2024. június 7., péntek

Szabadidőparkot (nem) építünk - de a hazug Buksit előbb utolérni, mint a sánta kutyát ( - eb, kutya Perutek)

 Bukodi Károly közel 10 évnyi rusnya polgármestersége folyamán bejelentett egy gőzerős fejlesztés. Immár annyiszor a hivatala során, amiből aztán semmi nem lett. Most ezzel is így vagyunk.

Bukodi polgármesterként nem sok mindent tudott felmutatni az Ócsaiaknak fejlődés terén. Számos elképzelése úgy dőlt dugába, hogy azzal (nem egy esetben) tízmilliókat vesztettünk. Mondhatni tucatszám.

Bukodi Ócsa polgármesterként több mint tíz esztendeje hagyja parlagon a zöld területet - nem tud mit kezdeni vele

Így volt ez a TSZ-Iroda bevásárlásával, majd lebontásával, a Lakatos-házzal, amikor azt is milliókból eltüntették. Mindez nem az itt élők hasznát szolgálta.

De a zöldebb projektekkel sem jártunk jobban Bukodi polgármesteri lenyomata által. (Lásd: Oxy-fa elszórt milliói.)

A játszótér többszöri átépítés után is csak a milliókat nyeli, de még mindig nem funkcionális. Sem árnyék, sem mosdó, se semmi, csak a hőség, a forróság és a por. 


Sokan még ennek is örülnek mert itt nincs más és nem adataik meg az, ami egy normális városvezetőtől elvárható.

Elbitorolta a sportpályaként használható városi focipályát, mondván a nagyrészt helyi közpénzből finanszírozott egyesület kizárólagos jogot gyakorol az általunk fizetett gyepszőnyeg használatára.

 Bukodi tehát a fűre lépést nem engedélyezi az általa megsarcoltaknak. 

 Bukodi olyan tisztességtelenül vette el a pályát az itt élőktől, hogy az alapjaiban felháborító. A pályahasználat a helyiek alapjoga, nem pedig a Bukodi-fanok privilégiuma.  

Bukodi polgármesterként és egyesületi elnökként (kettő az egyben) arra kötelezi az embereket, hogy fizessenek neki, (az egyesülete által,) ha pályára akarnak lépni, miközben a helyiek erre milliókat áldoznak az önkormányzat által fizetve a polgármester dirigálta klubnak. Ez maga az összeférhetetlenség és a visszaélés. Tarthatatlan ez az állapot. 

Hasonló helyzet állt elő az egykori strand zöld területével is. Pár éve még arra kérte a kommunális adóval terhelt lakosságot, hogy társadalmi munkában irtsa ki a gazt az évek óta parlagon heverő területről, mivel ott egy szabadidőparkot képzelt.  

Sokan mentek és nyertek bebocsájtást az általa elhanyagolt szaros-gazos területre, hogy kiirtsák onnan az oda nem illőt. Aztán létesített egy oldalt, ami arra lett volna hivatott, hogy a szabadidős álmait megjelenítse. 


 Utoljára 2022-ben tett közzé hírt itt. Akkor azt állította, (ma már tudjuk, hogy hazudta,) hogy gőzerővel zajlik a szabadidőpark tervezése. 

Azóta ismét június jegyzőnk, bár 2 évvel később, de a polgármester gőzerős munkájából semmi nem lett. Annyira nem történt változás, hogy erről még beszámolni sem volt képes. Nem is lett volna miről.

Most azonban kampány van, és ismét előtérbe került a zöld felületek hiánya, a közterületek gondozása. 

Nosza neki, Bukodi nem volt rest azt állítani, hogy a önkormányzati tevékenysége során Ócsán 106202 négyzetméternyi közterületet tartanak tisztán. Természetesen nem tudni, hogy honnan ered, miből fakad ez a szám, de feltételezhető, hogy az egykori strand területe nem számít bele. 

Nem azért, mert közterületi jellegét vitatja a polgármester, hanem azért, mert ezt nem tartják rendben. Nem gondozzák, nem takarítják, nem használják. Az egész parlagon hever. 

Bukodi állította gőzerőnek semmi nyoma.  A vázolt terveknek további sorsa ismeretlen a megvalósításról, a pénzről és úgy általában az egészről semmi hír.

Gondolván, ha szabadidőpark, akkor szabad a látogatás is. Legalábbis azoknak, akik ebben akár a költségvetés, vagy az önkormányzatiság által jobban érintettek, mint a kommunális adóval levett pőre lakos.  

Lett is ebből aztán paláver, amikor megtekintették a területet. Bukodinál elment az áram, leoldott a kismegszakító A polgármester a választások előtti utolsó hétköznap csapot olyan hisztit, tett jogi fejleményekre utalást, feljelentéssel való fenyegetést, hogy aztán csak na.  (Vergődik.)

Aki megpróbált ennek utánajárni, azt pedig megfenyegette az utolsó napjait hivatalában töltő polgármester. Újra elővette a régi feljelentős kártyát, amivel az lakosokat próbálja a közügyektől távol tartani. 

Nyílt polgármester-jelölti vita helyett amolyan virtuális vitát csapott, amibe a celebként elhíresült küzdőtéri bohóc speaker is beleugrott. 

Aztán van is gyűlölködés rendesen a polgármester oldalán.  Micsoda egy fertő ez az egész. És még ezek beszélnek békességről, akkor, amikor arrogancia, pökhendiség, sértettség, fenyegetés és gyalázatos hazugság az egész. Ennek vezéralakja Bukodi Károly ringsegédje pedig a hat-hónapos gyütt-ment Perutek (celeb) János. Ezért érdemes volt ide jönni és ringbe szállni a terhelt Bukodi mentén! 

Szégyen az egész. Ideje váltani. Ezek a gyűlölködök nem lehetnek fideszesek. Ha igen, akkor ennek a Fidesznek mennie kell. Bukodival lejáratja, lerántja a kormánypártot. Mennie kell. 

Legyen csak BÉKE.  

*

Nincsenek megjegyzések: