2024. március 13., szerda

Lakossági pályahasználatot igényel Ócsa népe - Bukodi polgármester kisajátította az ingyen kapott focipályát

 Eléggé visszás, hogy Ócsa jelenlegi polgármestere aki Ócsa Városi Sportegyesületének eléggé össze nem férhető elnöke is egyben, úgy sajátítja ki a városi sportpályát, hogy azt az egyesülete sajátjaként kezelve a kommunális adóval megsarcolt nem hozzá igazolt embereknek használatot nem biztosít.

Bukodi gyakorlatilag lenyúlta a város központi zöldterületét, amire már ingatlant is tervez. Olyan téglaépítésű épültet gondolt odahúzni, ahol a helyieket kizárva a meccsek során a betervezett büfé üzemben sörözve alkoholizálhatnak is.   Úgy, ahogy tették ezt korábban az iskolai tornaterem sajátságos használatával abban az időben, amikor a tornatanár Spákra (Pártos Lóránt Alapítvány - székhely: 2364 Ócsa, Falu Tamás utca 35. - Spák József kuratóriumi elnök) bízták azt. Lett is belőle bírósági úgy, aminek után megszűntek az ottani tivornyák, amin akkoriban Bukodi Károly ÓVSE elnök, máig polgármester is aktívan részt vett.


 Most ezt a hagyományt kívánják új köntösbe ültetve a város zöldterületére helyezni egy olyan kőépületben megújuló büfé létesítésével, ahol a sör és társai adnák a muníciót.  

Sajnálatos ebben a történetben, hogy Ócsa város füves pályája soha nem volt az egyesületé. Azt csak Bukodi sajátította ki hivatali hatalmával visszaélve, a testületi képviselőkre gyakorolt nyomással szavaztatta meg többségében ingyenes használatra.  Ezzel a határozattal azonban a testület nem adott megbízást arra a polgármesternek, hogy a pályáról az ócsai lakosokat kitiltsa.  Márpedig Bukodi ezt tette, amikor a pályát az egyesülete által lezáratta és a hétköznapi használatból az itt élőket kizárta.  

Hogy ez mennyire elfogadhatatlan, azt csak a polgármester kettőssége, azaz összeférhetetlensége a megmondhatója.

Mindezen ismeretek mellett, van egy szűk csoport, aki Bukodi fociőrülete és az együtt labdázgatások  során összehaverkodva a sörtől savanyú szájjal félig alkoholgőzösen összejátszva megtámogatták egymást abban, hogy a pályát más ne használhassa. Erre összeálltak és fenyegetőleg a testületi ülés aktuális szavazására (50-60 fő) beálltak a polgármester mellé/mögé azt kihozva, hogy a képviselők a pályát adják át bérleti díj nélkül a Bukodi (polgármester/elnök) egyesületének használatába. 

 Erről tanúskodnak az akkor megjelentek.  Aztán ezt a nyomást igazolja vissza Budai Balázs, alias Vudi Vlázs és a Gyurci félék, mellett még pár szimpatizáns.  Azonban ezek nem Ócsa lakosságának érdekeit képviselik. Ők a maguk javára, szórakoztatására, és így hasznára közösítik ki a többséget a pálya füvéről. 

 Arról, amire a városi költségvetésből költöttek milliónyi adóforintot. Olyan pénzeket a büdzséből, amiben benne foglaltatik a polgármester által kivetett kommunális adó lakossági forintja is. 

Aztán mindig ezen a vudivlázs-féle alakok hőzöngenek a helyiek előtt és kezdik ki a másikat a betelepülés, a beköltözés ideje és a velük ragadt paraszti múljuk összevetése alapján. 

Budai-vudi Balázs (vlázs) nem egyszerű figura. Begőzölt bőrimádó, amiből fakadóan a foci és a pálya  a szentély, ahol a buksi adja a szentenciát. Egy ilyen fantól miként is várhat na józan gondolkodást az ócsai többség?.  

Ócsa sportját az adófizetők milliókkal támogatják, amit a pályahasználók csak úgy elrugdosnak. 

Az idei évre Bukodi egyesülete 11,5 millió forintot vesz ki a közös kasszából úgy, hogy a pályahasználatért egy fillért sem fizet, miközben az itt élők elől elzárja azt.   Ehhez az összeghez jön még az MLSZ támogatása és egyéb járulékos költség, ami összességében meghaladja a 20 milliót.  Mindez úgy, hogy a női csapat teljesen megszűnt létezni a polgármesteri egyesületben.

Szóval igenis, joga van a lakosságnak a pályahasználatra és arra, hogy ne csak a tagok, az egyesületnek fizetett tagdíjas személyek használhassák a gyepet. 

 A városi pálya mindannyiunké.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése