2018. április 3., kedd

Nem fértünk be a megyei 26-ba - Ócsa egyetlen fillérnyi támogatást nem szerzett a csapadékelvezetésre ( - kár)

Míg Ócsa sokat költ arra, hogy a focicsapatot - akár lélegeztetőgépnyi pénzen tartva - a megye II.-ben tartsa, addig a városi vízelvezetésre, az út menti csatornahálózatra szinte semmit figyelmet nem fordít.

Nem láttam, hogy Ócsa pályázott volna arra a több mint 4 milliárd forintnyi összeg valahányadára, amit 26 megyei település közt osztottak szét a belterületi csapadékvíz-gazdálkodás fejlesztésére, korszerűsítésére. Ha tette is azt is nagyon eltusoltan és bénán, hiszen mi másért nem értesülünk felőle, vagy részesülünk belőle.


Valószínűleg Ócsa ez esetben és ez ügyben vagy nagyon jól áll, vagy pedig nagyon dilettáns módon áll hozzá a városfejlesztési kérdésekhez. Erre nem ez az egyetlen utalás.  Arra pedig gondolni sem merünk, hogy mind emögött emberi hanyagság, vagy hűtlen kezelés állna. 

Az omladozó TSz-Iroda egykori épülete, a műemlék presbiteri ház romhalmaza, és az elmaradt csatornafejlesztés, a korszerűtlen és balesetveszélyes vasúti átjárók mind azt igazolják, hogy Ócsán nagyon nincsenek rendben a dolgok. 

Hiába zengenek most dicshimnuszt a politikai érdekeltek, a város mély pusztulásban van. Ennek pedig felelős tisztségviselői nem mások, mint azok akik ma itt Ócsa városvezetésének haszonélvezői.

Április 23-tól ismét pályázatokat nyújthatnak be a települési önkormányzatok a belterületi utak fejlesztésére Pest megyében.Ezzel újabb utak újulhatnának meg akár Ócsán is. Kíváncsian várom, hogy ebből mennyit sikerül kikaparnunk az önkormányzati és az országgyűlési képviselőink segítségével?

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése