2013. január 23., szerda

Vissza kéne fizetniük a felvett pénzeket a városikasszába a vezetőknek ( - Ócsán vaj' adakozni fognak)

Vissza kéne fizetniük a felvett "jutalom" pénzeket az önkormányzati vezetőknek.

Orbán Viktor miniszterelnök vissza akarja fizettetni a kormánypárti városvezetők által felvett önkormányzati jutalmakat - írja a szerdai Blikk.

A napilap cikke szerint Kubatov Gábor pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató a Fidesz választókerületi elnökeinek azt írta, „kérjük szíves és gyors közreműködéseteket abban, hogy a miniszterelnök határozott kérése minden településen érvényesüljön: a kormánypárti polgármesterek és alpolgármesterek nem vehetnek fel jutalmat, ha valaki mégis így tett, az szerdáig fizesse azt vissza, vagy fordítsa ellenőrizhető módon jótékonysági célokra, az általa vezetett településen".

Vajon Ócsán fognak-e jótékonykodni  az érintettek, a pártigazgatójuk levele után?

A Blikk 32 fideszes polgármestert és alpolgármestert talált a fővárosban és a megyei jogú városokban, akik összesen ötvenmillió forint jutalmat vehettek fel az év végén, közülük hatan ráadásul országgyűlési képviselők is. A kormányfői kérés azonban bővebb kört érinthet, mivel a kisebb városokban kiosztott extrapénzre is kiterjed.

A Blikknek Kocsis Máté azt mondta: abban a reményben írták ezt a levelet, hogy mindenki vissza fogja fizetni a jutalmat, akik nem, azok számolhatnak a következményekkel. Természetesen a jutalom visszafizetése helyett a mandátum visszaadása is lehetséges alternatíva - tette hozzá.

Nagy érdeklődéssel várom az Ócsai Kisbíró februári számát, hátha onnan megtudunk valami mást is a sablonos öntömjénezésen túl.
*

5 megjegyzés:

  1. Ócsán biztosan nem kell visszafizetni, mert itt nem kapott senki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki vagy Te, aki ilyen jól értesül vagy? Mert tudtommal a decemberi leállás előtt milliós tétel lett átutalva. Várom az ilyenkor szokás "azori" csoki osztást.

      Törlés
    2. Ki vagy Te, aki ilyen rosszul értesült vagy? Sem milliós, de még ezreses jutalmazás sem volt.

      Törlés
    3. Akkor biztos hülyék a fideszesek, az Orbánnal együtt, mert hogy leszóltak az önkormányzati vezetőknek.

      Törlés
  2. Nem teljesen hülyék, mert ahogy látom, zsákokban hordják a hivatalba vissza a pénzeket.

    VálaszTörlés