2019. december 2., hétfő

Polgárőréknél behavazott - ma nagy megvilágosodással járt a szórványos hóesés ( - piaci összefüggések Ócsán)

Ma estére az Országos Polgárőr Szövetség ócsai aranyfokozatú embere is megvilágosodott és egymaga rádöbbent arra a maga állította nagy igazságra, miszerint: "a foci és a vasút" tökéletesen tükrözi egy ország állapotát. A felfedezéssel közös nevezőre hozta a focit és a közlekedést az ország állapotával.  Példátlan összefüggést talált az okos polgárőr.

A polgárőrszövetség oszlopos tagja piaci alapokra helyezné a dolgokat - igaz ő a Kis hableányt is kirántotta (csáklyázta) volna a vízből

Igaz ezt GDP-ben kifejezve már nem részletezte és a felfedezésének vélt igazságtartalmát  sem bontotta, vagy támasztotta alá.

Ócsa esetében is a polgárőri tézis tükröződik
Ebben a mostani polgárőri megvilágosodásban közös az, hogy piaci alapokra helyezné a focit és a vasutat.  Vagyis ezek szerint ha az érveit a polgárőri tevékenységre fordítjuk, akkor nekik sem kéne költségvetési támogatás, hanem azon a piaci alapon állhatnának, amelyiket a jobblét érdekében elvárna. Így a helyi focimeccsek polgárőri biztosítására fizetett költségvetési pénzeket sem kéne az egyesületnek másra felhasználni, mint a polgárőreinek a meccsek biztosítására fordított órák kifizetésére. Ugyanis ha szerinte a focit piaci alapokon kéne mérni és nem költségvetési támogatásból biztosítani, akkor a polgárőri tevékenységet is ezzel egyező mód kéne kezelni. Mert milyen dolog az, hogy a szolgálatosok miközben ingyen állják a sarat, addig a vezetés elkönyveli pénzt és a saját vízfejét élteti belőle. 

Ugyanezt érti a vasútra és áttételesen a közlekedésre. Vagyis már nem kell abrakra sem pénzbeli támogatás, mert az őrség máris piaci alapokra helyezi az ország gazdasági jólétét. Márpedig ebbe beleértendő a lovastagozat állatállományának piaci alapon történő eltartása is.   

Ahogy a MÁV, a foci és a polgárőr közös pénzügyi alapon vélhetőleg magára talál úgy az ország is minden bizonnyal nívósabbá válik. 

Most akkor ez sem jó piaci alap - csak nem a szocializmust szeretné magának vissza

Köszönjük az OPSZ emberének a közösségi bölcseletet. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése