2023. május 20., szombat

Egykor volt komcsik, elvtársi szocikból, karhatalmistákból lett szövetség - gyűlölködő polgárőri megosztások

 Szinte napjában feldobja a mocskos Facebook a szintúgy meghasonló polgárőrséghez tartozó alantas vezetőjének megosztásait, amiben rendre valami piszkos mocskolódás tör elé.

Mindehhez persze tudni kell, hogy a Gyurcsánnyal közös napon született helyi alantasság egykori szocialista jó elvtársként ma a vele született gyurcsányizmusként aposztrofálható ellenzékiként olyan fideszes kormánypárti támogatásokat és jutalmazásokat fogadott be és el, amiket valójában meg sem érdemelt volna az örökös felbujtó ellenségeskedésével, de a köpönyegforgató viseletet nagyon jól használja. 

 

Most nem arról van szó, hogy a polgárőrség az egykori munkásőrség feloszlatása nyomán egyfajta kompenzálásként jött létre az onnan kiebrudalt tagok, valamint sértett elvtársak azon csoportjából, akik ma is a vezetőség jelentős részében fellelhetők. Nem feledhető, hogy az Országos Polgárőr Szövetség elnöke egy volt karhatalmista, egykori hithű kommunista elvtárs, aki büszkén viselte a diktatúra elnyomó hatalmának "Kiváló Karhatalmi Szolgálatért" jelvényét a mellkasán.  Vagyis ez a pali ugyanolyan karhatalmista, (sokak szerint ávós- pufajkás), ÁVH-s, mint ahogy Horn Gyula is volt.

Sólyom László aggályosnak tartotta, Horn Gyula kitüntetését 75. születésnapja alkalmából. Ezt Gyurcsány Ferenc terjesztette elő „külügyminiszterként és a miniszterelnökként az ország érdekében végzett tevékenységéért”. Sólyom alkotmányértelmezést kért az Alkotmánybíróságtól, majd annak állásfoglalására hivatkozva megtagadta a kitüntetés átadását a volt miniszterelnöknek
 

http://signum-laudis.hu/img/gallery/57e66bc1b22e1.jpg
Nem meglepő, hogy a számos szocialista érdemérem mellett a "Kiváló Karhatalmi Szolgálatért" jelvény is ott díszeleg az átvedlett polárőr mellén   

Mindez jól leképezi, hogy miként zajlott le a rendszerváltásként nyilvántartott "gengszterváltás" és az egykori elvtársi múlt, a kommunista hatalomátmentés folyamata. A kommunista diktatúrát kiszolgáló Horn Gyula az egyesült Európa megbecsült alakja lett, leszámítva kommunista pufajkás és elnyomó karhatalmista múltját, más pedig országos rendőrfőkapitányig vihette és Belügyminisztérium alkalmazásában dolgozhatott.  

Ilyen háttérrel, és múlttal nem is csodálkozhatunk azon, hogy az Országos Polgárőr Szövetségbe milyen múlttal bíró emberek tagozódnak és kerülnek, tartanak vezető tisztségviselői pozícióba.   


 Ez már nem az a bizonyos önkéntes és díjmentes szolgáltatás, amit a polgárőr "gyalogos"  önkéntesei végeznek. Itt ezeket megtisztelik és tiszteletdíjban részesítik, mindazon egyéb elismerés és juttatások mellett, amit hivatalosan soha sehol nem publikálnak, csak az adóbevallások nyomán derül ki, hogy valójában mennyit is fordítanak magukra.  Szóval mondhatni jól el vannak ezzel maguk közt.

Nem véletlen, hogy a helyben ismert embere a szövetségnek nem helyezkedik el és nem vállal munkát úgy, mint a családja. A polgárőrség elnökségi tagja így se nem munkavállaló, se nem munkás.

Fő tevékenysége a napi közösségi posztolgatás, a rendszerellenes uszítgatás, az ellenzéki mocskolódás és a polgárőrségben végzendő  egyéb járulékos tevékenység, amit a szövetségi tagvezetés igényel. 

A Facebookon igen aktív árokásást folytató polgárőrünk rendszeresen és visszatérőn foglalkozik a kormánypárthoz köthető, vagy azzal szimpatizáló személyekkel, nem csak közszereplést vállaló politikusokkal.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_gAUO11Kgw8-5kkKHH5KOoR-0JzNph2Z927PEcWiSp-LsRUELEhauJhvUlXz8bFoAqQ2qo_HOjaqE-D-Iv5VRml4wl_pEqd7NXohtIdJ7SbDT_nblJSpOjOes8UMuLLpxyO2uZsVgDN8/s862/B.+kerszt%25C3%25A9ny.png

Így  a polgárőség embere fideszribancozónak kiáltott ki egy vele nem szimpatizálót, de rendszeresen szexuális identitása kapcsán figurázza, gyalázza a Szájer Józsefet. Ugyancsak szexuális tevékenysége folytán, de más előjellel mocskolódik Borkai Zsolttal kapcsolatosan.  

 És mindezt példázva sorolhatnánk sokáig,, hiszen ez már évek óta zajlik. Boros Tibor nem csak polgárőrként, hanem magánemberként sem igazán látszik tisztelni a törvényeket. Veszett már személyiségi jogi pert mert sértőn és valótlan állításokat közzétéve nyilatkozott, terjesztett hamis információkat a Facebookon. Ezek után sem állt le, és Nagy Bandó András humorista-előadóművészről írt személyiségét sértő valótlan tényállítást, aminek folytán majdnem per tárgyává lett a dolog. Az idősödő híres ember méltóságán és jóindulatán múlt csupán, hogy nem lett bírósági eljárás alá vonva a mocskolódó polgárőrvezető. Mindez persze nem rengette meg az OPSZ vezetőségét és az ott betöltött tisztségét, ahogy a megyei szervezetében sem ebrudálták ki Tibort, mert ez számukra egyáltalán nem frusztráló, nem kínos. A polgárőrség már csak ilyen. Ahogy mondják: amilyen az alapozás, olyan a felépítmény.  Márpedig egy volt kommunistákból, karhatalmista múlttal alapított, létrehozott szervezet, mint egyfajta szövetség számára mindez nem kínos, hanem mondhatni egyfajta hitvallás. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3ciT4YK7JaVKTrLbG7900wCs5-nLN6CtLsOAyNIKf3wHIfqQ7qScx2sDaxWkN_jq0_Yk29DEhcpLho7aT0msotjbdww6hz5o4Fl0U8nXJ2_i5lwo6K2JZ0BUpXmlE-tB8GXyr2uwdlV8/s850/B.+bocsi.png

  A túlélés, a fennmaradás és a finanszírozás érdekében képesek a kormánnyal, a választott politikai hatalommal együttműködni akkor is, ha ők ezzel akár szervezetileg, akár a maguk egyéni módján nem értenek egyet, vagy éppenséggel a közösségi oldalakon köpködve-kritizálva tesznek be a választóknak, de a manézs, vagyis a porondon maradás a túlélés érdekében ez is ellaposodik, és úgymond belefér a demokráciaértelmezésükbe. Persze nincs ez így akkor, ha őket éri kritika.

Lássuk be Horn Gyula esetében is amikor közteret neveznek el a törvényi szabályozást kijátszva illetve annak ellenében, ahogy Göncz Árpádról is képes volt egy városközponti megállót átírni, akkor mit várhatunk el attól a hasonló gyökerekből fakadó Túróstól és csapatától, akiknek tagsága sem különb ettől a hozzáállástól. 

 Ma éppen ezzel a mentalitással és ideológiával támadja a helyi polgárőre szövetségnek azt a köztársasági elnököt, aki különb annál a patkány csúfnevet viselő árulótól, akit SZDSZ-s társult szövetséges tagként fogadott be az egykori kommunista elvtársiasság.  A mai köztársasági elnök asszony különb mindegyikőjüknél, és nem csak emberi mivoltában, tartásában, hanem műveltségében, modorában, megjelenésében és összességében.  Ezt támadja, kritizálja egy alantas senkiházi, aki úgy árulja ki a lelkét, és emberi mivoltát, mint az útszélén szemetet maga után hagyó prostituált.  Ő is csupán a nála hagyott alamizsnáért szolgáltatja ki magát és áll ki napjában az út széli koszba, ahogy a szövetség polgárőre a Facebook közösségi oldalára a maga mocskosságával. 

Ennek vagyunk tanúi és ahogy az út széli kurváknak is vannak vevő hívei, úgy ennek is vannak igénybe vevő lelkesedői. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése