2024. június 19., szerda

Nehéz örökséget hagyott hátra Bukodi polgármester - Ócsát sikerrel húzta le a béka segge alá ( - borlovaggá lett)

 Ócsa polgármestereként több mint 10 évig volt Bukodi Károly a város élén. Ennyi idő alatt igazán fellendíthette volna a település életét, de nem tette.

Súlyos hibák sorozatát követte el regnálása alatt. Városvezetési módszere annyira egyedi és sajátos, hogy azt elrémítő példaként lehetne oktatni.   Szomorú, hogy mindezt tette és megtehette a Fidesz égisze alatt úgy, hogy ebben két kormánypárti országgyűlési képviselő is érintett.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigLPCxqwdRINgvEwdKA9Ty4yPIAtEopUcsuVe9y5TRqQcgoQyUqbVbKCUdDnfWmyKSS1IhILeJ0LdKf4bUPw1cuhyphenhyphenKPDxP4ofLqFZwPr-SWgxcWXMM-I1b7N-NfjpzTlOQgeCGAJz9kgVOlmNmt0jarvq_fwp_T-mAlp48uC72ebG4JZm2kRN9UfKZj7c/s16000/Peru%20h%C3%A1rma.png
Bukodi itt még kampányol Perutek támogató segítségével, és a kétes hírnévre szert tevő Szűcs Lajossal

Bukodi sikerrel húzta le a lakosságot az általa bevezetett kommunális adóval, ami már évi 30 milliós többletbevételt hozott a költségvetésnek úgy, hogy azzal soha nem számolt el.  Ezt a pénzt úgy olvasztotta be, hogy annak nyoma nem maradt. Ki tudja mire és hova lett elköltve. Kimutatás nincs erről.

Mindezek mellett a város egyre növekvő bevételei ellenére, azt mélyen eladósította.  A K&H finanszírozási hitele soha nem volt ennyire magas, mint ahogy azt az elmúlt években sikerült feltornáznia.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjb1xrIwm_9hOgLAo0EQiuOulygGTKfz8LjzufEg-PVhC0ASR2VRJdLK26zbKFYdGjMsrTBjXzhVl-c9jz0p9w6xWMKPDoK7Vej9ULsslkK_EQiA_HtKvumjDSYtJGFkgjQOcoqBCFAwR8/s640/SSA41006.JPG
A vasúti átjáró korszerűsítését, biztonságossá tételét a választások előtt többször is beígérte Bukodi - aztán semmit nem tett, csak parádézott

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhC1rsyWCPUxR2GNCfk3ZRnUjh0B1aI49B9maKQGa_-eYHV6iVmszwnWP3rVSo6DhoHL7Loz71uRUW6wKNmBjcrpFL5AVd6SH3NegtcK7H7Vf9VM4hyphenhyphenQuw4jIIVJtpZNNil_6maCppwqb8/s1600/Buksi+%25C3%25A9s+a+M%25C3%2581V.png
Hosszú évek óta hitegette az embereket

Önkormányzati vezetőként számos felújítást beígért, amit teljesítetlenül hátrahagyott.  Köztük a Damjanich utca kiírt járdafelújítását, a Damjanich - Székesi kereszteződésének gyalogos forgalmi átvezetését, más néven a vasúti kereszteződés biztonságossá tételét.  Ezzel mind adós maradt.

Ugyanez igaz az üllő utcai kereszteződést illetően is, ami majd az ősszel felesküdő új vezetésre hárul. Bukodinak erre több mint 10 év állt rendelkezésére, de nem teljesítette, így ezt szintúgy hátrahagyva a jövőben mást terhel vele.

A város mondhatni egyetlen játszóterét többszöri nekifutás és hosszan tartó zárolást követően is csak részlegesen sikerült "felújítani", aminek következménye a sebtiben (milliókért) kitalált ponyva árnyékolás. Ez a jelen borzadványa.

Mindezek után a téren még most sincs mosdó, WC, és pelenkázó. A városi játszóterek többségének ez már alaptartozéka. Bukodi többéves huzavonája csak a milliókat emésztette érdemi eredményfelmutatása nélkül. Számára a tizenéves vezetés erre nem volt elég.

A város résztulajdonában álló szennyvíztelepet sikerült a végsőkig kifacsarni és még azután is rákötéseket engedélyezni, hogy az már képtelen volt a feladatát normálisan ellátni. Így nem ritka, hogy a szennyvíz ülepítetlenül, részint feldolgozatlanul megy át a rendszeren és kerül ki tisztítatlanul a nyárfásba. Bűzfelhőbe terítve a környéket.  Ennek a megoldása is az újonnan felesküdő testületre, az új polgármesterre hárul, mert Bukodi tizen-évei erre sem voltak elégségesek.

Ugyancsak ez mondható el Alsópakony gazdasági majorjában élőknek, akik a Fidesz támogatta városvetéstől a hazugságok kívül mást sem kaptak. De Felsőbabád lakói sem jutottak előrébb vele az eltelt évek során.  Most a választások előtt, ahogy rezegni kezdett a léc, ugrott neki valamit összekaparni. Végül ezt is BÉKE követeinek kell majd megoldani és az ott élők közlekedésbiztonságát biztosítani. 

Aztán továbbra is nyitott a probléma a városon átsuhanó nehézgépjárművek kiszorítása tárgyában. Bukodi és jegyzője ez esetben sem talált megoldást. Az, hogy az iskola előtt rendszeresen fékezetlenül átdübörögnek a több tonnás monstrumok, nem rendítették meg a 10 éves városvezetést.

Serény volt viszont a jegyző és a polgármester alkotta kettős a gazdálkodók földjére telepítendő oszlopállítást illetően akkor, amikor a távvezeték nyomvonalát illetően semmi problémát, vagy kivetni valót nem talált abban. Nyomban meg is adták az elvi hozzájárulásukat ahhoz, hogy tönkretegyék az itteni földművesek talaját. 

Ráadásul ezzel az Ócsát terhelő és elszaporodott áramkimaradásokat sem sikerült elhárítani, mert ugyebár ennek semmi köze ahhoz.  Csakhogy Bukodi a város sújtó ellátási problémákkal már nem foglalkozott, az nem érdekelte annyira, mint az Inárcsról átvezetésre kerülő 132 kv-s hálózat támogatása. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhplKy5dVucsVS4aHpI4lEWmzT550ATzUAa3XjRWP6GL1ln-Voqg8sAN74b3B9dx7AZEKFKAGDrXJ_kJVUxd_z3oBdbKVe5na_Ij4wnIFdZrXPdYmAkR4djfCBpwDjwCsTW06CLI06vF5k/w640-h351/%25C3%2593csa2.png
A sárga nyomvonalat a helyi gazdák, az itteniek is elfogadták volna - Bukodi és jegyzője a pirossal jelzett vállalkozó által megadotthoz járult hozzá (- a felek perben állnak)

Szóval a helyi áramkimaradások  ügyintézése és megoldása is az újdonan megválasztott polgármesterre és csapatára marad Bukodi és jegyzője Molnár nyomán. 

Bukodi szerette a képviselő-testület felhatalmazását megszerezni, hogy maga járhasson el bizonyos ügyekben. Így maga szerzett be, (szerezte be) azt a három céges pályázatot, aminek legolcsóbb tagját válassza majd ki a testület. A pályázatokat a maga nevére kérte be, azokat akár úgy keverhette mint a kártyalapokat. Sőt előre le is beszélhette a kínálatot és a többit. Nem zártan és nem egyidejű bontással kerültek elő a vállalkozói ajánlatok. Így akár az is lehetséges, hogy már előre le volt játszva az egész, amihez csak a körítést adta a két magasabb összegű ajánlat. Hogy ez lobbizással, a kartelezéssel, vagy  korrumpálással alakult így, azt csak a mögöttes felek tudhatják. Mindenesetre az egész nem tiszta és nem átlátható, hiszen mindet a polgármester intézte, maga kezelte. A végeredmény, mindig a kézben levő kártyák felmutatása volt, vagyis az, amit a testületnek bemutatott. Ez lehetett volna akár egy sor, vagy éppen négy ász is. 

https://ocsa.hu/userfiles/image/kisvarosi%20program%20_1000%20__%20600%20mm_%20_6_.png
Az ócsai székhelyű cég nem kis pénzért valósított nem túl nagy felületet - másutt is szerepelt a járdafelújítás

A lényeg, hogy a legolcsóbb nyerjen. 

https://ocsa.hu/userfiles/image/kisvarosi%20program%20_1000%20__%20600%20mm_%20_7_.png
Bukodinak bejött a "helyi" vállalkozó, aki pár felszíni munkával, közel 100 milliót kaphatott - hova a pénz mindezért

Hogy ki a beérkezők közül a legolcsóbb, azt a polgármester látta elsőként a beérkezés során. Ennek csak az a furcsája, hogy ezeket a cégeket maga kérte fel, így maga adhatta és határozhatta meg a paramétereket is, ami ugyebár kihatással bír a vállalási árakra. Sőt az is beleférhet egy ilyen pakliba, hogy odaszól a zsugás az osztónak, hogy tegyen bele a következőbe ezt, vagy vegyen ki azt. Szóval nem igazán tiszta vagy legalábbis nem igazán tisztán átlátható az egész. Erre mindenki azt mond, amit akar. 

A Széchenyi utca felújítására is (150) milliók mentek - a haver itt is ott hagyta kézjegyét

Ócsa városában nincsen kerékpárhálózati infrastruktúra, nincsenek épített kerékpárforgalmi létesítmények vagy kijelölt kerékpáros útvonalak. A város nagy részén hiányoznak a kerékpározást támogató megoldások. A kerékpárhasználat aránya magas. Jellemzően a munkába járás, ügyintézés, de a szabadidős célú kerékpározás is jellemző. A kerékpárosok a város utcáit és az átmenő közutakat használják kerékpározásra.  Ezért is örült volna mindenki ha megépül a polgármester által beígért Alsópakony - Ócsa vasútállomás kerékpárút, hiszen az végig haladt volna az Üllői mentén, elősegítve az ott közlekedők biztonságát.  

Ócsa lakossága sok jót remélt ettől, de végül ezzel is becsapták.

Kerékpárútról és a Damjanichról szólt a projekt, de aztán csak a Falu Tamás utcában lett egy felfestett bringa-sáv belőle - még az utcai járda egy részét is más újította fel közel 60 millióért

Aztán évek múltán a PM Kerékpárút 2018/32 számú projekt a Damjanich utca - Falu Tamás utca megvalósítási hellyel jelölten ígért biztonságos kerékpározási lehetőséget. A polgármester azonban már csak "templomtól a vasútállomásig" címen jelentette be egy kerékpársáv létesítésével. Mindezért 151,97 milliós állami támogatást kaptunk.   A polgármester akkor azt nyilatkozta, hogy nem csak az útpálya, a vízelvezetés, a gimi környékén a parkolás és a járda is megújul. 


 Mindezek után a Truck Tor Kft képes volt még 59.114 milliót benyelni a járdafelújítás címén (ez a teljes útfelújítás 151,97 milliós összegét tekintve, annak közel a felét kitevő összeg - egy kis szakaszra) a Falu Tamás utcában. 

Hogy ez mennyire volt a legjobb ajánlat, azt nem tudhatjuk, de a polgármester szerint minden bizonnyal, hiszen ő vitte be a testület elé.

 Bukodi polgármesternek az utóbbi időben már túl sok személyes kapcsolódása van olyan kétes személyekhez, melyek a több milliós forrásokhoz csapódva úgy járnak-kelnek itt, mint az utolsó kortyra kiszáradva szomjazó, jövőbeni hálaadáskor viszonozó sivatagi vándor. 
(B2 TRANS Kft: Bognár Csaba,  Interwatt Kft: Zsiros Róbert - és csak gyűlnek a nevek.)

És, hogy mennyire sikeres volt polgármesterként Bukodi, az talán az bizonyítja a legjobban, hogy az általa elnökölt egyesületet a várostól ingyenes használatba kapott pálya után is sikerült még évi 9-10 milliókkal levennie úgy, hogy a helyieket (egyesületen kívülálló, nem tag itt élőket) kizárja a saját pályájukról.    

Ócsa az a hely, ahol a fideszes polgármester nem engedi saját pályáján gyepre az embereket - azért, mert saját maga a helyi egyesület elnöke is egyben, aki ingyen veszi birtokba azt (- felháborító)

Ellenben sikerült kijutnia a támogatott lánycsapattal helyi közpénzek által Angliába, majd aztán az egészet elfelejteni azzal, hogy a csapat feloszlatásra került.  Bukodi az önkormányzati pályát úgy sajátította ki polgármesteri térnyerésével a saját hasznára, hogy oda a szabadidő eltöltésére vágyókat, az amatőr focikedvelőket, a zöldre vágyó tollaslabdázókat sem engedte be. Bukodi polgármesterként elvette a pályát az itt élőktől.  14 évnyi sunnyogása alatt egyszer sem próbálta meg egyesületével egy saját terület kialakítását, ahol aztán maguk lehetnek. Gyakorlatilag rátelepedett a városra, az itt élőkre és az egészet hátrahagyta az utókornak. A BÉKE önkormányzatiságba bevont, választott tagságának ezt is meg kell majd oldania az elkövetkezendők során.

Ma már nem létezik a női csapat - akkor még jó volt kiutazni velük elnököstől, edzőstül Ócsa város támogatásával

 http://m.cdn.blog.hu/ma/machpeter/image/Itt%20t%C5%B1nik%20el%20a%20p%C3%A9nzed%20felirat.jpg

 

Ugyancsak problémák sorát hagyta örökül Bukodi és társainak bölcsődefejlesztési terve ügye.  Az erőltetett, jogszabályba ütköző építkezés véghezvitele, megvalósítása szintén Bukodi polgármesterségét terheli, de a lakosságot sújtja ugyanúgy, mint minden elhibázott cselekedete. 

 Az óvodabővítéssel már egyszer belső zöld területet veszített az intézmény, aztán a bölcsődeépítéssel ismét, majd a mostani bővítéssel szinte a teljes udvar odalett. Mindez jelentős kártétel azon túl, hogy az elhibázott projekt nem az intézményi ellátásban részesülő gyerekeket szolgálja, hanem éppen azoktól vesz el.  Erre jött még a szűkös környezet adta lehetőségektől való kivitelezői eltérés, majd egyeneságon a per, amibe Bukodi belerángatta a várost. 

Óvoda és bölcsőde komplexus közös telken a legutóbbi bővítést megelőzően - itt még volt/maradt némi zöld a kicsiknek (- később ezt is beépítették Bukodiék)
 A peres eljárás költségeit, a városlakókra hárította ugyanúgy kéretlenül, ahogy az óvoda udvarát is elvette az elhibázottan arrogáns célkitűzéseivel. Ezzel is több kárt okozott, mint ami hasznot hozott volna. Az ügyvédet ez esetben is úgy rendezte, hogy a testület nem is tudott róla. Bukodinak nem ez az első ilyen esete. Korábban is jár már el hasonló mód.  (Majd ezt is tisztázhatja az újonnan összeálló önkormányzat.)

Az óvoda és a bölcsőde bővítése teljesen kitöltötte és elvette a zöld belső teret a gyerekektől - rossz elképzelés, hibás beruházás, kétes kivitelezés

Bukodi mindezt titkolta, és csak a propagandát nyomta. Ezzel a hamis látszatkeltéssel próbálta megnyerni a választást. Azonban ebbe is belebukott. (Szintúgy a Paul Tamás polgármester vezette hivatal tehet ennek is pontot a végére.)

 Kiderült az igazság, lebukott a hazug, de addig is sikerült többeket belerángatnia. Így nem csak a városi főépítész, a jegyző és a fideszes országgyűlési képviselők lettek sárosak, hanem az államtitkár asszonyt is, akit tényleg csak a maguk szennyes által tettek tisztátalanná. 

A Manóvár Bölcsőde bővítésének átadása 2024 márciusában. Középen Bukodi Károly fideszes polgármester és Hornung Ágnes államtitkár
Az elhíresült ócsai Manóvár Bölcsőde bővítésének átadása 2024 márciusában - Szűcsné Judit óvodavez., Bukodi Károly polgármester és Hornung Ágnes államtitkár, majd Pánczél Károly ogy.képv.

És ekkor még nem beszéltünk Ócsa fejletlen, elhanyagolt infrastruktúrájáról. Az itt hagyott színvonal alatti (rossz) közlekedésről, az elmaradt fejlesztések bepótolásáról, a hiányzó és nem létező kerékpárutakról, a megvalósulatlan beruházásokról.  A járdák hiányáról, a buszmegállók összekötéséről és várossá fejlődés megvalósításáról.  

Bukodi volt annyira zsarnok és önző, hogy mindezt kívül, vagy éppen másra hagyja polgármesteri ténykedése során.  Így lépett le minket a körülövező települések sokasága. 

Bukodi károlyságának talán legméltóbb kifejezése az a borlovagi címmel járó elismerés, amit a borívó cimborák a végstádiumban levő polgármesternek átadtak. 

Bukodi borlovagnak még elmegy - legalább valami látszólagos megtisztelés a végére (- Ócsa most józanodik ki)

Koltai és közönsége már ezen is csak nevetni tud. Sajnáljuk, hogy a város polgármester által elismert pedagógusai ezt nem élhették, nem élhetik át.  

Búcsúzzunk erre emlékezvén ettől a gárdától úgy, hogy közben sok sikert kívánjuk az ökrökül kapottak mentén az új összeállítású önkormányzat létrejöttéhez.  

Sok sikert az itt hagyott problémák megoldásához.

*

2024. június 17., hétfő

Volt egy választás - vesztesek és nyertesek ( - csak gratulálni lehet)

 Sorsdöntő választás volt a mostani. Nem csak Bukodi polgármestert, hanem a Fideszt is elutasította helyi választók többsége.

Hiába adtak bele a kormánypártiak mindent és még többet Ócsán a polgármesterhez köthető körök, népesen szólva jól kipicsázták őket.  

Bukodi és csapat leszerepelt - a Fidesznek is annyi Ócsán

Az eddig uralkodó pártpolitikai haszonélvezőket Bukodival az élén többségében elutasították a szavazók. 

Kilenc induló fideszes jelöltből csak kettőt választott az ócsai.  Bukodi polgármester és eddigi alfele Mné Murár Emilia sem kellett senkinek. Alulmaradtak a BÉKE követeivel szemközt.  Bukodit és Mné Murár Emit csak kompenzációs listán tudták visszahelyezni (becsempészni) a testületbe. Bukodi legnagyobb támogatottja, Kardos Zoltán ismét kiesett, és remélhetőleg soha többet nem tér vissza nem tűnik elő Ócsa közéletében. A többekről pedig szó se essék.

 Az eddigi városvezetésnek annyi.

A nagy nyertes Ócsa. Mégpedig azzal, hogy a BÉKE polgármester-jelöltje simán verte buksit, továbbá a jelöltjeinek többsége simán megelőzte a rivális Fidesz indulóit.  Egyedül Valóczki Melinda maradt alul 25 szavazattal a Bukodi adta jelölttel szemben csupán azért, mert adott választókerületben függetlenként induló Keindl Zoltán nem vitt volna el 77 voksot.  Keindl ismeretlenül, de a BÉKE ellen fellépő, gáncsoskodó jelöltként írta be magát Ócsa választási történéseibe. Úgy, mint az, aki a képes volt közbeavatkozásával hozzásegíteni egy olyan jelöltet a bejutáshoz, aki eddig semmit nem mutatott fel a Tiktokon elérhető dolgain kívül. 

Bukodi jelöltje - mit is várhattunk tőle
 Ennél azért messze jobb és többet ér(t) Valóczki Melinda, aki éveken át küzdött kezdő képviselőként. Gudmon (goodychris) Krisztián ehhez képest csak a hülyeséget nyomta. Most Keindl (f)eltűnésével sikerült ismét egy rosszabbat a város nyakába varrni. 

Mindezek ellenére a BÉKE 6 fővel sikerrel szorította vissza a Fidesz Bukodival vezetett csapatát.  Ez a hat ember olyat vert rájuk, hogy ebbe Pánczél is belemerengett.  

A BÉKE csapata - zongorázni lehet(ne) a különbséget
Ócsán annyira megcsömörlöttek a Fidesztől, hogy a függetlenek közül is többen bejutottak.

 Azóta is csak szédeleg és képtelen Ócsán a nyilvánosság elé állni és gratulálni a győzteseknek. (Szűcs Lajos jelleméről, a választások során betöltött szerepéről, munkásságáról szót ne ejtsünk. Tőle ne is várjunk mást, mint azt, amit a férgesétől.) 

Alsónémedin nagy az elutasítottsága a Fidesznek - ott sietett kegyesen gratulálni Pánczél

Pánczél Alsónémedin, Apajon és másutt is gratulált már a győztesnek Ócsát illetően vagy kivár még,. vagy szégyenkezik bejelentkezni az újonnan választott új polgármesternek. 

Öt településből négy nem fideszes, mégis köszönik, jól el vannak - Pánczél mindegyiknek gratulál

A győztes beiktatásig csak ideér Karcsi, elvégre magára is vethet a "haver" Bukodi (és Szűcs) okán.

 *

2024. június 16., vasárnap

Ezért is ellenzik a nagyfeszültségű távvezetékeket - halálos végkifejlett a földeken ( - Bukodiéknak nem számít)

 Mióta egyre másra épültek ki országszerte a nagyfeszültségű távvezetékek, amik nem csak a szükséges energiát hordozzák, hanem a halált is osztják, nagyon más úton kezdtünk gondolkodni.

Ne legyünk madarak

Évtizedek óta írtja a természetet a nagy-, és középfeszültségű hálózat országot keresztül-kasul átszelő hálózata. 

Itt nem csak az értékes madarakról, az így elpusztított sasokról, sólymokról, vagy nagyobb testű madarakról, gólyákról, kócsagokról szólva teszünk említést, hanem arról a hozzáállásról, mely annyira engedékeny, hogy minden gátlás nélkül szabad utat engedjen a távfeszültségnek. Annak az elektromos hálózatnak, amit légvezetékeken zabolátlanul húzhatnak át mások földjén védtelenül.  Védtelenül az ember, az állatvilág, vagyis a természettel szemben.  

Tudom, hogy szükség van energiára és energiaforrásra, hogy az elektromosság századunkban nagyobb szerepet tölt be, mint korábban, azonban az mégis csak megengedhetetlen,  hogy a szolgáltatók amolyan hatalmi előnyt élvezzenek az élettel szemközt, hogy a távvezetékeiket ott és úgy húzhassák keresztül, hogy azzal a természetes létet veszélyeztessék. 

Ráckeve saját halottjának nyílvánította

 Idáig is számos felháborodást okozott az így elpusztult, (elpusztított)  védtelen állat tömkelege, amit a hálózat védetlensége idézett elő.  Persze a szolgáltatót senki nem vonta felelősségre, hiába is van eszmei értéke minden egyes elesett madárnak.  Ez csak arra vonatkozik, aki légfegyverrel lelövi, befogja, vagy más mód pusztítja.  A hálózati szolgáltatót még egyetlen tetemért nem kötelezte fizetésre a hatóság. Ezért nem is foglalkoznak az egésszel és hagyják a természet pusztulását, amit a maguk építette elektromos vezetékezéssel, az oszlopállításokkal okoznak.  

Ismert a tiltakozás Ócsán, amit a Fidesz adta Bukodi polgármestersége alatt történt magasfeszültségű vezetéképítés váltott ki a gazdák köreiben.  

Vojnits és Molnár összejátszott

Ócsa akkori fideszes többségű városvezetése Bukodi polgármester és Molnár Csaba jegyző együttállásának köszönhetően ráerőltette a városra a távvezetéket, aminek semmi keresnivalója nem lenne a várost övező földeken. Az sem meglepő, hogy ehhez Vojnits Csaba Ferenc főépítész előterjesztőként a nevét adta. 

Végül, hogy ebből semmi haszna a városnak, nyilvánvaló, hiszen nem Ócsa betáplálását szolgálja. Az, hogy lett volna és valójában van is egy alternatív útvonal az áramfogadó célállomáshoz, vitathatatlan. Tehát a művelés alatt álló gazdasági területeken a termőföldeken való keresztülhúzás egy aránytalan rossz megoldás, ami egyetlen itt élő, itt dolgozó ember célját nem szolgálta. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwhXJjVy4ZbUSfPrqopD7YuVERY6I7XLW48NwSQGL_Co6VrULxUX5n44k3N5f8duMRagbu2x6Tzo49hUY4DWaBUTofsimen_RMCoE4sMt1lzgBBbCeN_Xu5rFCqyQwkvRoqjvPql8x_ME/s850/PKPH+k%25C3%25B6zl..png
Bukodi kijátszotta, kiszolgálta Ócsát

 

Ezt fejezték ki a petíciót benyújtók, a tiltakozó lakosok és gazdák együttesen akkor, amikor Bukodi polgármester a jegyzővel karöltve és felvértezve szembehelyezkedett a panaszosokkal és nem csak elvi engedélyt, hanem hozzájárulást is adott az észszerűtlenen beruházás vállalkozó általi nyomvonalának. 

Az, hogy most ebbe, vagy másba bukott bele a Fidesz arrogáns autoriter polgármestere, tök mindegy, mert a hozadéka, ebben is itt marad.

 

 

És hogy mennyire igaza volt a tiltakozóknak és mennyire gátlástalan, nemtörődöm aljas mód járt el Ócsa adott városvezetése, azt egy minapi halálos eset igazolja. 

 Az egész pikantériája, hogy mindez egy fideszes önkormányzati képviselővel történt meg, aki abszolút vétlen volt a helyi eseményeket illetően.  A kapcsolódást az ócsai Fidesz engedményezte eljárás, és a földekre telepített hálózati feszültség párosítja. 

Történt mindez Ráckevén,  annak a Pánczél Károly ogy.képviselőnek kedvenc városi környezetében, aki Ócsát is képviselni hivatott a Parlamentben.  Az eset maga egy véletlen munkabaleset, ami kizárólag azért jöhetett létre, mert valaki valamikor engedélyezte a magasfeszültség légvezetékes áthúzását a termők felett.

Az ügy körülményei még nem tisztázottak, de annyi biztos, hogy legalább két ártatlan ember (munkás) életét követelte a szigeteletlen vezetékes átívelés, amit a termőföld felett engedélyezett valaki.  

Számunkra (nekünk) az ember az első - nem akarunk Ócsán hasonlót

Az egyik elhunyt

Bécsi Balázs fideszes önkormányzati képviselő volt az a gazda, akit pénteken munkatársaival együtt megrázott az áram Ráckevén – közölte az RTL Híradó. A város Facebook-oldalán már péntek este hírt adtak haláláról.

A baleset körülményeiről a helyszínen annyit sikerült megtudniuk, hogy a két férfi péntek reggel meggyszedő géppel dolgozott a város szélén lévő gyümölcsösben, mikor a gép, vagy egy ág beakadt a fent futó magasfeszültségű vezetékbe.

A gazda (képviselő) a gép hátulján állt, és a csatorna információi szerint azonnal meghalt. A traktort vezető munkatársát akkor rázta agyon az áram, mikor ki akart szállni a járműből, hogy megnézze, mi történt.

A polgármester azt mondta, nagyon megrendült, ezért nem akart nyilatkozni. Annyit kamerán kívül elmondott, hogy egy a véleményéért kiálló, határozott fiatalembert veszítettek el, és város saját halottjának tekinti.

https://kekvillogo.hu/wp-content/uploads/2024/06/rackeve-meggyes-baleset2-bpk.jpg
Egész Ráckeve gyászolja azt a két családapát, akiket halálos áramütés ért a gyümölcsösben. Két életveszélyben lévő nőért imádkoznak a helyiek - két csodálatos ember és családapa ment el ( - a távvezeték lobbi ezt hozta)

A rendőrség szerint a baleset körülményei még nem tisztázottak, és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást.

Nem tudni, hogy most Bukodi hallván mindezt mennyire megrendült, vagy Molnár nyikhaj Csaba jegyző mennyire veszi szívére, ahogy azt sem, hogy Vojnits Csaba városi főépítészként miként vállal majd felelősséget, de az máris biztos, hogy az ócsai tiltakozóknak igazuk volt.   

Ócsa önkormányzatának hozzájárulása nyomán megjelentek a földeken a hálózatépítők - tönkretéve a gazdálkodók munkáját

A távfeszültség, legyen az magas-, vagy középfeszültséggel terhelt, nem a földekre való. Főleg nem ott, ahol van egy párhuzamos jobb megközelíthetőségű útvonal ami se nem magánterület, se nem munkaterület, se nem egy művelési ágazatban érintett termőföld.   

Ócsán átvágva - Bukodi és hűbéreseinek kártékony városvezetését nem feledhetjük (- magasfeszültség a földeken)

Megengedhetetlen, hogy önkormányzati segédlettel egy magánvállalkozás nyomán a hálózatépítő munkások mások földjét tönkretéve úgy mászkáljanak át a birtokon, hogy annak kártékony nyomát az ebből élők hátán hagyják.  

Sokak szerint a másoknak engedményező városnézést kellett volna a hátrahagyott gödörbe állítani - palimadarak lettünk

Megbocsájthatatlan - ezt sem feledjük
 Molnár Csaba jegyző, Bukodi Károly polgármester, de még Vojnits Csaba sem venné szívesen, ha a kertjén a zöldet kitaposva hagynánk mély nyomot a birtokon.  Miként engedhetik meg ezt maguk által másoknak és engedélyezhetik számukra mindezt akkor, amikor az önkormányzati területen fekvő út menti nyomvonal kijelöléséhez nem járultak hozzá!?!  

A ráckevei eset jól igazolja, hogy a termőföld felett nem lehet elég magas az átvezetés. Továbbá, hogy nem lehet ma már szigeteletlen felsővezetékeket húzgálni lehelyezett póznák, távtartók közt mindenen át.  

Ócsán vagy 90 gazdálkodó életét befolyásolja negatívan és részint teszi tönkre a városvezetés viszonyulása. 

Bukodi és bandája minderre képes volt úgy, hogy a helyiek, a termelésben, a gazdálkodásban érdekeltek figyelmét, a természetvédelmet nagy ívben semmibe vette. 

Ócsa Város Önkormányzat Polqármesteri Hivatal (2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2.) 2020.09.03.-án kelt 11/7246-8/2020 iktatószámú (előzetes) szakhatósági állásfoglalás rendelkező része alapján: ... HÉSZ előírásai betartásának feltételével megadom.    Bukodi nyomán az elvi engedélyt a képviselő-testület megkerülésével a jegyző adta ki. (Bírtok-védelem helyett.)

Nem csak a galambok, a rétisasok, a gémek, vagy más állatokért hullanak a könnyeink ilyenkor. Az embertelenség az, ami mindezt előidézi. Az, ami kiszolgáltatja a másikat annak, aminek nem kéne. 

A termőföldeken az oszlopállítással olyan mély sebeket okoztak, mely műholdról is látható - tönkretették
Ráckeve példája remélem rádöbbenti Pánczél Karcsit, Bukodit és Molnárt is, hogy mit tett és engedett meg valójában a népe ellenében fideszesként, emberként vagy a nép álságos képviselőjeként. 

Ez az írás erről szól és erre született.  (Mert nekik Ócsa az életük, míg ezeknek csak a politikai, jövőbeni megélhetés számít, a város az itt élő pedig szart sem ér. Ne legyünk már madarak.)

Az elhunytaknak, hozzátartozóinak őszinte sajnálatára és megértő részvétnyilvánításunk jeléül. 

*