2020. január 7., kedd

Egységesítették az önkormányzat ügyvezetőinek bérét, valaki mégis jobban járt kettejük közül - közéleti deficit

Tavalyi döntés alapján idén január elsejétől egységesítették az önkormányzatának két gazdasági szervezetének, az  Ócsa Városüzemeltetési Nonprofit Kft, és a Egressy Gábor Nonprofit Kft ügyvezetőjének bérét.


https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTB1p1XJGvm3APd8o4dsVLosszkAjOIU5b7PESQzlSoBud0URtM&s
Így 2020. január 1. napjától Paksi Zita, mint az Egressy Gábor Kulturális Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetőjének munkabérét a korábbi 475.000,- Ft-ról, ami tartalmazta az önkormányzat lapjának az Ócsai Kisbírónak a szerkesztői lektori teendőit is, most ezen feladatellátás  kiszervezése mellett 441.600 Ft/hó munkabért határoztak meg a képviselők jóvoltából. Ugyanakkor a nevezett önkormányzati újság összeállításával járó szerkesztési feladatokért Paksi Zita egyéni vállalkozóként 186.000,- Ft-t számlázhat az önkormányzatnak vállalkozási díjként.  

Ugyanakkor az Egressy Gábor Szabadidőközpont ügyvezetőjeként havi 50.000 Ft üzemanyag költségtérítést is kap mellé. 

A másik önkormányzati gazdálkodó szervezet, az Ócsa Városüzemeltetési Nonprofit Kft ügyvezetője dr.Buzáné Icsó Zsuzsanna idén januártól szintén 441.600 Ft/hó munkabért vehet fel az önkormányzat határozata alapján.  Az önkormányzati városüzemeltetés vezetőjeként továbbá havi 25.000 Ft üzemanyag költségtérítés is megilleti. 

Így a két ügyvezető fizetsége látszólagosan azonos szinten került meghatározásra, tekintet nélkül a mögöttes munkavégzés és feladatellátási kötelezettség különbözősége ellenére.

Egyes vélekedések szerint a városüzemeltetési feladatok biztosítása, ellátása összetettebb és nagyon felelősséggel járó dolog, mint a szórakoztató cirkuszi mutatványoshoz hasonlatos szabadidős művelődésházi munka.  



Sőt szájhagyomány alapján elterjedt vélekedés szerint az Egressyt bizonyos értelemeben művelődési házzá alakító ügyvezetőt idekerülésétől fogva mindig is nyomta a városvezető, míg a városüzemeltetésnél munkálkodó szintén felelős beosztású vezetőt csupán csak elnyomni látszik.  

http://eden.itthon.hu/site/upload/2015/09/ocsa_tourinform.jpgLegalábbis a nép hangja szerint, de ha az önkormányzat által megszabott fizetség tekintetében hasonlítjuk össze a két ügyvezető díjazásban mért megbecsülését, akkor az szabadidős ügyvezető mindig is jobban dotáltnak látszott. Nem beszélve arról az utóbbi időben felduzzasztott munkatársi létszámról, amit a városüzemeltetés nélkülözni kénytelen. Elvégre a városvezető még abban is partner volt, hogy a Tourinform-irodát felszámolja és a volt alkalmazottat átadja a Szabadidőközpont vezetésének.

http://www.orszagkozepe.net/images/sampledata/design/iroda03.jpg

Nem is feltétlen az átkonvertált alkalmazás, hanem a helyi turizmusfejlesztés elsorvasztása a kiugróan negatív ebben a túlárazott közegben.  

Mert míg az ügyvezetők bére az elmúlt  10 évben folyamatosan fejlődött, addig a turistaforgalom inkább elmaradni látszik.  Az ócsai Szabadidőközpont nem vette át azokat feladatokat, amiket a korábbi Tourinform-iroda ellátott. 

Mindez  elsősorban nem is az ócsai műv-ház hibája, hanem a Bukodi-Horváth alkotta városvezetés deficitje. 

*

3 megjegyzés:

  1. Nem tudom milyen nép beszél ilyeneket. De a többség igenis díjazza Zita munkáját. Míg a másik munkája hagy kivetnivalót. Tehát megint felesleges a xar keverés "tisztel" László Zoltán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hagyni kéne az egészet, mert a mostani is van olyan, mint a korábbi ágyasok. Valaki befekszik, különben nem lenne benne a csuporban.

      Törlés
  2. Ne háborgasd ht-t, hagyd nyugodtan döglődni.

    Cserélni kellene a pókharapó nyitott személyiséget, mert könnyen felsértheti a korcs gyíkját. A másik ügyvezetőt becsüljétek meg, mert dolgozik, és még erkölcsileg is rendben van.

    VálaszTörlés