. Ez ismét a Szabadidőközpontban történt március 15.-én.
    Majd erre jött a portálon megjelent bicskanyitogatás, aztán a folak adta válasz, és az egész úgy robbant felszínre, mint valami gejzír. Előkerült a Népszava, az ügyvédi levél, a suta szövegű kérelemmel, ami a vezetőink számára felért egy beismerő vallomással. Ez maga a kudarc. Akár a Bukás youtube paródiája. Szégyen ez a városra nézve. De senki ne tévedjen meg, ez nem a blog és nem a portál hibája, vagy összejátszása. Ezt maguk az érintett közszereplők hozták össze. Az összes többiről, meg szinte mindenki más szót ejtett.

    VálaszTörlés
  28. Semmiféle félreérthető helyzet nem volt. Érdekes módon "mindenki" csak hallott róla, látni senki sem látta! Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki a felesége, egy rakás ismerőse jelenlétében félreérthető helyzetet teremtsen. Ez az egész egy-két aljas ember aljas rágalmazása /olyanoké, akik nem kerültek közel a húsosfazékhoz/, amelynek ez a szemét blog teret enged. Ugyanez mondható el az alpolgármester négykézlábas alakításáról is. Nem véletlen, hogy megelégelték az évek óta tartó mocskolódást, és feljelentették a blogot. Fo-lak majd a bíróságon magyarázkodhat. Gondolom ott majd megnevezi "névtelen" rajongóit, mert kétlem, hogy olyan karakán ember, aki egyedül elviszi a balhét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most valóban nem tudni már, hogy fogadatlan prókátor vagy, esetleg az érintett felek védője, esetleg maga az egyik érintett? Az viszont jól látható, hogy Te is csak egy névtelen senki vagy, aki az összes többihez hasonlóan nem vállalod a neved. Ezzel a gerinced is meg volna. A blog szerintem van annyira hiteles, mint az írásod. Fo-lak pedig a blog által jegyzeteltjeihez adja magát. A Te és a hozzád hasonló mocskolódásokhoz viszont nem hinném. Erről is olvashattál a portálokon és a hírekben, vagy az újságban. Kérdésem, hogy miért nem az érintettek nyilatkoznak? Miért Te igyekszel megvédeni Őket? Vagy az amit közzétettek a Népszavában, nem elég világos? Nehogy már mást hibáztass végettük! A balhéról meg annyit, hogy jelen esetben a két érintetett fél nem hajlandó beismerni botlásait, de ha így jobban tetszik a "tévedését".

      Törlés
    2. Van húsos fazék? Hol? Csak nem az önkormányzat és haveri köreiben? Esetleg a tornacsarnok tanári helységében a szertárban, ahol nem csak sportszerűen vizet isznak, hanem húst is főznek? Gondolom ennek receptjét elkéri folak a bíróságon, ha már maga nem került ahhoz az említett kondérhoz.

      Törlés
    3. Honnan veszed, hogy Fo-lak bíróságra kerül? Kiadja ezeket az infókat? Kinek érdeke ezeket terjeszteni ahelyett, hogy a város pénzügyi helyzetével,az önkormányzati emberek viselt dolgaival, és úgy nagy általánosságban a várossal, a kilábalással foglalkoznál?

      Törlés
    4. Mondom,hogy droidok ezek.Beprogramozzák őket,aztán addig lökik az otoba szöveget,amíg le nem merülnek.
      Elavult három éves laptopok.
      Én meg ezt tudom nehezen elképzelni.

      Törlés
    5. Idáig kuss volt, szoftvercserén voltak, mert nem frissültek, de ahogy látom, megint elakadtak, mint négyes metró az alagútban.

      Törlés
    6. Nem vártam más reakciót! Tipikus fo-lak blogolók: 10:45! Névtelenül számonkérni felháborodva a névtelent egyszerűen primitív és nevetséges. Ha értelmi szinted elérné a 65% IQ-t, nem írogatnál ilyeneket. Válaszolj! Ki, hol, mikor látott bármit?! Ha erre nem tudsz válaszolni - amiben biztos vagyok -, húzzál el a magadfajtákkal együtt, és keresd a 65-ösök társaságát! Javasolom fo-lakot, barnabit, urielt és azt a pár névtelent, akiknek a legjobb szórakozásuk mások besározása. 10:52 és 10:56: nektek, 65 alattiaknak nincs mit írnom.

      Törlés
    7. Akkor most pótló buszok járnak Ócsa városközpont, Egressy Szabadidőközpont, Martinovics utca útvonalon? Majd megint bent leszünk az újságban!

      Törlés
    8. Ostoba! Folak, Uriel, Barnabi nem névtelen alakok, hanem hús vér emberek. Ismert személyek, veled szemben. Legalább valami nick nevet adj magadnak, mint amarna, vagy Kissné. Mert akkor tudjuk hogy a Tamás vagy.

      Törlés
    9. Ezek már régen besározták magukat, nem kell hozzá sem folak, sem barnabi, sem uriel.
      Bár utóbbi két illetővel nem tudom mi bajod, mert publikácót nem látok tőlük.

      Törlés
    10. Én a 11:15-ös hozzászóló vagyok, és csak azért írogatok, mert hideg van kint, hogy átugorjak a kocsmába.
      Most itthon poharazgatok, és már van bennem egy kevés alkohol, ezért nem tudom mit és kinek írok.
      Egyébként meg leszarom, hogyan néz ki a város ahol élek. A lényeg, hogy támogassam a haverokat a hivatalban, mert abból én is profitálok.

      Törlés
    11. Nagyon "bölcs" hozzászólás. Gyere át, van itthon borom, és együtt eliszogathatunk.

      Törlés
    12. Kérdésem van a 11:18-as pótlóbusz szállít utasokat?

      Törlés

  29. "Ez az egész egy-két aljas ember aljas rágalmazása /olyanoké, akik nem kerültek közel a húsosfazékhoz/"
    Te, miért nem vagy karakán, és a neveddel vállalod, kire gondolsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindennek eljön az ideje. Ne izgasd fel magad.

      Törlés
  30. Tényleg, a Népszava is csak két alantas embert említ. Ők a rákfenéje ennek az ügynek. Mondjanak le!

    VálaszTörlés
  31. Károly elköltözött Edina otthon maradt. Mi a kiváltó ok? Valójában mi történt akkor? És azon az ominózus napon az Egressy tájékán a szürkületben, amit "senki nem látott"?
    Jut eszembe ezt honnan veszed, hogy senki nem látta? Hiszen már mindenki erről regél. Leírnád már végre valaki ezt, hogy írott formában is olvasható legyen, és ne csak a cáfolatokkal viaskodjanak a zemberek? Fo-lak Te miért nem foglalkozol ezzel? Miért nem írsz róla? Minden szarról igen, ezt meg kerülöd? Meglásd a Kisbíró sorsára jutsz. Nem véletlenül volt szerkesztőváltás ott sem.

    VálaszTörlés
  32. A legújabbak szerint a 11:45-ös feljelentő helyreigazítást kér a 10:20-as bejegyzést tevőtől, mert a 9,30 hozzászólásban utaltak egy polgármesterre név nélkül akit nem lehet beazonosítani, ezért több ember magára vette azt, ahogy az esti gyors 40 perces késve érkezéskor tett 21 órási híradóban elhangzottak alapján valójában meg sem történt, bár erről már 8,50 körül visszajelzések érkeztek a lakosság részéről a fórumra ezért a kultur presszó bezárt a visszaesett italfelhasználás okán, de az elesetteken ezután sem segít a kormány.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt még elégszer szó arról, hogy a Cultur Club Cafaté előtti úton nem bizonyítható, miszerint ember esett volna el, ahogy az sem, hogy ott négykézláb kutya szaladt át.

      Törlés
  33. Mi ez,számháború, vagy a droidok programozás nyelve?

    VálaszTörlés
  34. Humoros, de 65 alatti válasz.

    VálaszTörlés
  35. Te amarna, ez az ügyiratszám mond valamit?
    6121-16/21982/BZ.

    VálaszTörlés
  36. Mindenkinek jó étvágyat kívánok a vasárnapi ebédhez!

    VálaszTörlés
  37. Tisztázzonk dolgokat! Amiről itt papoltok, több éves dolg. Senki semmiféle vizsgálatot nem kezdeményezett, hogy kiderítse volt e joga 3 éves laptopokat 20 ezerért eladnia az önkormányzatnak egyhangú, tehát 13 igen szavazattal! Megjegyzem, volt! Ami pedig a rászorulókat illeti, nevetséges! Kik szorulnak rá laptopokra te nagyon ...!?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Kik szorulnak rá laptopokra te nagyon ...!?"
      Ezek szerint a képviselők.
      Örülök, hogy nevetségesnek tartod a rászorulók támogatását.
      Tudod, nem mindenki harácsol össze közpénzből százezreket, mmilliókat.
      Élnek nehéz helyzetben levő családok, akik a húszezres laptopoknak is örülni tudnának.
      Hozzáállásodból egy helyi sutyerák szavait olvastam ki.

      Törlés
    2. Ez több erkölcsi és morális kérdést felvet. A Jegyzőkönyvezve van, hogy Horváth Tamás indítványozta a laptopok ebbéli privatizációját, ahogy a Lakatos-ház elbontásában úgyszintén az övé volt a főszerep. Az akkori ismert bólogató többség, ma az önkormányzat munkájába jó pénzért besegítő vállalkozó, tanácsadó, és szavazatgyűjtő kisiparosként tevékenykedik nyálcsorgatva és kilógó nyelvvel, de mélyen lapítva, ahelyett, hogy a bevinné a még meglevő laptopokat és elnézést kérve a kommunális adót fizető többségtől, visszaadná azokat a több éves ingyenes használat után. Elvégre nem megszokott hivatali jelenség az, hogy a értékes eszközöket magunknak selejtezünk. Talán nem másokat, mint magatokat kéne tükör elé állítani vagy feljelenteni.

      Törlés
    3. Ebbéli okostojás! Az előterjesztés nem feltétlenül az előterjesztő ötlete. Bizottsági elnöknek a feladata, ha ebbéli dolog merül fel. A képviselők ebbéli joga leszavazni. Amikor 13 képviselőből 13 igennel szavaz ebbéli jogukat gyakorolják. Ezért ebbéli hozzászólásod egy ember ebbéli elmarasztalására enyhén szólva nevetséges!

      Törlés
    4. Ételek, felelősségvállalás az már nincs. Szögi Lajost, Marian Cozmat is kollektív, csoportosan végezték ki. Ócsát szintúgy intézitek el együtt, akár 13-adában. Akár, mint a gonoszok. Mert kollektív bűnösség nincs, ahogy gerincesség sincs, a drága fizetséghez. Szép ember vagy.

      Törlés
  38. Mivel egyenlőre "csak" erköcsi és morális kérdés vetődik fel, így tesznek az egészre.
    Úgy intézték a bizniszt, hogy az törvényesnek hasson.
    Az már csak hab a tortán, hogy a vezetői kultúrálatlanság mellé, még arrogancia és kapzsiság is párosul.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sem erkölcsi, sem morális probléma nem merülhet fel. Lásd a szemétbánya ügyét, amikor a jobbik zöldszervezete videókkal, cikkekkel igyekezett lejáratni a vezetőket és a várost trehány kivitelezést, korrupciót kiabálva. Aztán bementek a hivatalba, elolvasták a dokumentációkat és azóta kuss van. Sem egy aprócska feljelentés, sem morális elmarasztalás, sem erkölcsi ejnyebejnye. Egyszerűen kuss! Nincs miről ugatni! Magyar Petike is csak sunnyog, nem jött össze nekik a dolog. És ez így van évek óta mindennel. Ha nem találnak bizonyítható törvénysértést - márpedig nem fognak, mivel nincs -, akkor jön jó öreg fo-lak a blogjával és mindenféle marhaságot híresztel tudva, hogy sötét, tudatlanul primkó olvasói egy része azonnal beáll a mocskolódok sorába, mert a névtelenség nagy úr. És, hogy 11:27-nek is jó napja legyen: üdvözlettel a hús vér amarna.

      Törlés
    2. Tamás, semmi gond, fogjatok pár havi fizetést és irány a kassza. Visszalehet fizetni azt a 3,5 milliót, amivel a laptopok eseteben megkárosították az embereket. Ne keljen ezért leszólnia Orbán Viktornak!

      Törlés
    3. amarna, ez az ügyiratszám mit mond?
      6121-16/21982/BZ. nem emlékszel?

      Törlés
    4. Ideje lemondani hús vér amarana ! Vissza az ősökhöz.

      Törlés
    5. Annyi vér már nincs a pucájában.

      Törlés
    6. A véleménydiktatúra az, amit ma a város előjárói ránk akarnak erőltetni. A Kulturális Bizottság nemtörődöm léhasága, hazafiatlansága, az önkormányzati sajtó kijátszása és átjátszása terén, és ezzel a választók beáldozása, pontosabban elárulása. Az önkormányzat hivatalában kiérlelt kommunikációs vezetők alkalmazása a hatalmi ágon levő Kisbíró székében helyezett szerkesztő önhatalmú kinevezése. Ez amarna világa. Azonban minél jobban erőlködnek, annál nagyobb lesz az ellenállás.

      Törlés
    7. Szegény amarna, nem tudom olvassa-e? A "vélemény-diktatúráról" pedig a véleményem a következő: pár elmebeteg jobbikos, fo-lak segedelmével minden alap nélkül gyalázza a város vezetőit. Hazafiasságról, a választók beáldozásáról és a többi ostobaságról papolnak, miközben minden ócsai tudja, hogy apáik/anyáik a volt MSZMP seggnyaló tagjai volta!

      Törlés
    8. Aki bármit megtehet, amit csak akar, az előbb-utóbb bármit akarni is fog.

      Törlés
    9. Minek kevered ide a Jobbikot te sejthalmaz?

      Törlés
    10. Te zigóta köcsög, hogyan lehet hagyni, hogy ilyen hangnemben gyalázzák Szentségeinket? Mivel a jobbik nem szólal fel a Magyarság védelmében, egyenes következtetés, hogy nem is érdekli Őket ez az egész! Csak egy igaz mondást idézek: Gyáva népnek nincs hazája! És Ti ebbe a körbe tartoztok, nem kerülhetitek el: Lesz Magyar Feltámadás!

      Törlés
    11. Lesz feltámadás ja,vagy inkább kijózanodás,mert te meg abba a körbe tartozol.

      Törlés
  39. A nagytiszteletű Hantos úr, miként prédikálja meg a közbenjárásával kiszavazott, magának megszavazott laptopot? Mi szüksége volt rá? Ennyire szegény az eklézsia, vagy ennyire mohó a református? Nem a bibliát kéne inkább forgatnia, az ördögi tartalmakkal teli internet nézegetése helyett? Reformátusegyházi berkekben sem gond az erkölcsi, etikai felvetés? Több szerénységet még több imát és sokkal kevesebb kárhozatot a tiszteletestől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak pár felvetés:
      1. Ha ennyi tudással rendelkező ember van itt, mi is ez az ügyiratszám, nagytudásúak, érdemi választ szeretnénk?
      2. Ennyi liberáliskomcsi=folakost csak itt látni. 2014.ben mentek a levesbe eunióscionista köcsögök, remélem az igaz magyarok önrendelkezésre ébrednek és veletek többet nem kell számolni.
      3. El akezzekkel az igaz, magyar keresztyéni egyháztól! 18:42 költözz ki Jeruzsálembe, tünj el innét, semmi közöd a Kárpát medencéhez, idegenszívű Magyarságra rontó senkiházi vagy! Hol vannak ilyenkor a helyi "jobbikosok", amikor nyíltan gyalázzák a kereszténységet, Nemzetünket és Szent Hazánkat? Lehet tagadni több dolgot, de Eleink jó úton jártak!

      Törlés
    2. Berosálok ezen a dumán. Már megint teleszívtad magad?

      Törlés
    3. Azt qrva!
      Na itt az élő példa, milyen szavazóbázisra támaszkodnak helyi vezetőink.
      Amíg ilyen beteg, ostoba emberektől kapják az x-et, addig biztosítva a megélhetés.

      Törlés
  40. Soha többé református városvezetést Ócsán!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Soha többé europer-libsi-komcsi-folakos taposást a Magyar Szentségeken! Hiszek az egy keresztyén katolikus Anyaszentegyházban, kiutat jelent Nekünk! Eltaposni az ateistákat!

      Törlés
    2. Fene azt a harácsolós tiszteletlen nemzetidegen tagozódásotokat.

      Törlés
    3. De nagy isten állatkertje.
      Üdvözlet egy ateistától.

      Törlés
  41. Tegyük hozzá:a Hantos csak nevezteti magát "nagytiszteletűnek"! A többség ócsai nem tiszteli, sőt...
    Annyit tesz az egység, megértés, összefogás érdekében,mint a FIDESZ - szóval inkább az egység,összefogás ellen tesz! Lásd: a katolikusok elleni kirohanás iskola ügyében és máskor is! Állítólag az idén újra nekifutnak az iskola megszerzésének! Remélem, nem engedjük!

    VálaszTörlés