2024. június 5., szerda

Nap, mikor menekül már a férgese - bírósági ügy lett Bukodi bölcsődebővítéséből ( - elmarasztaló ítélet)

Eljött a nap, amikor már nem lehetett halogatni a törvénysértő mód elkészült bölcsődebővítés, átadás és használatbavételének ügyét.

 Bukodi Károly  Ócsa polgármestere a választási kampányának részéve tette a helyi bölcsődebővítés átadását.  Mindezt úgy hozta létre, hogy a Fidesz mögöttes politikai hatalmát felhasználva, Szűcs Lajos bevonásával sikerült elérnie, hogy a Tarnai Richárd vezette ügyben érintett Kormányhivatal kiadja azt az engedélyt, amivel birtokba vehette és használatba adhatta az intézményt Ócsa.

Minderről Bukodi Károly számolt be az Egressy Gábor művelődési házban tartott "fórumán", ami valójában egy sajátos kampányrendezvénye volt a fideszes polgármesternek.  Bukodi itt köszönte meg Szűcs Lajos közreműködését a bölcsőde megvalósulása érdekében. Azt a kifejtett munkát, ami az elfogyott keretösszeg  és a kormányzati segítség irányába tett lépéseit méltatta.  Mint ismert, Szűcs Lajos az országgyűlés jegyzőjeként ismert olyan belsős személyiség, akinek van és lehetett erre ráhatása. Szűcs korábban a Pest Megyei Közgyűlés elnöki posztját is betöltötte. Ma már Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése néven fut tovább a műintézmény  Szabó István elnökletével. A felek jól ismerik egymást. Akárcsak a Pest Vármegyei Kormányhivatal szekerét toló, szintén fideszes Tarnai Richárd főispánnal. 

 Az ócsai illetőségű Szűcs fideszes berkekben "nagykutya"-ként ismert és elhíresült személyiség, aki képes volt túlélni számos botrányt. Köztük az Azovi-szigeteki kiruccanást, miközben a megyeháza hátrahagyott, rendezetlen számlái okán a gázszolgáltatásból zárták ki az intézményeket, majd a szerződésben álló közétkeztetési cég is megszakította a szolgáltatásait.  Így, míg az elnök melegebb éghajlatokra repült társaival, addig a rábízott intézményekben fűtés és étkeztetési ellátás nélkül kabátban egyrészt fázósan, másrészt éhesen tanultak a diákok, egészen addig, míg az iskolaigazgatók haza nem küldték őket, vagy fel nem függesztették a tanórákat. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvwMWHMcwZvL7jsEADwLl8JpObKtc-CziB57InWCzMlU7zg5FNZTIRaBJdX0nlMRDqrDcm7Dpqo4kogXqbyK-JWWXer5RkhTs7i-dKUz3v0vT0NSnx4Bz-PXJ2SZww4TiFasghnM69MGs/w640-h458/Sz%25C5%25B1cs+%25C3%25B3.png 

Szűcs hazatérve megúszta a botrányt, ami egészen Orbán Viktor közvetlen köreit is megérintette.

Ezt követően Szűcs a Magyar Tenisz Szövetség élén bukkant fel azzal a hírrel, hogy az elnöksége alatt álló sportszövetség óriási hiányt halmozott fel és már a kiemelt sportolók kezdtek lázadásba a fizetésképtelen, kilátástalan helyzet okán.  Szűcs lemondott, az ügyből bírósági eljárásig jutó dolog lett, de a Fidesz ócsai embere ezt a ballépést is megúszta.


Sőt, nem hogy baja nem származott Szűcsnek mindebből, de még a Kormányhivatali befolyásoltságát sem vesztette el. Így sikerülhetett elérnie, hogy a megyei Kormányhivatal (Fidesz kezében és irányítása alatt) képes legyen kiadni egy olyan használatbavételi engedélyt, aminek reális és valós alapja mondhatni nem volt. 

 Ócsa önkormányzatának bölcsődebővítési esete legalább annyira piszkos, mint a városvezetést körüllengő egyéb más ismert ügyek.  Bukodi a hiányosságokat a Szűccsel igyekezett lefedeztetni. (Most azonban már menekül.)

Az általa elképzelt és szorgalmazott intézmény építési engedélye is visszás és problémás. Erről blogunk írt már korábban. Aztán ezt még megfejelték a használatbavételi engedély(ek) jogsértő kiadásával, amihez Bukodi Szűcsnek mondott kifejezett köszönetet.  

Ócsa polgármestere ezzel Szűcs Lajos érintettségét ismerte el, és jelentette be az összegyűltek előtt, a nagyvilág számára.  Bukodi a kampánya során tett kijelentése során már tudta, hogy a Bölcsőde átadását, engedélyezett használatbavételét per terheli. Azzal is tisztában volt, hogy a hozott ítélet elmarasztaló és a helyi önkormányzatot, azon belül a Polgármesteri Hivatalt is sújtja, úgy is, mint a városvezetőt, és a jegyzőt, aki a helyi törvényesség őre szerepét hivatott lett volna betölteni.  Tehát minderről a visszásságról a Polgármester és a jegyző is tudomással bírt.

Mégis képesek voltak az egészet az emberek szeme előtt elvonni, azt kitakarni a látványos politikai külcsínnel, amihez nem csak Szűcs Lajos, Pánczél Károly, hanem még a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára is adta magát.

Szűcs a mindent túlélő "nagykutya", aki elintézte ezt is - csak éppen nem jogszerű a dolog

Hiába szóltak az "ellenzékiek",  hogy ez így nem lesz rendjén. Hiába jeleztük a blogon, hogy bűzlik az egész. És hiába a peres eljárás, Bukodi az egészet arroganciával, politikai társaival takartatta el. 

A helyi képviselő-testület tagja a megszületett bírósági ítélet után azonnali (rendkívüli) testületi ülést szerettek volna, ahol a polgármester beszámolójára, mondhatni elszámoltatására lettek volna kíváncsiak. Bukodi Károly azonban ezt mindvégig lesöpörte az asztalról. 

Aztán ahogy szorult a hurok és a Kormányhivatal sem tartotta tovább magát, úgy Ócsa polgármestere is kénytelen volt az ülés összehívását megejteni. 

Mindez a hosszú huzavona után a ma napra rendeltetve megtörtént, azonban az összehívást kezdeményező polgármester és társa a jegyző nem jelentek meg azon az eseményen aminek idejét maguk határozták meg ki.  Bukodi az általa jegyzett meghívást ellenére csak 16 óra után jelent meg, de a rendkívülire be sem nézett, eljátszotta a fontos embert és lelépett. Tudatában volt annak, hogy az oldalán álló fideszes társai (képviselők) vele együtt bojkottálják a saját meghívását.

Suttyomban rakták fel a városi honlapra, mögöttes előterjesztés nélkül - "dögölj paraszt"

 Vagyis Bukodi polgármester és bűnbe esett társa Molnár Csaba jegyző nem adta magát az arcát és személyét ahhoz a rendkívüli eseményhez, amire éppenséggel hivatottak lettek volna. Inkább mással kötötte le magát az ülés helyett.

Erre mondja a népi nyelvezet, hogy "menekül a férgese"

Ma ott tartunk, hogy a testület összeült, az elvileg határozatképes volt, és el is fogadott egy álláspontot, ami a bölcsőde bezárását lenne hivatott megakadályozni, annak érdekében, hogy az ellátás ne szűnjön meg. Félő azonban, hogy a polgármester és a jegyző a maguk távolmaradásával igyekeznek mindezt a semmisé tenni úgy, hogy a rendkívülin született határozatot megvétózza. Vagyis panaszt nyújt be az illetékes Kormányhivatalnál, ami képes lesz ennek helyt adni, ami által ez utóbbi határozat érvényét veszítheti.

Az esetet továbbra is kétes-kétséges állapotban tarja a Kormányhivatal jogsértőn kiadott engedélye, ami alapján sem törvényes építési engedély, sem pedig használatbavételije nincs az önkormányzati létesítménynek.  Márpedig ezek nélkül a bölcsőde léte, működése és használata kétes, illetve kétsége. 

Erről szól ez a nap és a bejegyzés.  Bukodi arra fog hivatkozni, hogy adott időben Kardos Zoltánnal és a jelöltekkel Orbán Viktorral találkozott, ezért nem tudott megjelenni. Holott délután 4-re már a hivatal épületében tartózkodott- A kis jegyző pedig majd szintén hazudik valamit, hogy mondjuk a választásfontosabb volt. A lényeg, hogy kimentsék magukat. 

Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember és , szöveg, amely így szól: „JÚNIUS 9-ÉN SAK SAKABÉKEI A BKA! AK AKAFID A FIDI FIDES FID ST V ICN Jyaru azels ESZ”

A baj azonban mégis csak itt lakozik a sorainkban.  Bukodi lassan mindenkit besároz, aki a közelébe kerül, vagy kapcsolatba lép vele. Az új bölcsőde kapcsán az intézményvezető Szűcsné Judit felelőssége is felmerül, mert nem elég a rivaldafényben úszkálva haszonélvezőként tetszelegni, amikor az intézményvezetői státuszhoz felelősség is tartozik.

Bukodiék éppen ezen felelősség alól kívánnak kibúvót találni.  A Fidesz tánckara pedig mindent megad ahhoz, hogy ez ne kerüljön előtérbe.  


A mostani választás erre is jó lehetőséget ad. Aki a Bukodi vezette önkormányzatra voksol, az továbbra is a piszokságot, a mocskot választja, míg a másik oldal az átláthatóságot, az elszámolást, és a tisztánlátás lehetőségét szolgálja. A Bukodi-féle társulat a jelen békétlenségét, a míg az ellenzékiként fellépő egyesülés a megnyugvást, a BÉKÉT  kínálja.

Tessenek választani.

*

Nincsenek megjegyzések: