2024. július 1., hétfő

Ismét egyoldalú és nem valós, nem objektív beszámolót adott le a Williams tévé Ócsáról - Kortye sánta híradása

 Mint ismert Kortye Vilmos magántévéjével Bukodi Károly (a választások során leszavazott, de még hivatalában levő) polgármester kötött szerződést azt követően, hogy a Williams tévé Szűcs Lajos országgyűlési képviselő választási területén szerzett és kapott piaci lehetőséget önkormányzati tudósításokra, városi híranyagok összeállítására, híradásokra, kisebb tévés beszámolókra kapott közpénzből finanszírozott lehetőséget. 

Ócsa közéletébe is így került be, kiszorítva, vagy legalábbis háttérbe tolva ezzel a térség (Mag és Dabas) televízióját.  Bukodi polgármesterként írta alá velük a megállapodást, amiért a város közvagyonából fizet a Kortye televíziós társulatának.  

A Williams tévé így kezdett összefoglalókat készíteni a városi életről, a testületi ülésekről, amik általában úgy valósultak meg, hogy a tévéállvány elé álló polgármester, vagyis Bukodi meseszerű előadását leadták. Vagyis úgy tudósítottak, és készítettek beszámolót, hogy a mögöttes történtekről valójában nem számoltak be, csupán egyoldalúan, a szerződésüket aláíró felet szerepeltették javarészt. Így rendszerint a polgármester oldaláról és hozzáállásáról adtak egyoldalúan képi anyagot és műsort Ócsáról.

A Williams tévé mindig is egyoldalú és elfogult, a regnáló fideszes polgármesternek megfelelő híradásokat készített - messze a  tényszerű valóságtól

 Így volt ez a Pedagógusnapi önkormányzati összejövetel, a június 4.-i nemzeti összetartozás napjáról készített anyag és a mostani önkormányzati ülésről készített beszámoló esetében is. 

Mondhatni, nincs ebben semmi meglepő, vagy változás, hiszen eddig is ezt tették, így számoltak be a helyi eseményekről. Így, avagy sehogy. 

Most azonban nem ugyanaz a helyzet, mint volt a választások előtt.  A június 26.-i testületi ülés az első volt a választásokat követően, ami igaz, hogy a régi felállás szerint történt, és Bukodi és régi csapat még hivatalában van, dolgozhat, de már van egy az itt élők által választott, - igaz be nem iktatott - új polgármestere a városnak. 

Ezt a Kortye nevéhez köthető Williams televízió sem hagyhatja figyelmen kívül akkor, amikor tudósítást küld Ócsáról.  Márpedig most is ezt tette. 

https://vecsesitajekoztato.hu/wp-content/uploads/2023/07/kortye.jpg
Középen Kortye Vilmos a maszek tévés - hagyjuk az objektivitást

 

A Williams televízió az ócsai testületi ülés kapcsán ismét csak a polgármestert hallgatta meg és adta adásba. Azt, a polgármestert, aki már leváltottak, de még hivatalában van, ami még önmagában nem baj, csupán ez így magában nem kiegyensúlyozott, nem objektív.  A Williamsék soha nem adtak lehetőséget más megszólalásoknak, ellenzéki véleményeknek és soha nem hallgattak meg mást, csak a fideszes oldalon álló polgármesteri kört. 

Most sem tettek másként, mint az említett és felrótt korábbi események kapcsán. Ismét csak Bukodi szólt és adhatta elő egyoldalúan azt, amit állított. 

A Williams tévé adott esetben meg sem kereste, meg sem szólította az új polgármestert, nem kérdezte meg az ülése történtekről és nem kérte ki vélekedését sem az elhangzott állításokkal kapcsolatosan.  Ezzel vált igazán elfogulttá és igaztalanná a Williams tv híranyaga. 

Kortye tevékenységével mindig is ez volt a baj. Soha nem vette figyelembe a tényeket. 

Mostani összeállításában is olyan állításoknak adott hangot, (képi anyagot) ami csak egy szelete a valóságnak.  Bukodi szavaival azt sugározta, hogy Ócsán megakadt a fejlődés az által, hogy az ő előterjesztéseit a testület már nem szavazta meg.

Arról, hogy valójában miről is volt szó, nem tett említést a városi közpénzt felemésztő televízió.

Bukodi azt állította, hogy az Alsópakonyi Galagonya utca felújítása elmarad, mivel a testület leszavazta azt. Valójában az említett terület vízelvezetéséről nyújtott be árajánlatot Bukodi Károly, amit maga szerzett be.  Ezek közül egy nem adott, egy pedig felülírta azt, amit leadott és így kizárták, a következő egy drágább volt, míg a győztesnek szavazásra felkínált az a vállalkozó volt, - polgármesteri árajánlat szerint az elhíresült Truck Tor Kft 13,960 millióért vállalta, - aki a Széchenyi utca 150 milliós felújítása után olyan állapotokat hagyott hátra, ami lakossági elégedetlenséget keltett. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguIdFlf9_jFPjiRyazn1qsTQp49c1l3eG6SnZb2b30o-y7rFkQwkZa0n02Z5VUg_sW3t0BNJV3n6Zx4Znbp9rPJe2tT-99WvKDEulTcUNCQe_Qm9Ig0oHKQIp8sblmUzay0e54qbZMxyjx-F-zrLxE34qR57qQljxF-xjMmH1Hio0ryPwdZotpFmIg70c/w560-h640/%C3%9At%20fel%C3%BAj%C3%ADt%C3%A1s%20v%C3%ADzelvezet%C3%A9s.png
Bukodi polgármester milliós munkákkal tömte ki a Truck Tor Kft-t - még a garanciális munkát sem végezte el, vagy fejezte be normálisan a cég, de újabb milliós megbízatásokat kapott volna

Azt a munkát az önkormányzat átvette, a záró sajtóközleményt kiadta, aminek után a vízelvezetési árkolások beomlottak, majd azokat nemrég próbálták meg újra összetákolni. Mindezek után még mindig beomlott árokpartokat, kimosott vízelvezetőket és felnövekvő gazt találni egy olyan belső közforgalmi úton, 150 milliót számoltak el felújításként. 

Ez a vállalkozás Bukodi polgármester ismerten felkapott kedvence lett az utóbbi időben. Több millió közpénzes munkát kapott és fizetett városunk már ki számára. A Falu Tamás utcában végzendő útfelújítási projekt mellett érthetetlen mód jutott és kapott 59,114 milliót egy kisebb járdafelújításra, de ugyancsak ők kaptak 37.136 milliót a Szabadidőközpont előtti terület térköves felújítására.  Erre jött az 150 millióból elcseszett Széchenyi utca, majd a korábban megszavazott zebrafestés ide, ami ugyebár nem fért bele a keretbe, ezért szintén ezek kaptak lehetőséget ugyanott 5,1 millióért a zebracsíkok felfestésére. Erre jött a blog bejegyzése, mely a violás zebrát vizionálta ennyiből, de a Williams tévé ezt az összefüggést ugyebár nem firtatta. 

Közpénzes milliók felett osztozkodtak volna
Nos ennek után jött Bukodi előterjesztése, mely alapján ez a közpénzből kitömött társaság az általa előterjesztettek szerint a Galagonya utca és több városon belüli útfelület feljavításában érdekeltté vált volna az által, hogy a polgármester benyújtott előterjesztése szerint a Truck Tor és a Hidrográd osztozhatott volna  munkák és annak nyomán a közpénzes kifizetéseken.  Mindkét társulat ismert Ócsán a korábban elnyert és elvégzett munkáik által.   Szóval nincs új a nap alatt. 

Ők képesek akár telefonon is árajánlatot nyomtatni a leváltott polgármesternek annyiért, aminnyiért csak jó lehet.   Így érthető ha már nem automatikusan szavazza meg a testület Bukodi előterjesztéseit. 

 Szintúgy a június 26.-i testületi összeséből fakad, hogy Bukodi itt vagy 5-600 milliót akart eltapsolni és szétosztani "fejlesztések" címszóval, amiből a Truck Tor, a Hidrográd (3 utca 31,173 millió + Katona J u. 1,196 mill., majd 1,414 mill.- az utóbbit végül érvénytelenítették a testület előtt. Végül a Truck Tor  1,838 milliós Katona J utcai ajánlata és három virág nevezetű utcára a 32,748 milliós ajánlata maradt bent.  

 Ezt nem fogadta el a testület, amit a Williams tévé ugyebár nem froclizott. Mindezek mellett más tényekről sem adott számot a Vilmos csatornája, de ez legyen a sajátja.

Nagyobb baj, hogy minderről senki mást nem kérdezett meg, és a polgármester vélekedését úgy adta elő, mint az egyedüli álláspontot, amit tévesen igazságként könyvelhet el a néző.

Ezzel szemben a valóságról és a tényekről a fideszközeli hírcsatorna nem számolt be. Arról sem adott anyagot a riport során, hogy a testületin szóban forgó utcák javítása nem marad el, csupán a jelen drága és hibás árajánlatok újragondolásra, ismételt megméretésre kerülnek, ahogy a Bukodi által elképzelt tucatnyinál több légkondicionáló telepítése szintén továbbtárgyalásra szorul.  

Bukodi és a Willimas egyoldalúsága megtévesztő, polgárpukkasztó és így elfogadhatatlan, mert egyénre szabott  félretájékoztatásra hajlamos.  

Így nem lehet szolgálni egy közösséget, egy várost. Így nem lehet lekezelni 10 ezernyi itt élő embert. 

*

Nincsenek megjegyzések: