2016. február 8., hétfő

Egy aprócska siker és örömhír Ócsának - még akkor is, ha sokan nem tudnak róla ( - így gondoskodj az állatról)

Ismerős mosoly köszön vissza a sajtóból:  Buzsáki Szabolcsné Tünde (ismert ócsai lakos), kisállattartó, tenyésztő, macskatulajdonos.

Latens ismerjük, s tudjuk, hogy több kiállításon vett már részt és számos versenyről hozott el díjakat kedvenc macskájával.  Fotója a Blikk-ben jelent meg, Garamvölgyi Dóra beszámolójában egy macskalikállításról.

http://ocdn.eu/images/pulscms/NDk7MDQsMCwxYjIsZWQwLDg1NTswNiwzMjAsMWMy/aaab2add0a2e1336225b4389c5b9a7a4.jpg

A Blikk beszámolójából kiderül, hogy a Macskamánia Egyesület által szervezett Nemzetközi Macskakiállításon vett részt Buzsáki Szabolcsné Tünde. 

 https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/12633661_492041434313655_5060320554526810298_o.jpg

Mi pedig tudjuk, hogy Ő bizony Ócsán élő macskatartó. Számos díj (állati) nyertese. Neve és személye talán jobban ismert a díjazott macskatartók körében, mint a kisvárosi közegben. Számos megmérettetésen vett már részt és sok díjat szerzett már a cicákkal. 

Ha Ócsán nem is, külföldről sok gratulációt, és számos elismerést kapott.  

A helyi állattartás és az effajta macskatartás teljesen más, mint az a vidéki közeg általában megszokta. Ócsán számos esetben látni és tapasztalni, hogy a kisállat nem érték. Sok vidéki ember csak a haszonban, a haszonállatban tud gondolkodni, annak ellenére, hogy ma már egyre többen felismerik a hobby és az örömteli célzatú állattartást. Sokan azonban még most sem társként, hanem mellékesként, a vidék velejárójaként  kezelik a kutyákat és a macskákat.  A felelősségteljes állattartás Ócsán nagyrészt még várat magára.

Buzsáki Szabolcsné Tünde állatszeretete, állattartása azonban teljesen más kategória. A Bliikben megjelent nyilatkozatában tenyésztőként határozza meg magát. 

– Egy idő után minden tenyészetnek megvan a maga jellege, és úgy szoktuk kitenyészteni mi magunk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki belőle – mesélte a perzsa cica tulajdonosa, Buzsáki Szabolcsné Tünde (47). – Az árat alapvetően a vérvonal és a minőség határozza meg.

Buzsáki Szabolcsné Tünde ezzel foglalkozik. Láthatóan sikerrel.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése