2015. július 18., szombat

A napi focinkat add, és hagyd meg Urunk, ma - utánpótlás és erőfeszítés a TAO mentén ( - visszaélések helyett)

Grundfoci logoNagy-Pál Tamás • Ennek már sosem lesz vége? Nem elég, hogy az ember hónapról hónapra azzal szembesül, hogy a magyar futball még mindig nem érte el a mélypontot, hiszen állandó jelleggel tud lejjebb süllyedni – legfrissebb bizonyítékként itt is van a Ferencváros hazai “bravúrja” (0-1) az egész világ által rettegett, bosnyák Zseljeznicsar ellen.

Erre föl még arról kell olvasnunk a hírekben, hogy a fogadási csalásokban az utánpótlás bajnoki mérkőzése is érintettek. Pedig a szomorú helyzet az, hogy a fogadási maffia már a korosztályos csapatokat is behálózza, és talán még nagyobb baj, hogy sok fiatal enged is a csábításnak. Netán felnőttek segédletével?  - Tájékoztat minket a látványsportok körüli állapotokról az UtánpótlásSport.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiT8GzY9aninoICpJXHRNVPKPgzL0fwm0AlFPfCgAbaOMdtb5ZjH_3U_WRNx_P-zl3aFnw1WxwhJHDDMIOZz0ZuK2Z0KQ0y3YrBzU3cak6NBL5t6lrQmb79MqF2rlxfoDtah2oSM5gE9wOg/s1600/hebdo+(1).jpgÓcsán hetek óta a Bukodi polgármester ránk erőltetett foci-mániájából származó eszement erőlködések gyepálják a lakosság tűrőképességét.  A város egyre inkább táborokra szakad.  A pénzviszonyok mentén új erőviszony jöttek létre és így alakult ki egy helyi bonapartista csoport, valamint egy demokrácia-szabadság és -rend párti alakulat úgy, mint az egykori forradalmak idején volt szokás.  A két vonal elkülönülését a városi lovasőrség és a hatósági rend-őrség szabályozza, vagy határolja. Történik mindez az Fidesz-Orbánság egyik kis-károlyságában. Vagyis valahol itt, vagy éppenséggel a szomszédban. Valahogy mégsem akarjuk észrevenni. Szemlesütve, vagy barátságosan vesszük tudomásul, hogy a Jóska-Pista már csak ilyen, avagy-hogy  a Charlie-Károlyok így funkcionálnak, azaz ők sem különben, ergo mind ilyenek. Pedig ez elfogadhatatlan és nem igaz. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4qiq1cWUDTJcIyzbc6-Mdr6as1_tkdDDS8phlON_zBxxU2DqlI5fH5gt2YPcOL05mTvERq-walar5VIP9KlGXOV20srUf8R0093GpzI3GEVHT6dW9G7yP6euPjHrrxgDIikhB21v0oms/s1600/altalanos_iskola_78_115947.jpg
Ez az amúgy is zajszennyezett udvarrész alakul át az új pályával

Felháborító ami manapság a foci és a TAO körül zajlik. Másról sem hallani, mint a bundáról, a megvesztegetésekről, visszaélésekről, és mások jogainak zabolátlan megnyirbálásáról. 

Szinte természetes, hogy Ócsán is valami ilyesmitől hangos a közélet.  Az emberek meg egyre csak panaszkodnak. Mégis minden akként megy, ahogy a politikai hatalom erőből véghezviszi.

De gurítsuk tovább a labdát. Tegnap már olvasható volt a Facebook oldalon, hogy miként zajlanak valójában (ezek) a történések. 

A fociőrület nem ismer korlátokatt
Ócsa város elfogult focirajongóinak legnagyobb sajnálatára az iskolai műfüves focipálya délutáni átadás-átvétele műszaki okokból adódóan elmaradt. Az MLSZ küldöttsége a behangozottak ellenére nem találta elfogadhatónak a pálya állapotát és annak környezetét. Sőt a munkálatokat sem látta befejezettnek. A MLSZ delegáltjai a délután folyamán sietve távoztak. Az ellenőrök a helyszínen nem értesülhettek arról, hogy itt mással is gond van. Kár, hogy az MLSZ és a mögöttes minisztérium munkatársai előtt nem ismert, hogy a mostani létesítmény, a pályakialakítás egy olyan lakókörnyezet közepén jön létre, ahol az eleve nem támogatható. Nem tudni, hogy a már most jelentkező, ismert és jogos panaszok után az EMMI direkt ellenőrzései miként fogják megítélni a beruházáshoz biztosított támogatást? Az ilyen ellenőrzésre azért van szükség, hogy a szövetségek segítségére legyenek - és erre szükség van ahhoz, hogy kiszűrjék az élősködőket és a csalókat.

Így kezdődött az építkezés az élettől távolabbi oldalon

Most azonban csak az építési hiányosságokkal voltak elfoglalva a labdarúgást képviselők. Jelenleg a befejezetlen munka és a rendezetlen építési környezet okán nem kapott engedélyt az MLSZ-emblémás pálya. Valójában azonban azzal sincsenek tisztában, hogy mihez adja a szövetség most a nevét. Persze ők nem is ezzel foglalatoskodtak. Mégis negatív élménnyel távoztak, hiszen nem adhattak használatbavételi engedélyt.

Így a helység házmesterének bélyeggyűjtő füzetébe nem került be a vágyott pecsét. 

Bukodi Károly - 2 in 1
Az Ócsa SE elnöke, a város polgármestere kénytelen volt elfogadni, hogy a mostani hétvégén nem vehetik birtokba a pályát. Az új határnap várhatóan hétfő. A munkálatok befejezésére további két napot kapott a szerződött vállalkozó, aki megnyilvánulása szerint máris a pénzének megcsapolásától tart. A kötbérezéstől jobban tart, mint más hatóságok szankciójától. 

Érdekes, hogy a blog már 2013-ban megírta, hogy "Visszaüthet Bukodi foci vágya" .

Rá egy évre, 2014-ben, pedig szintén megírta a blog, hogy akkor is lesz az iskolában focipálya, ha másutt ránk omlik a tető. És lám, ismét igazunk lett. 2015-ben megvalósul a kisember álma. Itt a valóságban az új műfüves focipálya, és vele a botrány. 

A polgármester sem ígért mást. Ezt erősítve levelezett a Facebook oldalán - Murinainé Murár Emília, képviselővel, - kérve ebben a harcos segítségét, a támogatást. Jellemző, hogy nem az igazság melletti kiállást, hanem a támogatást a harcban nevezte meg felkérésként. Emília azonban csak a látványra, vagy a tervre való kíváncsiságát fejezte ki.



  • Bukodi Károly Ez egy grundméretű műfüves pálya lesz, ami 12m*24m, azaz nem kézilabdapálya nagyságú. Mégpedig azért, hogy az udvar minél több funkciót tudjon ellátni. A tervek szerint lesz egy kis játszótér,streetball palánk, s egy kis pihenő padokkal, növényekkel.
  • Murinainé Murár Emília Reméljük a látványterv ténylegesen látvány lesz!!! Hajrá Ócsa, hajrá Halászy!

  • Bukodi Károly Emi! Lesz még gondunk, dolgunk ezzel. Sajnos. De azt gondolom, sőt hiszem, hogy a gyerekekért, s a sportolni vágyókért minden "harc", minden per, bármit megér. S remélem, te is mellettem leszel.

    Közben már arról is cikkeznek az utánpótlást illetően, hogy a mostani, jelek szerint nincsenek felkészülve az ilyen pályák piaci működtetésére.

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLjBjMJzJ8uDUD1nLMBYf_cI2_HTCr1FMaHoVOyagX9_mML7D7ncwrw1_B5E0pzatrnEmmKD3ft6D7w5p1_iaMKPUkh3C9LwbFImlmYTL9XGxyPnFMzRllxSFTBZPEx2legQAL3HeVbC0/s1600/1306.jpgTehát nem légből kapott az a feltételezés, hogy beadott utánpótlás nevelés helyett sokkalta inkább bérbeadásos hobbi focinak biztosítanak lehetőséget a pálya használatbavétele után. Ezt látszik visszaigazolni Spák József bekapcsolódása a helyszínen kialakult disputába. Ugyancsak ezt erősíti Bukodi Károly közösségi oldalán található felvetés, mely szerint más településről érkező idegeneknek adják ki bérleti díj fejében. Ezt nagy valószínűséggel az ebben évek óta tevékenykedő, és tapasztalattal rendelkező vállalkozó tornatanár fogja kezelni. Elvégre jelenleg a tornaterem bérbeadása is hozzá tartozik a polgármester által jegyzett megbízás által. 
    Szóval kivan ez találva.

    Ismét a polgármester Facebook profilja világít rá erre és mutatja meg a háttérben zajló folyamatokat.


  • Béla Somogyi Bérleti díjról van elképzelés, Hetilettőt érdekli!
  • Béla Somogyi Hetikettőt èrdekli bocs.

    Bukodi Károly dolgozunk rajta, mármint a bérleti díjon wink hangulatjel 
    július 16., 22:14


  •  
    Béla Somogyi Várjuk!


  • Nem véletlenül izgulnak az átadás elhúzódása miatt a felek. Valóban pénz a motiváció és a mozgatórugó. Ez van az ügy hátterében. Tehát meg van, miért kell a támogatás, és mire való avagy mit és kit szolgál az új pálya.

    Félő, hogy ez már nem az iskolásokról vagy a gyerekekről szóló történet.

    https://lh5.googleusercontent.com/-1xG2yQvskGo/UjGKpE8_MgI/AAAAAAAABTA/YeGpESofERc/s800/spak1.jpg
    Spák József kiállt és nyilatkozott a blognak
    Azt azért senki ne feledje, hogy a Bíróság jogerős ítéletében megállapította az iskola kapcsán a tanítási időn kívüli különböző sportesemények címszó alatt zajló cselekményekkel kapcsolatosan a birtokháborítást, és ebből adódóan korlátozta az épület területén zajló hasonló események lebonyolítását.  

    Ezért is furcsa sokak számára hogy az új pályát, amit ráadásul az Ócsa SE utánpótlás nevelése és fejlesztése céljából a látványsportokra biztosított támogatásból hoztak létre, miért pont a lakókertek tövébe és nem az egyesület által ingyenesen használható sportpálya mentén alakították ki. Itt és jelen állapotában közismerten zavaró, és a polgármester előzetes meglátása szerint is perképes, vagyis jogvesztő lehet. Így pedig valószínűleg nem sok hasznot és értelmes cél szolgál ez a dolog. Az eddigi bizalmat élvező tornatanár, az Ócsa SE elnökségi tagjaként és önkormányzati szerződött-megbízott Spák József sem fogja tudni az elkövetkezőkben (feltételezhetően, és a törvényeket betartja) úgy bérbe adni, vagy kiadni a pályát, az esetleges megbízatása keretében, hogy azzal ne sértse meg az ítéletben foglaltakat, vagy éppen mások jogait. Ez pedig a polgármesternek és a csapatsportnak sem kedvez.  

    Valahogy így fog kinézni az MLSZ-logoját viselő ócsai műfüves "grund"-pálya, amikor átadásra kerül 

    Összességében ezért állunk értetlenül a polgármester elhatározása és az MLSZ támogatást biztosító döntése előtt.  Kérdés, hogy az idő mit hoz ki majd mindebből. Csak nehogy egyszer visszakérjek azt a pénzt, amit majd-most odaítélve elköltöttek illetve felhasználtak erre a célra.

    *

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése