2021. július 13., kedd

Hogy nem szakad le a pofájáról a bőr - amikor Ócsa Pató Pálja feltatálja a spanyol viaszt ( - hol strand állott)

Ma is van képe Ócsa léhűtő polgármesterének több évnyi semmittevés után úgy előállnia, mint annak az orálisan szűznek tűnő kislánynak akit első bálozóként pironkodva szólítja meg a rá szemet-vető párja.

 

Bukodi polgármester valahogy ezt a látszólagos szűziességet húzta elő a tarsolyából, amikor ebben a tikkasztó hőségben város volt strandjának újrahasznosításával próbálja megetetni a helybélieket.

Károly úgy tesz, mint az álmából feleszmélt esetlen, aki a homlokához kap és kiötli, hogy a régi strand évek óta elhanyagolt, lepusztult területét, amit egyrészt évekig hagyott parlagon, másrészt haveri vállalkozóknak adta oda ingyenes használatra, mondván, hogy ők majd cserébe renden tartják azt.  

Hát persze, hogy ez is csak a tőle megszokott porhintés volt, amivel igyekezett kimagyarázni az egymás közti elkötelezettséget, ahogy az egyszer már lelepleződött az iskolai tornacsarnok és az egykori tornatanár, a gimnáziumi alapítványi elnök esetében. Aztán ennek is meg lett a következménye, ami a baráti sörfocistákon kívül a közösségi használatot is károsan érintette.

A strand haveri bérbeadásának  is valahogy ez lett a következménye.  Az éveken át kiadott terület ugyanúgy elhanyagolttá vált, mintha az önkormányzat azt ki sem adta volna, vagy az ismert vállalkozók abból hasznot sem húztak volna, akár a méhészettel, akár mással. 

Az egykori strand ezzel együtt a pusztulaté lett, ahogy azt a polgármesteri politika, a személyes érdek, vagy a hanyagság hozta tőle.  

Hiába a sarokházi színjáték, Ballo Benővel a kitisztítást illetően,  az maradt olyan elburjánzott, amilyen az elmúlt évek hanyag gazdálkodása során lett.


Aztán most az újabb előadás szerint a polgármester egy szabadidőparkot álmodott, amihez sem elképzelése, sem eszköze, de még csak terve sincs.  Mégis megbíztak egy vállalkozót némi közpénzért cserébe, hogy arról vessen papírra valamiféle elképzelést a polgármesteri álomhoz igazodva. 

A mese jelen fejezete szerint a polgármester ezzel az általa elhanyagolt területtel, mint a jövő nagy elképzelésével kezdett hírveréses kampányba.   Beindította a képviselőit, hogy buzdítsák fel a lakosokat, hogy ezzel a saját malmára hajtsák a vizet.  


A közösségi oldalon azonnal rácsaptak az ott élők és beindultak kommentelők.  Erre a polgármester az érdeklődést kihasználva, máris kaszát, kapát, ásót kiáltott és amolyan kommunista műszakhoz illő mód ingyen munkára hívta a kommunális adójával terhelt kedvelőit, hogy azt az elhanyagolt önkormányzati területet, amiből már többen is hasznot húztak maguknak, most ezek a felbuzdított emberek tegyék rendbe neki.  Csak úgy szolidaritásból, Bukodi hazug hívószavára.

Bukodi az elmúlt években Ócsa polgármestereként igen kikupálódott és mára olyan politikai szélhámossá vált, mint hasonszőrű társai.  A város fideszes embere semmivel nem jobb és különb más, vagy az ismert helyi polgárőr, a megyei szövetség elnökségi tagja által agyon gyalázott kormánypárti politikusnál. 

Ócsa polgármestere az általa elnökölt helyi sportegyletet közel 20 milliós éves keretből dirigálja. Ehhez a lakossági költségvetésből 7 milliót adnak.  

Ugyanakkor ez a polgármester az Oxyfa ültetvényekre 20-40 millió közötti összeget szórt el, akkor, amikor a strand területe éppen nem számított.

Ugyancsak ő volt az, aki ez idő alatt a TSZ-Irodára 27 milliót, majd az elbontására 10-12 milliót költött.

A Lakatos-ház milliós eldózerolása ehhez képest semmiségnek számítana, ha nem maradt volna utána az a folt, ami az (öreg-) Ó-falu azon részét károsította.

De volt pénze pereskedésre, az általuk engedélyezett MÁV parkolóberuházás által kitermelt hulladékok környezetkárosításának eltüntetésére, ami szintúgy milliókba fájt az itt élőknek. 

Csak éppen a strand területére, nem jut a költségvetésből. Ahogy szomorúan megszokottá vált az évek során Bukoditól, éppen a lakossági célokra nem jut forrás. 

Így nem épült ki a járda a Bajcsy Zsilinszky, illetve a Széchenyi vagy éppen az általa beígért Damjanich utca milliókért "felújított" részén.    

De mondhatnánk azt is, hogy ezért nincs kerékpárút és ezért nem normális a helyzet Ócsán. Ezért, és azért, mert a polgármester pofátlanul csal, hazudik és költekezik, miközben a város a volt strandjával együtt pusztul. 

És ne lássunk csodát, Bukodinak van képe kiállni koldust játszani és az embereket köznépi kubikolásra (közmunkára) fogni, hogy neki több költeni valója maradjon.  

Nem tesz mást, csak a mézesmadzagot lógatja be, mint horgász a csalit és vár a kapásra. Ma erre tett felhívást akkor, amikor videóüzenetet tett közzé magáról és az egykoron volt lepusztított strand területéről. 

Hát, gyerünk, ahogy szólt: vasvillát, ásót, kapát, gereblyét fel; - és tegyük rendbe.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése