2024. szeptember 28., szombat

„Azt gondolom, hogy ezt most már látnia kell mindenkinek” - Bukodi polgármester és Molnár jegyző összeállása

 Bukodi szerint is szükség van a nyilvánosságra. Legalábbis ezt állítja akkor, amikor személyét éri vélt, vagy valós sérelem. Ennek eldöntését az emberek józansága, netán az ítélőszék fogja tisztázni. 

Azonban Bukodi korábban soha nem volt ennyire nyitott a média felé. Polgármestersége során előkerült viselt dolgai után érdeklődő sajtót, legyen az bár mely oldalon álló, mindig elutasította, attól elmenekült.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxJRw-MdSVmvtUmDb75nx_Hb326X430n0wkpjybRibbw2unEhQ1KCnkdecveVjzUWAApJtCIH0YsLZgQJo83Bu6dV_myHVGHQdWIMhi-_YO04mo4QZbyBHb0S9dmfZ406Ya3UirQ6xgak/s1600/%25C3%2593csai.png

Aztán amikor úgy hozta, akkor inkább befizette magát Ócsát a Fideszhez köthető Kortye Vilmos magántársasága által ismert Williams tévéhez, hogy csak a pozitívumok kerüljenek bemutatásra. 

Mostanság azonban már jó az RTL is, ami arra következtet, hogy Bukodi fideszessége megkopott a választási eredmények ismeretében és csalódottságában rászorultságot érez, vagy a taktikát vált és a kormánypártiságát hátrahagyva igyekszik kimenekülni szorult helyzetéből.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi734sb0Tg-Zdsbt-Vb5PmUDs1xnp5kaUaIdhnJP4gcGr73TGKrlbkKFdECPtApXNmCUNWAI0Eb0MrsvH3LUbN_M-AemUdfL-Aqtvl-JekR2rzknh1J_acNIeIoFXQike5jGPZKPZQB6satlxajJ_b8zb00-K1x9X3d4DHuSw6s8LmlTC906AIMk-AhwlQ/s777/Bk%20jelenlegi.png

 „Azt gondolom, hogy ezt most már látnia kell mindenkinek” - kiáltotta ország-világgá Bukodi.

Akkor lássuk hát, magunk azt, amit látni kell.

Ócsa polgármestereként Bukodi Károly még utoljára összehívta az önkormányzati testületet. Számos napirendi pont közt bevitt az ülésre egy jegyzői előterjesztést, amit Molnár Csaba készített a számára jelentőséggel bíró polgármesternek szánt jutalmazások és egyéb adományozások sorával. 

Ebben milliós nagyságrendű közpénzek kivételét, átutalást próbálta elérni, ami Bukodi számára hozott volna jelentősebb összegű megnyugvást.  

Bukodi és Molnár ezt szerette volna elérni még utoljára.  Aztán a polgármester tisztsége a hó utolsó napjával megszűnik, Molnár jegyző pedig angolosan lelép, hátrahagyva azt a romhalmazt, amit kettejük munkájával összehoztak.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEcQ_Hc3y9Hr15PNCkTc4b5UUEJOUfd2lYqmxXZo4-G9Su_JOYu4kxvYw_GR9BktKZR4Oc-wjGftRydM4fHWBguWfS01xbKQoA54fijvad1TZ5xGK0-nz3ygZQ-3bZSzar7zQSayHhyphenhyphenV-RBdWb2X3XAMISQqfrYuws2S9GB8V0OS76Npf3SoLRbXh9We0/w640-h420/Buksi%20lel%C3%A1t.png

Teszik és tették mindezt az mellet, hogy Bukodi eljátssza a sértődött felet, felhangolva a közvéleményt és mindenkit, akit csak tud a háttrében. 

A hivatal dolgozóit elrettentéssel próbálja rávenni, a távozásra, másoknak pedig pénzt ígér a közös megegyezéssel való távozás esetén, amiben a jegyző és irodavezető felesége is rendesen kiveszi a részét.  

Mindez a háttérben, a nyilvánosság kizárásával zajlottak, egészen addig, míg a helyi egyesület,a BÉKE választásokon polgármesterséget nyert tagja a pár nap múlva hivatalba lépő polgármester érdeklődve a történések után, kérdéseket nem tett fel.

A történések odáig fajultak, hogy Molnár Csaba hivatalban levő városi jegyzőként megtagadta azoknak a közérdekű adatoknak a kiadását, amit a jövőbeli polgármestert kért. Tette mindezt a vonatkozó törvényi előírásokkal szemben, fedezve Bukodi még polgármesterként ténykedő személyét, viseltes dolgait. 

Molnár cimborálva Bukodival volt szembehelyezkedni a törvényességgel, a választói akarattal és jogkörével.  

Azt gondolom, hogy ezt most már látnia kell mindenkinek!

A minap odáig fajultak dolgok, hogy a helyi "kisebbségi" Nemzetiségi Önkormányzat elnöke az utcán egy telefonos videófelvételen hevülten rontott neki az ócsaiak Facebookos közösségének, amolyan számonkérés gyanánt.    Mindez elég felkavaró volt, mert látható mód, és az előadásból kitűnve is az hangzott el, hogy most jött ki az önkormányzattól ahol úgymond rendezték (lezárták) hivatali ügyeiket. 

Ebből az is kiderült, hogy a "kisebbségi elnök" valamiféle ígéretet tett korábban, hogy nem indul a polgármesteri székért, ami egyfajta egyességnek, vagy paktumnak cseng, de ez legyen a sajátja, a csalódáson túl, ami fakadhat abból is, hogy netán megvezették. 


Az is elhangzott, hogy Bukodi állítólag mindenkit csak pénzelt. Aztán megkérdezi mik vagytok Ti... ?

Hova lett az a sok ember, akit tíz éven keresztül csak támogatott Bukodi Károly

És 10 percen keresztül mondja.

Mindezek (közreadott kinyilvánítás) mögött a városvezetéssel folytatott kommunikáció állt, aminek után került zaklatott állapotban a világhálóra tett számonkérő bejátszás. Ebben nem csak a közösségi oldalakon látható egyéni bejegyzések kerültek kritizálásra, hanem személyeskedő formában a közzétevők is szóba kerültek, mondván kik vagytok ti? Meg hogy azt hiszitek, hogy politikusok vagytok? Meg hanyagolják a közösségi oldalt, az "ócsaiak egymásért"- megosztásokat.  Az egész elég indulatos és zavaros volt, de az látszott, hogy a Nemzetiségi Önkormányzat elnökét valaki(k) odabent indulatba hozták, felheccelték, idegessé tették, amit aztán az utcán a közreadottakkal vezetett le.

A vita és a hozzászólások csetepatéja azóta is zajlik.    (Zajlott, mert aztán az egészet törölték. Pedig volt egy-két igazán jó észrevétel, meg reagálás. Sokan meg igyekeztek tanúbizonyságot tenni, meg elkötelezettségüket kifejezni. Szóval egy jó kis hatás-/háttértanulmány rajzolódott ki ebből.)

Ezen hangulatkeltésen túl azonban van egy mélyebb igazság. Az, ami már végképpen nem fér bele a normalitásba.  Az, amivel a Facebookon, a csoportokban és a sajtóban sem foglalkoznak.

Az ami fentebb sem hangzott el, de legalább akkora felindultságot kéne, hogy kiváltson, mint a megindult bejelentkezésben látható, hallható volt. 

Ez pedig nem más, mint a Városházán, a Polgármesteri Hivatalban zajló sumákság, az, ami Ócsa további létére hat.  

Ez pedig nem más, mint Bukodi polgármester utolsó napjainak ténykedése, és vele egy húron pendülő jegyző viselkedése. 

Az, hogy információkat, hivatalos, közérdekű adatokat igyekezek eltitkolni és nem átadni, miközben az átadás-átvételre készülve másokkal már elszámolni látszanak. Egyesekkel elszámolni, másokkal leszámolni. 

 Bukodi és Molnár összejátszik Ócsa ellenében. Molnár máris menekülőre fogta, mert elsejével lelép, csapot papot hátrahagyva. Erre kell felhívni a lakosság, a nyilvánosság, akár a sajtó figyelmét. Erről kell és kellene beszélni, nem pedig az ócsaiak egymásért ellen szítani. 

Igen, ennek kell a nyilvánosság. "Ezt ezt most már látnia kell mindenkinek"

*

Nincsenek megjegyzések: