2024. június 21., péntek

Buksi generálta kisvárosi hangulat, avagy Vilmosék sánta tudósítására költött közpénz - hangulatkeltés

 A helyközi választások időpontjára igyekeztek összehozni Ócsán a bölcsődebővítést és annak átadását, ami kicsit kesernyésre sikeredett.

A nagy hercehurcával összehozott engedélyeztetési eljárás után sikerült nagy csinnadrattával átadni az intézményt a Fidesz adta Bukodi polgármesternek még a választási hajrában. Ide is csődült a Fidesz apraja-nagyja a léha Szűcs Lajostól a megvezetett államtitkárig. 

Tette ezt úgy, hogy végig  tudta  a polgármester és a brancs, hogy az egész létesítmény peres eljárás alatt áll a törvényszegő építési-kivitelezési eljárás okán.

Bukodi városi közpénzből rendelt televíziója is megjelent az eseményen, de csak a szépről és a jóról számolt be egyoldalúan, ahogy a fideszes polgármester oldalán állva szokás a lakájoknak. 

Még maga a polgármester, Bukodi is megdicsérte a tévéstábot a "jó munkáért", hogy nem szóltak másról, csak a "szuper" képmutatásról

Kortye Vilmos egyéni vállalkozó tulajdonolta Williams Televízió szerződéses partnere Ócsa önkormányzatának, aminek keretében egyfajta szolgáltatási csomagot fizetünk azért, hogy  tévé beszámolókat, tudósításokat adjon a város életéről, az önkormányzat munkájáról. 

Azonban ez a megvásárolt csomag nem arra ad felhatalmazást, hogy az éppen regnáló polgármestert erősítse, vagy színezze, netán fel polírozza.  Valahogy mégis ez jött össze a Vilmosék tevékenységéből, amit Bukodi büszkén mutogatva vállalt is. 

 https://www.williams.hu/images/wtvlogo.png

Lássuk be, hogy a  függetlennek és objektívnek egyáltalán nem nevezhető tévé eléggé egyoldalú ábrázolással csupán a polgármesternek tetsző, pozitív és jó-híreket gyártotta és adta közre.

Az önkormányzat (Bukodi polgármester) által tartott pedagógusnapi eseményről is csak úgy adott képes beszámolót a televízió, hogy arról a mögöttes botrányról, ami az országos sajtót is bejárta, hallgatott.

Márpedig egy magára valamit is adó hír-szolgáltató egy tv-csatorna, nem mehet el szó nélkül az ismert botrányos eset mellet, ami ezt a rendezvényt megelőzte.   

Mint ismert, Bukodi a szerevezők által felkért Koltai Róbertet elutasította, és pedagógusnapi fellépését, szerpelését nem engedélyezte, ahhoz maga nem járult hozzá. Ebből lett a kitiltásként említett elhíresült eset, amiről a Williams tv-n kívül szinte minden mérvadó hírportál beszámolt. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHvGcsMhyphenhyphenc3QveRzUyvouHqK-fEkFu7yDhRRYSbNHmVeFw0VGASOZEgC1x3aABkgDGberlgDSaQBsDkgXyzhQjxoQIus1PiWAVOFYn9xdh82ZpnDZwxhbnpPaxZl1UZYF3Bj5pHKuxar1gYpa_sw15Kd8pbWnsSL8vTKrX0_79BqDA3Oh6ftCdK9Vt3sA/s608/Koltai%20telex.png
Bukodi ez esetben is tagadott,  művész ingyen is eljött, a teltházas fellépése alatt a szabadidő központ pedig kongott az ürességtől, mert oda nem engedték

Az ócsaiak közvagyonából (közpénz) támogatott csatorna ráadásul a Koltai azon közszerepléséről sem adott anyagot, ami a polgármesteri elutasítás után egy közösségi felkérés során a művész ingyen vállalt Ócsán az ittenieknek.  Vilmos csatornája erről is kussolt. 

Hasonmód járt el a bölcsőde polgármesteri kampány-átadásakor is, hiszen a botrányos műintézmény gyerekes műsorát összeállította, és leadta, de a várost potenciálisan érintő negatív hírről nem számolt be.

Bukodi polgármester a pedagógusokat is leszabályozta - cenzúrával korlátozta
Márpedig az egy adott beszámoló, tudósítás eseményéhez kapcsolódóan nem lehet erkölcsösen egyoldalúan,  szűrten a jó és örömteli esemény látszatát keltve, olyan  elfogultan és a valóságot eltorzítva híranyagot készíteni, mint ahogy ezt tette a Williams tévé.   

 Bukodi nem a saját pénzét adta a tévének, és nem magának rendelt műsort. A városi költségvetésből fizetett szolgáltatás nem lehet egyoldalú és a polgármester pártján álló, őt kiszolgáló szűrt tartalom, mely minden vidámról szól csak éppen az aktuális és időszerű tényekről nem számol be. Ennek a tévének a helyi költségvetésből fizetett csomagjában a fideszes és a nem kormánypárti, legyen az akár ellenzéki, független, vagy kötetlenül szabad polgár pénze is benne van. Kortye Vilmos vállalkozása ezt nem vette figyelembe, erre nem volt tekintettel. Nyújtott szolgáltatási csomagja csak egy kört szolgált ki, másokat pedig megtévesztett a be nem mutatott valóság, az eltitkolt információk által, azzal, hogy szelektált híradások során és így jobb képet vetített a ténylegesnél. Ezzel Bukodi szekérét tolva állt egy táborba azzal és azokkal, akik csak egy részét képezték a neki fizető összesnek.

Bukodi - Molnár polgármester-jegyző összeállásának nem első és egyetlen botránya ez - Kortye Vilmos minderről cinkosként velük hallgat

Így volt ez a mostani választások során akkor, amikor az emberek hírekre, valós információra szomjazva nézték azt  csatornát, ahol Vilmosék megtévesztőn kitakarták a lényeget azzal, hogy elhallgatták a valóságot.  

Legyen ez egyik visszatekintő intő példája annak a közpénzfelhasználásnak, amit bukisék önmagukra, a propagandájukra egy elfogult magáncég hálózatára (hálózatán át) elköltöttek. 

Nincsenek megjegyzések: