2024. szeptember 22., vasárnap

Hangulatváltás - remény

 Úgy tűnik Bukodi kisvárosi hangulatának vége. 

Ez nem csak a polgármesterváltásra értett városi kommunikációban, hanem a távozó polgármester hírcsatornáin is érezhető.

Bukodi által kezelt közösségi oldal megszűnt elérhetővé válni, ami arra utal, hogy a választásokon elbukott polgármester csomagol és kapuzárásra készül. 

Ócsa - kisvárosi hangulat nevezetű Facebook oldalt  a város "hivatalos" közösségi csatornájaként tartotta nyilván a bejegyző. Ezt számolta fel most akkor, amikor ezt elérhetetlenné tette.

Így már csak a neve alatt futtatott polgármester címszóval jegyzett közösségi profilján ad némi hírt. 

A hangulatváltás abban is érezhető, hogy Ócsa más közösségi profilján - egymástól függetlenül - egyre másra szólítják meg az újonnan választott polgármestert, Paul Tamást és tesznek fel neki kérdéseket, tárnak fel aktuális problémákat és várnak választ, megoldást.

Már nem Bukodi siratása, nem a bukott polgármester sajnálata tölti ki az adott közösségi oldalak jó részét, és már (talán) nem akarják lelövetni a törvényesen & szabadon (demokratikusan) választott új polgármestert. Sőt az árulót kiáltozó is belenyugodva a többségi akarat döntésébe, elnémulni látszik.  

Mindebből az jön le, hogy Ócsa népe már nem foglalkozik Bukodi kínlódásával, és elengedte a 14 éve regnáló, de megoldással nem szolgáló, jelenleg még hivatalban levő polgármestert. 

Így van ez a sorozatos áramkimaradásokkal, aminek háttérvizsgálatával, kivizsgálásával és az feltártak tájékoztatásával, netán a megoldástervezettel adós maradt.

Ugyancsak visszatérő probléma a rendezetlen utcák, a helyi közutak állapota, a járdázatlanság, a Széchenyi felújítását követő garanciális javítások silánysága, a beomló árkolások és vízelvezetés kiépítése, amiért nagyon sok pénzt fizetett a város. 

Újfent előkerült az iskola előtti útszakaszon zavartalanul áthaladó nehézgépjárművekkel kapcsolatos forgalomkorlátozás igénye, a tanulók biztonsága, hiszen számos szülő nem érzi megnyugtatónak az általános iskola előtti útszakaszon zajló forgalom sűrűségét, nagyságát.  Mindezzel, mint egyfajta elvárással jönnek elő a közösségi profilokon az itt élők.

Aztán a helyi állattartás és a kóbor állatok is borzolják a városlakók kedélyét, amiben szintén az új polgármester, Paul Tamás segítségét kérik/várják.

Igaz, az új városvezetés még nem állhatott munkába, de az egyéni-, lakossági bejegyzésekből levonható, hogy erre jelentős az igény.

Bukodi polgármestersége utolsó heteiben láthatóan nem kíván az elmaradt dolgaival foglalkozni és nem érdekli a lakossági panaszok sora sem.  Az eltüntetett közösségi oldala és a meghagyott polgármesteri profilja már láthatóan nem a városlakók érdekeit szolgálja. 

Hosszú és nehéz a választások óta eltelt és a beiktatásik hagyott idő. Ez legalább annyira káros és kártékony a városra tekintve, mint amilyen a Fidesz adta polgármesteri ténykedés volt.  

A város életét borzoló problémák tagadhatatlanul adottak és megoldatlanok.  Az itt élők jól tudják, hogy a régi polgármestertől ennek megoldása az elmúlt 14 év ismertében és a hátralevő szolgálati idejében sem várható el.  Ezért is fordulnak reménykeltően az új városvezető felé.

És lássunk csodát, mert Paul Tamás jelen van, ott van a közösségben, ahol a megkeresések megfogalmazódnak és válaszol.  De nem lekezelően, nem hányavetin, hanem előrevetítően, a felvetéssel foglalkozva. 

Bukodi egyetlen egy ilyen közösségi fórumon nem szerepelt, azokon nem vett részt, így nem élt együtt a városlakókkal és nem is foglalkozott az itteni/ottani felvetésekkel. 

Sőt, Bukodi még a városinak nevezett közösségi oldaláról is kitiltotta azokat a problémafelvetőket, akik számára kellemetlen kérdéseket tettek fel. Így volt és van ez a nevével közszereplőként jegyzett polgármesteri felületen is, amit így szintén csak korlátozottan lehet elérni.   Mintha azt is csupán a saját törzsközönségének, a neki lájkolóknak tartaná, tartotta volna fenn. 

Bukodi itt jelent meg, szólalt fel az utóbbi időben, akkor, amikor önmagát próbálta dicsőíteni, de itt jelenítette meg a családi eseményeit, a jegyzővel és a vele dolgozó feleségével közös élményeit is. 

Mindez egy olyan vegyes és nem igazán a városhoz köthető polgármesteri képet alkotott (főleg magáról) az oldalt kezelő, ami felér egy bulvár propagandával. 

Az utóbbi napok történései és a közösségi oldalakon megjelenő felvetések azt mutatják, hogy Ócsa eddigi letargikus hangulata változóban van.  Egyre többen vágynak az új polgári vezetésre, Paul Tamás és a mögöttes képviselők eskütételére, a beiktatásra. 

Ócsa várja a változást. A hangulat átalakulóban, Az emberek reménnyel telten várakozó álláspontot képviselnek, másrészt inkább felszabadultan egyre bátrabban nyílnak meg, vállalják fel önmagukat az eddig elhallgatott kilátástalan problémákat tárnak fel a közösségi oldalakon. Ez egyben reményt, másrészt kihívást jelent. 

A hangulat változóban, a közösségi hozzáállás átalakulóban.

*

Nincsenek megjegyzések: