2024. június 22., szombat

Mikor ismét szembe jön a valóság - Ócsa jegyzőjének szavahihetősége és a szomszédos igazság ( - Ócsa smafu)

 Ismét az élet cáfolta meg Ócsa városvezetését.

Bukodi polgármesterként a jegyzője oldalán úgy adta elő és állította be a velük partnerségben álló (nekik, a - városvezetésnek - hitelező)  K&H bankjegykiadó automatájának helykeresését, mintha az a két ismert személy okossága lenne. ("Azért, hogy a városunk ezen részén is legyen a jövőben... megkerestük.")

Köztudott, hogy a K&H Bank felszámolta ócsai fióktelephelyét és kivonult a városból Bukodi polgármesterségének derekán. Így a városi érdekeltsége lecsökkent, és a korábban üzemeltetett bankjegyautomatát is leszerelte.

Ócsa leváltott városvezetőjének és a hozzá köthető jegyzőjének szélhámos együttállása ismert

Talán kevesek előtt ismert, hogy akkor még 3 db ilyen készülék ált rendelkezésre a városban, de az egykori Takarékban megszűntével ez csak az OTP által üzemeltetett 1 db-ra csökkent.  Mindez annak a városvezetésnek a következménye, ami Ócsa leépülésének járulékos hozadéka. 

A mostani választások azonban erőteljesebb mozgásra, cselekvésre kényszerített az eddigi nemtörődöm városvezetést.  Így jött képbe a lakosság ellátása és kiszolgálása az évek során elveszett infrastruktúra helyreállításával, aminek egyik apró epizódja a minket (a várost) jól megkamatoztató K&H Bank pénzjegykiadó-készülékkel való megsegítése. 

Bukodi és Molnár ehhez kerestek helyet a megszűnt bankfiók okán. Mivel a pénzintézet ezt továbbra sem kíván létesíteni, de egy pénzkiadó bankjegy-automata mégiscsak jövedelmező lehetne, így a polgármester és a jegyző igyekezett ebben segítséget nyújtani a haszonlesőknek.

Molnár jegyző azt állítja, ők lobbizták ki, a bank nem szerette volna - ezek szerint a bankok is csak Alsónémedit szeretik, Ócsa ezek szerint nekik már (smafu) büdös
 Az eset érdekessége, hogy mindezt a jegyző úgy prezentálta, hogy ez nem a pénzintézet érdeke, hanem az Ő okossága, mondván számukra ez nem üzlet. 

Valójában a blog ezzel már nem is akart foglalkozni, mert ezek eddig is ott vették hülyére a városlakó embert, ahol érték, és még sokan kajolták is a hazug dumát.  Azonban a valóságos élet ismét arcul csapta a Bukodi pajtásaként adott jegyzőt. 

Alsónémedi saját híradásával maga cáfolta meg a jegyző és a polgármester ármánykodását. A szomszédos község közzétételéből kiderül, hogy a bankok maguk keresik a településeket és keresik a lehetőséget a bankjegykiadók létesítésére,  üzembe-helyezésére.  Mint írják, "szolgáltató háznál sikerült az egyik nagy pénzintézetnek (szolgáltatónak) megfelelő helyet találni, egy újabb bankautomata kihelyezésére". 

Ócsa jegyzője szerint városunkban nem, de Alsónémedi történet szerint az ottani községben igen csak megéri telepíteni pénzkiadót - amikor szemközt jön a való igazság

Ennek ismeretében már abszolút nem hihető a jegyző meséje az ócsai telepítést illetően, mely szerint ez az ő  kezdeményezésük és nem a bank érdeke. Erre nem csak Alsónémedi erősít rá, hanem az a tény, hogy eddig Ócsa városvezetésének egyáltalán nem számított, hogy van-e vagy éppen mennyi bankjegykiadó van a városban.  

Hazug embert hamarabb, de a szálhámos városvezetést is utol lehet érni. 

 Ennyit a jegyzőről és polgármester társáról.  

*

Nincsenek megjegyzések: