2020. augusztus 27., csütörtök

Jó üzlet a lakópark karbantartása - vagy 30 millióért festik a kerítést, mert itt nincs más ( - visszatérülő pénz)

Ócsa önkormányzata 2020. július 29.-n zárt ülés keretében, a nyilvánosság kizárásával tűzte napirendre, valamint  tárgyalta és fogadta el a lakóparki bérlemények díjemelése mellett az érintett 80 ingatlan kerítésfestési munkálatainak kivitelezőjét.

https://www.pecsma.hu/wp-content/uploads/2013/12/%C3%93csa.jpg

Sajnos az ismert eljárás szerint, a polgármester szokásához híven úgy szervezkedik, hogy az legyen az egyik és nyertes pályázó, akit Ő akar. Ehhez nem kell más, csak 2 másik jelentkező, aki drágább árat ad meg.  Az önkormányzat kedvenc házi beszállítója a K Zsolt nevéhez köthető C.futár hosszú évek óta így biztosítja a számítógépeket a kiírónak.  Ez esetben legalább egy helyi vállalkozást segít meg kéz-kezet mos alapon.

Azonban nem egy esetben a szomszédos településeken bejegyzett és ott adózó haverok járnak jól. 

Tapasztaltunk ilyet az önkormányzati hulladékelhelyezés vonatkozásában, amikor a szemetet lerakó és a lebukást követő elszállító egyazon vállalkozás volt, aki ezzel dupla haszonra tett szert, míg  a város ezzel csak veszített.

Ugyancsak hatalmas bukta volt a polgármester  Oxyfa-ültetvényes ötlete, ami szintén több tízmilliós veszteséget produkált. 

Buksi azonban semmit sem tanulva, vagy a gátlástalanságát fokozva viszi be az ülésekre a rosszabbnál rosszabb ajánlatokat, amit a lakáj testület józan paraszti ésszel sem képes elutasítani, és ezzel egy gazdaságosabb ajánlatot elfogadtatni.  Képviselőin úgy szórják a pénzt, mintha ők is részesülnének a drágán megszabott munkákból.

A deviza-károsultak szociális alapú bérlakásának díjemelése megmutatta, hogy ezek a képviselők mennyire vannak a választóik pártján.  Úgy nem foglalkoznak az itt élők gondjaival, ahogy a róka sem csirkeól szociális problémáival. 

Mindezek alapján már semmi csodálkozni való nincs azon, hogy a drága doktor úrtól, a sarokházi kiszolgálón át a volt lovas polgárőr lányig mind megszavazták a polgármesternek kedvező és tetsző dolgokat.

Így volt ez a bérlemények díjemelése és a mostani festési munkálatok során. Ezzel úgy tűnik az alsópakonyi szociális lakónegyed még mindig jó forrást biztosít számukra a pénznyeléshez.  Mert míg itt a festés sem drága, addig az út túloldalán az ugyancsak alsópakonyi részen semmit nem költ és beruház az önkormányzat. Valószínűleg az nem éri meg egyikőjüknek sem.

A festés azonban mindig jó biznisznek látszik. Túl vagyunk szélfákon ezért most a kerítés az aktuális.


A 80 ház kerítése egyenként 374 ezer forintot meghaladó összegért kap frissítő festést. Végezetül ez majd 30 milliót tesz ki.  Ennyibe kerül a kerítésfestés az ócsaiaknak. (A Szűcs háza előtti és környezetében levő Árok, valamint Klapka utca útfelújítása "csak" 20 millióba kerül. Csak hogy arányosítsuk.)


Igen, mindannyiunk bánja ezt, mert nem az állam és nem az alsópakonyiak pénze ez amit így elköltenek, hanem a mi adóforintjaink, Felsőbabádtól Ócsán át Alsópakonyig érintően. Ez a városlakok költségvetési pénze, aminek egy jelentős részét most egy vállalkozónak fizetik ki, aki majd ennek megfelelően viszont honorálja a munkásságával mindezt a kegyet.

Mert ugyebár ez már csak így járja.  

És miért kell mindig az ilyen esetekben egy külső, tehát nem ócsai vállalkozó?  Azért, hogy véletlenül se lehessen kontaktus és aztán ebből valami kiderüljön.  A messziről jött ember pedig azt mond, vagy hazudik, amit akar, vagy amit a megrendelő kér.  Ócsa és kutya egy önkormányzata már csak ilyen. Buksi házmestersége alatt.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése