2024. június 7., péntek

Szemérmetlenül használta fel kampányként a gyerekeket Ócsa fideszes polgármestere - tanári asszisztenciával

 Ócsa az elmúlt évek során nem tudott ellensúlyt teremteni a Fidesz túlburjánzó hatalmával szemben.  A város meghatározó ereje a kormánypártiságban rejlett amit azonban a polgármester nem tudott az itt élők előnyére felhasználni.

Rádió Dabas - Bukodi hangja
Sőt nem hogy előnye származott volna az itt élőknek a Fidesz adta Bukodi városvezetéséből, hanem inkább hátránya.  Bukodi elhatalmasodása olyan visszásságok sorát teremtette, amit már nem bírt felszín alatt tartani az egyoldalú propaganda, az önkormányzati pénzből fizetett helyi sajtó, (Ócsai Kisbíró) a honorált (Vilmos-) tévé és a Dabasról szóló rádió sem.  

Bukodi egyoldalú hírcsatornái a kampány során is a fideszes jelölt szekerét tolta, miközben a valóságot nem tükrözve az Ócsaiakat valóban érdeklő történésekkel nem foglalkozott.

Szembeötlő volt az egyoldalúság, az elfogultság és a valóságtól való elrugaszkodás minden téren. Bukodi azonban ezzel sem volt elégedett, így két Facebook oldalt is bevetett, majd egy saját nevével szignált hírcsatornás kampányoldalt is létrehozott a kampány során, ahol szintén csak maga álláspontját, propagandáját és tévhiteit osztja igazságként.

Ezen megjelenítések azonban soha nem számoltak be azokról a dolgokról, amik az itt élők kedélyét borzolja.   Bukodi propagandistái egyszer sem kérték számon a polgármester vállalásait, be nem tartott, nem teljesített ígéreteit.  Az el nem készült járdáról, a meg nem valósult kerékpárútról, az önkormányzati perről és így tovább.

 Nem szóltak a Koltai körül kialakult botrányról, a művész Bukodi által felülbírált megállapodásról, a letiltásáról.

Nem adtak hírt a választási kampányban érintett ellenzéki jelölt polgármesteri vitára hívásáról és Bukodi által történő visszautasításáról. Kortye Vilmos úgy gondolhatja, hogy Bukodi fizeti, így neki kedveskedve ossza a híreket. Holott nem Bukodi pénzeli a vállalkozó tévéjét, hanem Ócsa a költségvetéséből. Ezért elvárható lenne, hogy a városról és ne a polgármesterről szóljanak az általuk, a mi pénzünkből készített beszámolók.

https://vecsesitajekoztato.hu/wp-content/uploads/2021/10/williams_02-403x420.jpg
Kortye Vili - Ócsa pénze

 

Nem beszéltek a vasúti kereszteződést érintő hosszú évek óta fennálló problémákról a korábbi választási kampányban tett ígéret be nem váltásáról.   Arról sem szóltak, hogy Lázár Jánost is ennek ürügyén hívták le, hogy kimentse Bukodit a több éves tunyaságából.  (nem jött össze.)

Szintén elhallgatták a bölcsődebővítés körül kialakult botrányt, nem keresték meg a Kormányhivatalt, hogy miként adhattak ki engedélyt egy olyan létesítményre, ami nem teljesítette a hozzá szabott elvárásokat.

Ez az oldal a Bukodi által hivatkozott Szűcs Lajost sem interjúvolta meg annak kapcsán, hogy miként járhatott közben a bölcsi ügyeiben, aminek jelen botránya az engedélyeztetési eljárásban rejlik. Bukodi márpedig Szűcs Lajos közreműködését köszönte meg, a befejezéshez adott közreműködő segítsége nyomán. Ezért is merült fel a szabálytalanul kiadott engedélyben való érintettsége.   Az mindenesetre kifejező volt, hogy az átadásnál maga is úgy tetszelgett ott, mint az ebben érintett egyik fél.  Szóval lenne hova letúrni a sajtónak, he nem éppen az ellenkezőjéért fizetnék  őket.  

És mindez csak a közelmúlt történéseinek adott botránya, holott Bukodi polgármesteri munkásságát mindvégig ez kísérte. 

Bukodi polgármester szemérmetlenül használja fel a gyerekeket önmaga népszerűsítése céljából - a polgármester visszaélt hivatali hatalmával

Ismert az is, hogy a diákokat miként használta fel kampánya részeként amikor megpizzáztatva a tanulókat közös képeken szerepeltette magát, amit a világhálón osztott.   

Nagykörös polgármester-jelöltjét pont egy hasonló eset mentén marasztalta el a helyi választási bizottság miután eljutott hozzájuk, hogy gyerekekkel kampányolt. 

A polgármesterjelölt a városi tűzoltóság rajzpályázatának nyerteseit díjazta, az erről készült felvételeket pedig kitette a Facebook-oldalára. A helyi választási bizottság tagjainak többsége szerint ez jogszerűen történt, Körtvélyesi ugyanis nem polgármesterjelöltként, hanem az Önkormányzati Tűzoltóság elnökeként fotózkodott a gyerekekkel. Ám a területi választási bizottság (TVB) már nem volt ennyire engedékeny, álláspontja szerint mindez jogsértő volt, a díjátadás ugyanis alkalmas a választói akarat befolyásolására, az ott résztvevő óvodások és iskolások pedig beazonosíthatók.

Bukodi ugyanezt tette, amikor összecsődítette az iskolások egy részét, pizzát rendelt és a közösségi oldalán osztotta meg a gyerekek képével magát az eseményt ami egy általa kitalált jutalmazási forma volt.  

A polgármester és az őt kiszolgáló tanárok úgy használják fel a gyerekeket, mint valami politikai reklámeszközt - Bukodinak nem volt joga ezt megtennie

 Mások szerint ez egy olyan gusztustalan cselekedett volt a polgármestertől, aminek során hatalmi helyzetét, tisztségét kihasználva, az iskolásokat felhasználva a igyekezett pozitív tartalmat, más megközelítésben politikai hasznot, propagandát generálni a saját maga népszerűsítése érdekében.  Ehhez használta fel a (közpénzes) pizzát és az erre ugró gyerekeket az ebben közreműködő pedagógusok által. 

 Itt és ebben ez az elítélendő. 

A felvételeken látható gyerekek képmásának világhálón történő megjelenítése csak szülői hozzájárulással valósulhatott volna meg - ehhez az engedélyt egyénileg kellett volna kikérni

„Amikor a gyermekeket pizzázni hívták, akkor a szülőknek egy hozzájáruló nyilatkozatot kellett volna aláírni, amelyben hozzájárulnak hang-, kép és videófelvételek készítéséhez, ami alapján ezek a polgármesteri Facebook-posztok  elkészültek” 

A felháborodott szülők szerint ezt nem tette meg a polgármester, sőt volt aki azt mondta, hogy nem is tudott róla, hogy ez az esemény (így) meg fog történni.  Az is nagyon zavaró, hogy a tanárok erre úgy vitték a diákokat, mint haszonállatot a célzott végpontra. 

Bukodi és jegyzője a mai napig nem nyilatkozott a történtekről, holott a blog bemutatta a jogsértésre utaló esetet.

Úgy tűnik, közpénzen és kiskorúak kihasználásával kampányol a fideszes polgármester Ócsán - mindez ma is elérhető a közszereplő polgármester oldalán

Sokuk csak a fideszes polgármester közösségi oldalán látta meg a fotókat, amelyeken a gyereke is szerepel.

A sajnálatos történések itt is feledésbe merülnének, ha éppenséggel nem lenne a blog és a más hírforrás a városban, csak a polgármester adta közpénzből támogatott „baráti” média.

Ócsa önkormányzat, a polgármesteri hivatal és a jegyző nem szólalt meg ez ügyben és maga polgármester sem adott magyarázatot (mint annyi más botrányos történés során) arról, hogy ezt miként gondolja.

A gyermek ne válhasson kampányeszközzé - még Bukodi polgármesteri kampányában se

Ócsán a Fidesz túlburjánzott hatalma mindezt kitermelte. természetesen kellett ehhez egy olyan személyiség mind Bukodi, és az őt segítő jegyző, (a pedagógusokról nem is beszélve) mert nélkülük mindez nem jöhetett volna létre.

Az csak „természetes”, hogy a polgármestert kiszolgáló sajtó a helyi közpénzes támogatásért cserébe nem szólt erről.

*

Nincsenek megjegyzések: