2024. június 10., hétfő

Ócsának elege lett a Bukodi adta Fidesz önkényéből – Szűcs és Pánczél is hibáztatható ( - fellélegzett a város)

Bukodi több mint 10 évig (14) volt és lehetett Ócsa városvezetője. Az eltelt több mint egy évtizednyi esztendő azonban ráébresztette a helybelieket arra, hogy a Bukodi adta városvezetés nemhogy előrébb vitte volna a várost, hanem inkább lehúzta.

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS-jS14rrLbzejKtBkG8TSUM9tPv9voli8HBA&s

Az emberek ezt sokáig nem vették észre, ráadásul a közpénzes propagandával sikerült egy fátyollal fedett látszatot teremtve elfednie a valóságot. 

 A lakosság sokáig nem hitt a blogon megjelentett visszásságoknak, mivel más hírforrást nem találtak az eseményekhez. Bukodi mindvégig tagadásban volt és még akkor sem vallotta be a történteket, amikor a Kormányhivatal is elmarasztalással élt.  Aztán az ezek során keletkezett pénzügyi tehertételt rendre úgy fizették, hogy az a közösség számára láthatatlan maradjon. 

Ebben jelentős szerep jutott a jegyzőnek, a pénzügyi vezetőnek és a bizottság elnökének. 

Szintén ez jön le a Bukodi által testületi felhatalmazás nélkül megbízott ügyvédi iroda finanszírozása során, aminek célja a bölcsőde-bővítés építési szabálytalanságainak peres eljárás alatti kivédése.  Az igazság azonban itt is felszínre tört, aminek pénzügyi háttere még felfedésre vár.

Mindezek mellett a város fejlődése elmaradt, a lehetséges és futó pályázatok nagy részére már nem maradt önerő, hiába vette le a lakosságot évi 30-40 millióval a kommunális adóval a polgármester. Ezt a pénzt Bukodi beolvasztotta a város költségvetésébe, aminek folytán akár a maga jutalmazására, akár a saját egyesülete támogatására fordíthatta.  

https://bukodikaroly.hu/assets/img/fejlesztesek/2022/korszeru-hirdetotablak-beszerzese.jpg
Ócsán a polgármesteri (vázolt) látszat ellenére, nagyon is mást tükrözött a hangulat - ezen még a celeb Peru sem tudott változtatni

Közben a város a kormányzati konszolidációt követően ismét eladósodott, amit a K&H bank áthidaló (gördülő) hitelével próbált betakarni.

Sajnálatos, hogy a Fidesz hagyta mindez Szűcs Lajos és Pánczél Károly által felügyelve-támogatva, ami rájuk vetítve is rossz árnyalatot hagy maga után. sokak számára olybá’ tűnik, mintha cinkostársakként pusmogva összejátszottak volna az események során.

A szélhámos-celeb Perutek sem vitte előrébb az ügyet - hiába állt csatasorba és nyalt be nekik

Ezen már a kampányba ölt milliók sem segítettek.  Bukodi valójában már csak a pénzt vitte. 

Erre jött még a tősgyökeres gyüttmentezés a tehetségtelenség, gőgösség, pökhendiség, az  arrogancia és a kirekesztés.  

A fideszes polgármester a bírósági döntés ellenében is végigvitt egy építkezést, az önkormányzatnak pedig nem is szólt a perről.

Ebből lett elege a városnak.  

 A BÉKE jelölte legyőzte az Ócsát 2010 óta vezető fideszes polgármestert

*

Nincsenek megjegyzések: