2024. június 26., szerda

Ma rendesen kigyilkolta az elektromos készülékeket a szolgáltató - sokan mégis a panaszos helyieket hibáztatják

 Ma sem volt különös időjárási helyzet. Nem támadták a szerb állásokat a jenki, és ők sem lőttek vissza. Az oroszok sem támadtak ránk, ahogy esetleg teszik ezt az ukránokkal, de az ukránok sem minket lőnek. Mondhatnánk, semmi különös, csak éppen megint kimaradt az áramellátás Ócsán.

Ócsát váratlan áramkimaradások sújtják hosszú évek óta
Mondhatnánk, bassza az anyját, de azt sem tudja a helyi őslakos, hogy kiét.  Egyesek szerint az Elmű a hibás. Mások szerint más a hálózati szolgáltató, mondván Ők az Eon-tól kaptak értesítést a tervezett áramszünetről.

 Csakhogy ez a mai se nem tervezett, se nem szolgáltatói szünet nem volt.  A pillanatonkénti váltás, a le- fel kapcsolódó elektromos berendezések csipogása, majd vinnyogása vészjósló meghibásodásra adtak jelet.

Van háztartás, ahol ezt meg is bánja a készülék, míg mások szerencsésebbek és ott túlélik berendezések. 

Van olyan aki a szomszédot hibáztatja, mert bekötötte a hőszivattyút és szerinte az szívja el a naftát a hálózatból. Más villanyszerelő a kollégát hibáztatja, mondván sok légkondit kötött be és rá a hálózatra.

Szabolcs szerint a rezsicsökkentés az oka és ezt nem viseli el a rendszer.  

Amikor az Eon 2 órás tervezett áramszünetéről szóló levelét közösségi oldalán közzétevő honfitársunk bejegyzésére nevetős bejegyzést tettek, akkor Szabolcs rá is kérdezett, hogy mi ebben a vicces?  

Mikor pedig megszületett a válasz, látszólag nem is értette, hogy az ócsai ember azért tartja nevetségesének az előre bejelentett 2 órás (amúgy meg normális) karbantartással indokolt áramszünetet, mert itt hetente hosszabb ideig tartó kimaradások vannak, amit senki nem jelez előre.  

A tősgyökér Bukodi évtizedes polgármestersége alatt vajmi keveset tett a lakossági szolgáltatás javítása érdekében - amit ígért, se tartotta be

 Sőt, itt a tősgyökerese még azért is képes megszólni a bevándorlót, mert ezt szóváteszi és közösségi oldalra felteszi.  Bár a tősgyökeres sem a láposban él, petróval világítva űzi el a szúnyogokat, de azért jól esik neki a régmúlt világ hangulata, amikor az áram és a tévé még az ünnepi események látványossága lehetett.  

Ma már ennél többet várunk, amikor koraszülötteket mentünk inkubátorokban, betegeket tartunk életben és segítünk a gyógyulásban lélegeztetőgépekkel.  Sőt a rendelt pizza előállításához, és az esténként hiányolt közvilágításhoz is áramra van szükség.  Ezt még a tősgyökér is hiányolja, ha éppen a fiatalkorú lányáért izgul a hosszú téli estén, amikor éppen hazavárja.

De ma már ott, ahol parasztházban is kombigázkazán adja a meleget és szolgáltatja a fürdővizet, nélkülözhetetlen ez a feszültség.  

Mindezek okán álságos és hülye dolog a mások marcangolása, a gúnyos bejegyzés és a beszólás azért, mert valaki(k) az alapvető normalitás mentén gondolkodva természetes mód várják el a folyamatos áramszolgáltatást. 

A normális többséget bosszantja a hézagos szolgáltatás és a rengeteg kimaradás, mások pedig heccelik az ezért szót ejtőket

 Tudjuk, hogy nem Bukodi kapcsolgatja otthon az áramot, (legalábbis a maga verziója alapján,) bár szerintem maga is villanyt használ a WC-n és nem más oltja le dolga végeztével, még akkor is, ha ezt éppenséggel maga sem vallja be, vagy netán tagadja.

Bukodi még a nyarat is jó pénzért, közpénzes fizetségért kitölti, miközben semmi érdemit, és jót nem végez - milliókat zsebelt be így, a külön juttatásokról, az év végi jutalom kicsikarásáról nem is szólva

Akár hogy is legyen az biztos, hogy lett volna ideje a tizenéves polgármesternek arra, hogy eljárjon a városi ellátás érdekében. Most már ez is marad az eljövendő városvezetésre, mint hátrahagyott, de megoldandó problémáról.  

Blogunk évek óta jegyzeteli, hogy a szolgáltató miként gyilkolja a gépeket - Bukodi szart az egészre

Reméljük ezt a sötét oldal hívei is kedvezően (felvilágosultan) fogadják.

*

Nincsenek megjegyzések: