2024. július 3., szerda

Verte a biztosítékot Bukodi párttársának beajánlott légkondija, de a virágos út se semmi - mesél és szart kever

Bukodi panaszkodásával indult a sztori, amikor a partközeli tévéjének kamerája előtt kezdett siránkozni, hogy a testületi többség döntése által elvették a pénzes játékát.

Történt ugyanis, hogy az általa kikevert lapok alapján elképzelt játszma, amit évek óta egyazon leosztás alapján maga adta lapok szerint eddig kijátszhatott, most dugába dőlt. A képviselői leszavazták.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdlmqBkVhFllg1M5DaLzuLs7YUlecMYtHrAisskkFGC00bGYp5fGzu_HYFltPjT9Q4ErVWeP9kNBzzDicDbA3I8VoOIvhcieze3ztWjdN1QlVbBQSSR7bv_auqvOswa8QqDvTuO-7897-OjvONLQa4okQz73v1q_-xoR9q81wnwYxXBCGrBEgozbVgPyU/w640-h454/W%20hirad%C3%B3.png

Bukodi így fogadta be a vállalkozótól a területet
Bukodi a fidesz-közeli Williams tévének természetesen nem erről mesélt, hanem azt hangoztatta, hogy a csúnya képviselők nem szavazták meg azt az útjavítást, amit maga tett tönkre, vagy éppenséggel engedett ki a kezéből és hagyta a városra úgy, hogy arra kérte a testületet, ezt a rendezetlen vállalkozási területet vonja be Ócsa közterületi sorába.  

Tette ezt annak tudtában, hogy az adott területen kedvezményezett vállalkozó esetében eltekintett a terület rendezett átadásától, annak ellenére, hogy azon nem csak lakóépületeket, (házakat) épített, hanem utat is létesített, aminek vízelvezetéséről, szilárd burkolattal történő ellátásáról és annak megfelelő közvilágításról sem gondoskodott.  Holott ez alapkövetelmény lett volna, ha nem Bukodi a város és az itt élők érdekeit képviseli illetve védi.  Azonban polgármesterként ismét a lakósok érdekeivel szembehelyezkedve, azok ellen tetet, amikor a lakóparknyi ingatlant kialakító vállalkozó esetében nem kérte és követelte meg mindazt, amit most hiányol.  Normál esetben ezt az ingatlanok kialakítása során a vállalkozást terhelte volna. Bukodi azzal, hogy ezt elengedte, az általa beszerzett árajánlatokat tekintve úgy 30 milliós kért okozott a városnak. Most ezt a 30 milliót meghaladó költségvetési tételt a másik kedvenc vállalkozójával kívánta pótlásként megvalósítani. Ez az a tétel, amivel még próbálta lehúzni a várost.

A Levendula, Orgona és Viola utcában házakat vásárlók tudták, hogy mit vesznek és hova költöznek. Ismert volt a vállalkozói környezet, és a taposott út.  Ezt vették erre fizettek.  

Nem az ő hibájuk, hogy a város polgármestere mindezzel nem foglalkozott és hagyta, engedte a kivitelezőt a rendezetlen utcák kialakítására. Mindez tehát kártételként jelentkezik akkor, amikor Bukodi az építési vállalkozó kötelezése helyett a városra hárítja a rendbetételt.  

Az, hogy ezt a házibarát Truck Torra számlázta, az már csak nyalánkság azon a tortán, amit velünk szándékozik megfizettetni.   Most mégis hangulatkeltő kiáltvánnyal hergeli az ottani lakókat, mondván ez az új egyesület és a megválasztott, de még be sem iktatott új polgármester hibája. 

Bukodi ezzel leköszönő polgármesterként, de még tisztsége betöltésével nyílt gyűlöletkeltésbe kezdett, amihez nem kellő, és nem tényszerű, vagyis nem valós információt tesz közzé. 

Bukodi bukottan sértett polgármesterként félinformációkkal kezd hangulatgerjesztő gyűlölködésbe  - szégyen, gyalázat

Bukodi fél kilométeres vezetékezésben gondolkodik
Másik nagy hangulati eleme az elveszett fideszes polgármesternek a Bolyaiba gondolt 16 darab (16 milliós) légkondicionáló telepítése. 

Ezzel kapcsolatosan videomegjelenítést tett közzé, ahol elmeséli, hogy az ajánlatot adó készülékei sem drágábbak, hiszen azt áfa terheli. 

Karcsi! - ne csináld.  A lakossági légkondit is 27 %-s áfa terheli, amit jószerivel magánszemély vissza sem kérhet.  Kit nézel ilyen bejátszásokkal hülyének? Vagy magadtól vagy ilyen? 

Aztán mekkora tudatlanságra utal az, hogy egy adott beltéri egységhez 500 méteres távon levő kültéri egységből kívánjátok küldeni és keringtetni a gázt!?!   Aki ilyenre kötelezi az ajánlattevőt és aki ilyenre vállalkozik, az vagy analfabéta, vagy nem igazán szakember.

Akár hogy is legyen, most az a hivatkozási lap, hogy ez a fél kilométeres távvezeték és annak kiépítése, feltöltése drágítja meg a légkondicionáló árát. 

Bukodi Károly ezzel nagyon mellélőtt.  Egy ilyen beszerelést nem szabad engedélyezni. Aki pedig ilyet vállal azt el kell tiltani a sz6akmától.  Bukodi egyes klímáknál 1000 méteres távon futó kiépítést vizionál. Mindezt természetesen utólagos kiépítéssel, falon kívül, ami belsőépítészetileg, esztétikailag sem elfogadható. A hatásmechanizmusát tekintve pedig nem csak gazdaságtalan, hanem energiazabáló és értelmetlen.   Mindezt egy normálisan gondolkodó nem engedheti.

Ezt az egész elképzelést alapjaiból kell újragondolni és szakemberek bevonásával átbeszélni, megvizsgálni.  Ezért nem 16 milliót hanem egyet sem szabadna kifizetni a városi kasszából. 

Bukodi fideszes csapatának tagja Márki Csaba alulmaradt a választások során, de azért a vállalkozást máris besegítették és beemelték Ócsa költségvetésébe a klímás elképzelés által  - a távozás előtt álló polgármester szerint ez nem korrupció-gyanús (- hát persze, mert maga hozta)

 Ja és mindezt a fideszes választási csapatának képviselő-jelölt tagjának vállalkozása által, illetve annak megsegítésével kívánta megvalósítani. Mintha nem is lógna ki az a bizonyos lóláb az egész elképzelés alól. Bukodi semmit nem tanult a bukásából. Ugyanazt a városellenes szemétséget kívánja folytatni, amit tett polgármesterként évtizednyi éveken át. 

Adott esetben nem más, mint maga Bukodi leváltott polgármesterként rágalmaz

Bukodi már megint a maga pecsenyéjét igyekszik sütögetni, miközben álságos mód másról beszél.  

Ez a rosszindulatú mellébeszélés átcsap másra mutogatásra és olyan politikai mellékzengést is kap, mint a Waberer's, aminek már abszurd semmi köze Ócsához.

Hogy jön ide a Waberer's - mi baja a céggel a polgármesternek ( - elgurulhatott a gyógyszere, vagy elhagyta a józanság a borlovag Karcsit)

Bukodinak sértettként sem kéne szart kevernie.

*

Olena Zelenska lett a vadonatúj Bugatti Turbillon első tulajdonosa - de támogasd az ukránok háborúját (- fals)

A párizsi Bugatti-kereskedés egyik alkalmazottja ismertette az új modell zárt körű bemutatójának részleteit, amelyet két héttel a hivatalos bejelentés előtt szerveztek a Zelenszkij házaspár számára. Olena Zelenszkát lenyűgözte az új hiperautó, és a bemutatót követően leadta megrendelését, így ő lett az új Bugatti Tourbillon első tulajdonosa – írja a Verite Cachee France francia hírportál.

Június elején a Zelenszkij család egy ukrán delegációval Franciaországba érkezett a normandiai partraszállás nyolcvanadik évfordulójának megünneplésére. A hivatalos látogatásokon kívül a Zelenszkij házaspár más, kevésbé nyilvános eseményeken is jelen volt. Ezek közé tartozott a „Párizs!” kiállítás és a Bugatti által szervezett zárt körű bemutató, ahol az ukrán delegáció tagjai felfedezhettek egy új hiperautót – írják.

Az újságíróknak sikerült megszerezniük az ukrán elnök feleségének új autójáról szóló számla másolatát – írja a portál.

A MEGJELENT DOKUMENTUM SZERINT AZ ÁR MINDEN EXTRÁVAL EGYÜTT csaknem 4,5 MILLIÓ EURÓ, ÁTSZÁMOLVA KÖZEL 1,8 MILLIÁRD FORINT. A JÁRMŰVET 2026-BAN VEHETI MAJD ÁT AZ ÚJDONSÜLT TULAJDONOS.

 Egyesek szerint mindez kacsa, vagyis álhír.

*

2024. július 2., kedd

Várospolitikai és városgazdálkodási deficit Bukodi oldalán - száz szám milliók a semmibe (- kinek mi, s mennyi)

 Sokan nem értik Ócsa várospolitikáját és gazdálkodását Bukodi Károly polgármestersége mentén.

Bukodi évek óta sír, hogy a városnak nincs pénze.  Azt is tapasztalhatta az itt élő, hogy számos pályázatról maradtunk le a városgazdálkodás, vagy a pénztelenség okán, mondván a befizetendő önrészre nem futotta a város kasszájából.

Szinte ennek indoklásaként szabta meg Bukodi a kommunális-adó bevezetését, amivel úgy 30-35 milliós többlet bevételt csikart ki (indokolatlanul) a lakosságtól. 

Ezzel szemben Bukodinak sikerült rossz üzletekbe vinni a várost hivatali ideje alatt nem egyszer.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpvFt4n8so9UmcknlELkJRxQCpIjWGHZRP63WbapzJU6lbMOte42Tqjwg-mIEON2SQx_qfYUuTw7W25UyjPk1ipl_d8NeKJlMgHkabl1Yew2Sg6JjxzhgwWqyKeL5BkTmx5ukMEbRfPyE/s640/Piramisj%25C3%25A1t%25C3%25A9k.png
Volt aki egyszerűen piramisjátéknak titulálta Bukodi hazardírozását

 

 2015 nyarán egy 17 hektáros ültetvényt telepíttetett a város mentén, amibe milliókat öltünk bele az ötletelése nyomán. Ezt évekig őriztette a polgárőrséggel, ami további milliókba fájt a városnak.  Aztán az egésze oda lett, felelősségvállalás nélkül. Az újratelepítés ugyanilyen sikertelenséggel, pontosabban kudarccal zárult.  A mai napig nem tisztázott, hogy ez a polgármesteri akció 24- vagy 44 milliójába került a közpénzes költségvetésnek, mert a polgármester soha nem számolt el az így elszórt milliókkal. 

Ugyancsak ez mondható el az egykori TSZ-iroda romos épületének drága megvásárlását illetően. Akkor, amikor az ingatlanárak a béka segge alatt voltak, Bukodiék képesek voltak egy évekkel korábbi árbecslés szerinti áron, - egy olyan kalkulált áron, ami még egy használható és jobb állapotú épületről készült, de azon soha nem kelte el, megvenni és túlzásként piaci árként érvényesíteni.  Mindez akkoriban 37 milliójába került az ócsaiaknak, úgy hogy ezt az összeget a mögöttes hivatal sem volt képes sem kitermelni, sem kifizetni az adott költségvetéséből.  Erre kitalálták, hogy ezt a vevő és eladó által közösen elfogadott árat majd az elkövetkező évek során részleteiben kifizeti a város.   Minderre Bukodi és mögöttes pénzügyi csapata, a jegyzővel karöltve mondott igent, bebiztosítva a kirívóan magas (irreális) összeget az értékesítőnek.  

Az épület a tranzakció lebonyolításakor már romos állapotban volt.  Bukodi később azt találta ki, hogy valamiféle szlovák közösségi házat próbál belőle kreálni, a mire majd pályázni fognak. Talán össze is dobtak valami silányságot, és bejelentették, hogy a terv füstbe ment.  Pénzt nem kaptak rá, így hát az omladozó épületet bontásra ítélték.   Bukodi ezt is kézbe vette és elintézte úgy 10-14 millióért. 

Így a volt TSZ-iroda bevásárlásával és elbontásával közel 50 milliós kifizetésre kényszerítette a várost, amiért végül csak egy kiüresedett telekrészt sikerült megtartani.  Hogy ez miféle gazdálkodást és nyerészkedést takar, nem tudni, mert a pénzügyi bizottság ugyanúgy elment mellette, ahogy a fideszes Kormányhivatal is. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQwIEFVHTks8oAa2ge6oHWiJrLbF2TPW1WVZfLihK5gp1xMVNoA7uLnyS9uY8sPwHuDs2MfHm5V6md8oN3DDxztevjkDLWUXOUeGmcEtEowTqKXn8Uso2Gz5eF51ngp8aD8wCmSgkoRMw/w640-h480/SSA40018.JPG
A TSZ-iroda drága vásárlása és és még drágább elbontása is megért volna egy tárgyalást - vagyonvesztés, hűtlen kezelés  (- ebben a "boltban" is érintett-érdekelt volt a Truck Tor)

A MÁV parkolóberuházása is a könyökén jön ki minden ócsainak, csak éppen arról nem beszél senki, hogy ezzel a triumvirátussal egyezkedő alvállalkozó mennyit nyert, akkor, amikor a távoli, de a beruházó által fizetett lerakó helyett itt helyben eláshatta a hulladékot. 

Aztán amikor ezzel a városvezetés megbukott, ismét a korábban engedményezett vállalkozóhoz fordultak, hogy vigye el a szemetét, aki beintett, mondván ezért ő lerakta a pénzt. Erre a hivatalban bekussoltak és sebtiben ismét megállapodtak vele, hogy a hátsó soron kitermeli és legalább a fölét elszállítja annak, amit beásott. Természetesen ezért már hivatalosan fizetnek is a költségvetésből.  Tették mindezt az ismert pénzügyes manőverezésével úgy, hogy az a testület és a város előtt is homályba merüljön.  Vagyis az egészről, vagy öt fő ha tudhatott a hivatalban. Ez pedig nem más volt, mint Bukodi polgármesterként, az akkori alpolgármestere, a jegyző és a hivatal pénzügyese, meg a könyvelő.  A jegyző alá tartozó közterület-felügyelet és az eseményt észlelő polgárőrség még Boros Tiborral az élen úgy tettette, mint aki mindezt nem észlelné.  Szóval, ekkor már nem veszélyesnek számító hulladékot ásták le, hanem az információt.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjt6klXc3A9AQ_G_245DTgAzguCWg4MLPQg7u9sN3uXp5Mx9ZIY9vfGx30hN3oFRjegGXWpr_pXOQYYeazRfCrbUTP-V4Gss7IwEDb0dhj4MPjNPOBSiR7hxdNr-i7HSo9QEqP4AZWi1EQ/s640/DSCF1108.JPG
Túlterhelten, túlsúlyosan hordták a bontási törmeléket a triumvirátus által biztosított önkormányzati területre testületi felhatalmazás nélkül - csak úgy "maszekban" (- szinte mindenki látta, de senki nem tudta)

És lássuk be, mindezt Ócsán ezekkel az emberekkel meg lehetett tenni. A lakosság meg hihetetlenül olvasta a blog akkori bejegyzéseit, amit sem cáfolni, sem ellenvéleményezni nem tudtak, megerősíteni pedig véletlenül sem akarták. És történt mindez Bukodi idejében 2015 és 2017 között. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbOTR_d03S67i4xTGDCUaq_PNXRw-wS-Whymu5YvjKPOjwgwWNsPVgAFmxnKwPFkMWDjNfq3mZcl9P0grF5lhghnRSmK15eJ45hsXfH4ELI-3qOgcQSLP_Qe8lR6fWyabCdJxiOAWWQoQ/s1600/SSA40142.JPG
Ahogy vitték, úgy ásták be a város (az önkormányzat) földterülete alá - háttérben a dózer, ami rátolta a löszt (- milliós kártételt okozva a hanyag-, vagy hűtlen kezeléssel)

Természetesen nem ezek az esetek voltak az egyetlenek és a kirívóan nagy ügyek.  Az útfelújításokkal Bukodiék ennél nagyobb összegeket játszottak el.  

A Damjanich utca felújítási projektjéből a leírtak szerinti járdát hagyták ki és úgy, ahogy volt. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGHPbQmxQZS1KwUA0jSO1mJcZhmYE-Y9EglPCXlptchiTGHerd18AlGJawswk4Tm1PZbTIUwLEOx8zML37y-4dFJPEpeADlbItqkoozRSEpQI3L8v1jy_ZGi4R3Jd2qioEk0XJe21xJNM/s1600/Sajt%25C3%25B3k%25C3%25B6zl..png
A "Damjanich utca burkolat felújítási és járda szilárd burkolattal történő teljes körű felújítására kerül sor" - csak a járda szilárd burkolattal történő teljes felújítása maradt el, vagy lopták ki a projektből

A Falu Tamás utca esetében ráhajráztak, amikor az út-, a járda és csatorna mellett még egy havernak is jutott némi pénz külön járdafelújítás címén. 

Ugyanezt a rájátszást a Damjanichban is előadták úgy, hogy a piac előtti szakaszra ismét ráhúztak egy kört. 

Most pedig azzal állt elő a végstádiumát töltő polgármester, hogy az általa, mint városvezető által előterjesztett anyag szerint egy vállalkozótól rendezetlenül hátrahagyott területet tegye magáévá az önkormányzat és fogadja be azt.  Ezt meg is tette a testület, mondván ingyen van. (Mármint a terület befogadása.)

Csakhogy az ismert és a polgármester által ismeretlen okból kedvezményezett felsőpakonyi vállalkozó, - aki ott már nem kap lehetőséget, - több százmilliót húzott ki abból a területből, aminek utcarészét hátrahagyva a Bukodi vezette város visszafogadott úgy, ahogy van. 

Ezen vállalkozói területről Bukodi városvezetése 3 utcányi területet fogadott vissza, amire most 32,748 milliót akart rendbehozatal címén kifizetni egy másik vállalkozónak - történetesen az elhíresült Truck Tor-nak (- mert az előző vállalkozótól milliárdos haszon ellenére ezt nem kérte, nem követelte meg)
 Ócsa  város önkormányzata, a városvezetés kötelezhette volna a vállalkozót az engedélyek kiadása során, vagy a terület visszavétele előtt, hogy a haszonszerzési célzattal vásárolt területet, az engedélyezett létesítési körülmények közt, vagy során a létrehozott utcákat lássa el csapadékelvezetéssel,  szilárd burkolattal és közvilágítással. Bukodi önkormányzat, jegyzője és a fideszes többségű testület azonban ilyet nem írt elő, a vállalkozót a busás haszon ellenére sem kötelezte semmire, hanem hagyta futni és a cégét leíratni úgy, ahogy tette ezt korábban. 

Kérdezheti ilyenkor az állampolgár, hogy mi haszonbúl tette mindezt lehetővé a városvezetés? 

Bukodi erre most Kortye Vilmos tévéjének hírműsorában elpanaszolja, hogy a testülete mennyire megváltozott akkor, amikor azt a döntést hozta, hogy nem járul hozzá ahhoz a mókához, hogy mely szerint még ezt a tehenet is megfejhesse még-egyszer. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdlmqBkVhFllg1M5DaLzuLs7YUlecMYtHrAisskkFGC00bGYp5fGzu_HYFltPjT9Q4ErVWeP9kNBzzDicDbA3I8VoOIvhcieze3ztWjdN1QlVbBQSSR7bv_auqvOswa8QqDvTuO-7897-OjvONLQa4okQz73v1q_-xoR9q81wnwYxXBCGrBEgozbVgPyU/w640-h454/W%20hirad%C3%B3.png
Több százmilliót szórt, vagy tapsolt volna még el utoljára Ócsa költségvetéséből, és még panaszkodik is, ha nem hagyják - azt állítja, hogy csak fejleszteni akart (- a 16 légkondira adott árajánlat is túlzó volt)

Történik ugyanis, hogy a favorizált vállalkozójától visszavett lekopaszított területet úgy hozzák helyre és ott úgy oldják meg a polgármester szerint, hogy azt a csapadékelvezetést, az utca burkolatának felszíni javítását, és a világítást, amit a (korábbi)partner lelépve hátrahagyott, hogy azért most másnak a közpénzes kasszából fizessenek.  Erre lenne tartalék közpénze Bukodinak akkor is, amikor a város más részén a lakosság közreműködést, hozzájárulását, pénzét kéri ehhez.  

Bukodi befutott társasága a violaszínű Truck Tor - Ócsa, milliókban számítva is rengeteg közpénzt fizetett ennek a cégnek

Így volt és van ez azon a településrészen, ahol az önkormányzat nevében a kommunális-adón túl még külön hozzájárulást kér a polgármester. Ott erre kötött megállapodást. Mást, meg rendre futni enged a pénzünkkel. 

Kérdés, hogy Ő maga mivel és mennyivel távozik?

*