2020. január 10., péntek

Már a kormányablakokban is igényelhető az erkölcsi bizonyítvány - Ócsán is működik

A kormányablakokban is intézhető az erkölcsi bizonyítvány igénylése: így már nem szükséges a papír alapú formanyomtatvány kitöltése és postai feladása, a kormányablak ügyintézőknél szóban terjeszthető elő a kérelem – írja a kormányhivatal.hu.

 https://20.kerulet.ittlakunk.hu/files/ittlakunk/styles/img-style-457/public/upload/article/7/erkolcsi_bizonyitvany1.jpg?itok=MsOE4RoT

Új szolgáltatással bővült az integrált ügyfélszolgálatokon intézhető ügyek köre: 2020. január 1-jétől a kormányablakokban elérhető online ügyintézői felület – a hazai és uniós forrásokból fejlesztett Erkölcsi bizonyítvány Applikáció (EAP) – segítségével bármelyik kormányablakban igényelhető a hatósági erkölcsi bizonyítvány. Ehhez nem szükséges a postán megvásárolható űrlapot kitölteni, az ügyfél azonosításáról és a kérelem rögzítéséről az ügyintéző gondoskodik.

Az azonosítás a személyi szám, illetve a természetes személyazonosító adatok alapján történik. Az ügyintéző által kinyomtatott és az ügyfél által aláírt igénylőlap alapján a kérelmet elektronikus úton – közvetlenül a szakrendszerbe – nyújtják be. Az elkészült erkölcsi bizonyítványt az igénylő által megjelölt címre postán küldi meg a nyilvántartó hatóság – áll a közleményben.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése